עזרה בטיפול בעץ מנגו

tsl12

New member
העץ שלי , מנגו מאיה , בן 25-30 שנה , בגובה 5-6 מטר (גובה של בית בן 2 קומות) , בשנים האחרונות חולה כל אביב , וקונפידור לא ממש עוזר לו. השנה מצבו קשה מאד , כל הענפים התחתונים מכוסים בכנימות ומזילים נוזל דביק , וניצני פריחה יש רק למעלה. האם יש בעל מקצוע שאפשר להתייעץ איתו ולקבל עזרה בטיפול בעץ ? IMG_20210517_134256.jpg IMG_20210517_134359.jpg IMG_20210517_134537.jpg

drorim69

Active member
אני משערת שהחלק העליון של העץ מקבל עזרה בשטיפת הפייחת מהגשמים והחלק התחתון נשאר מפוייח כי הוא חבוי מהגשם וגם פחות מאוורר.
לגבי פריחה, סביר שיפרח רק באזורים שמקבלים שמש ולא בחלק התחתון שהוא זה שכנראה גם מפוייח.
בעל מקצוע להוועץ בו הוא אגרונום.
שתי שיטות ריסוס שאני מכירה ולא השתמשתי בהן בעצמי-
שמן קיצי (חומר לרכישה בחנויות לצרכי חקלאות)/ מי סבון כלים: הכנת תרסיס של אחד מהשניים, ריסוס עד כיסוי מלא של כל האזור הנגוע, משני צדי העלים, ולאחר כרבע שעה שטיפה במים בזרם חזק.
אסור לבצע את הפעולה בשעות החמות!
הקונפידור לא עוזר כנגד הפייחת. הוא אמור למנוע את התבססות הכנימות באביב. הכנימות הן שמושכות באמצעות הפרשת הנוזל הסוכרי הדביק את פטריית הפייחת.

tsl12

New member
תודה רבה על התגובה. אכן כבר מחר אנסה למצוא אגרונום להתייעץ אתו . נאמר לי גם שרצוי לגזום ולהקטין את גובה העץ , ואחר כך לרסס . יש אגרונום שקורא את הבלוג ויכול לעזור ?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה על התגובה. אכן כבר מחר אנסה למצוא אגרונום להתייעץ אתו . נאמר לי גם שרצוי לגזום ולהקטין את גובה העץ , ואחר כך לרסס . יש אגרונום שקורא את הבלוג ויכול לעזור ?
בתמונה השלישית אנו רואים כנימות מגן. גם אם ימותו הן לא תתקלפנה כך סתם מהעלים. בכל מקרה, כדאי לטפל. אין לי כל כך מושג מה מחסל כנימות מגן אבל אפשר לבדוק גם בגוגל. פייחת זו פטריה שמתפתחת על הסוכר שהכנימות מפרישות. שטיפה גם בעזרת צינור עם קצת לחץ יכולה להסיר. לגבי דילול? ממילא לא כל הפרחים מניבים פירות וגם חלק ניכר מהפירות נושרים מאליהם. גיזום אולי כדאי לבצע באביב המוקדם. רצוי עם ייעוץ.

tsl12

New member
תודה על התגובה. אכן התייעצתי עם כל מני מביני דבר (משתלה , אגרונום ) וסוכם לגזום את העץ כעת (כלאמר לוותר על הפריחה והפרי השנה, עקב מצבו העגום של העץ) ולרסס אותו בחומרים שיעץ לי האגרונום , ולקוות לטוב :)

למעלה