עזרה בידע על טונוס

עזרה בידע על טונוס../images/Emo92.gif

שלום חברים, אשמח אם תהיו לי לעזר, בכל ידע שקשור בטיפול אלטרנטיבי בטונוס משתנה בילד בן שנה וחצי פגוע מוחין. בתודות תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

עטרה ב ט

New member
הי תומר, הטונוס גבוה או נמוך ../images/Emo35.gif

בריפוי בעיסוק מפעילים את הגפיים בתנועות עדינות ועגולות וזה מווסת את הטונוס לטווח זמן קצר שבו עושים את הטיפול השרירי. הטונוס גם מאוד מאוד קשור לרגשות. למה גם? כי בפגיעה מוחית נפגע הויסות של הטונוס באופן ביולוגי. בכל זאת שמעתי על הרבה שיפור שחל בעזרת עבודה אלטרנטיבית. (לא יודעת הרבה, אבל יודעת שתקווה - יש).

אשמח לקבל כל מידע נוסף

היי עטרה די הופתעתי לקבל דוקא ממך הפניה לגישה שאינה אלטרנטיבית ,,ריפוי בעיסוק,,((((((:) תודה על הניסיון :):) תומר הר חורב

עטרה ב ט

New member
תומר, סליחה אבל אני מרפאה בעיסוק !!

אפילו הצגתי את עצמי ככה אם אני לא טועה
........ הריפוי בעיסוק הוא לא אלטרנטיבי או קונבנציונאלי, הוא כלי שאפשר לקחת אותו לכל כיוון שרוצים
. הרעיון הבסיסי הוא שמטפלים בעזרת עשייה. שלעשייה צריך להיות תוצר. ושהמטרה היא החזרה לתפקוד. מכאן והלאה הכל חופשי ופתוח
זה יותר ממשפחת הפסיכולוגיה והפרא רפואיים ופחות רפואה של ממש. הבעיות שאנחנו עובדים איתם הם נכויות שונות, בעיות התפתחותיות ומחלות נפש וזיקנה. אנחנו מחזירים אנשים לתפקוד או במקרה של ילדים, מלמדים אותם תפקוד. אין ענין של תרופות או משהו כזה. אם מגיע אלי לטיפול ילד היפראקטיבי אני יכולה להמליץ על ריטאלין ואני יכולה להמליץ על שיאצו, זה לא כל כך משנה, העיקר שאני אצליח להוציא אותו מזה
. אז יש לי יד חופשית כמו שאתה מבין
חוצמיזה שיש מגוון גישות ושיטות ותיאוריות לגבי אסטרטגית הטיפול, ואני את שלי כמובן לקחתי מההומאופתיה ושאר האלטרנטיבה. אמרו פה כל מיני אנשים שפיזיותרפיה ופסיכולוגיה זה "שמרני" ולמה זה מופיע פה בכלל. ואני ממש לא מסכימה עם ההגדרות האלו. היום יש המון פיזיותרפיסטים שמשתמשים בשיטות אלטרנטיביות ומשלבים (זה בשבילך שאתה אוהב שילוב
) ופסיכולוגיה (כמו גם ריפוי בעיסוק) מאז ומתמיד היתה הוליסטית. פרויד הרי ניסח את ההשפעה של ה"הסטריה" על "עיוורון" ! לא לשכוח לו את זה ! כמובן שאף שיטה לא שלמה לגמרי, אבל גם הטיפולים האלטרנטיביים לא לגמרי שלמים. האדם יצור מורכב מדי בשביל זה
.

m_katzmann

New member
האם הילד נולד בלידה רגילה?

לתומר בןקר טוב, האם הילד נולד בלידה רגילה?האם הוא סבל מייד אחריה מקוצר נשימה או סימן טראומטי אחר? ומה בקשר להריון? האם ההריון היה תקין והאם האם הרגישה טוב בזמן ההריון? נראה לי שהסיבה יושבת כאן. לי יש בן מוצלח מאוד שחששו שהוא פגוע מוחין. שכב כמעט ללא פעילות עד גיל 9 חודשים. כח הרצון שלו החזיר אותו לחיים. אם יש משהו בגוף שלו שעובד זה המוח. הוא עובד קצת אחרת, אבל טוב יותר מהרבה אנשים "רגילים" אותם אני מכירה. מאיה

טונוס בתינוק פגוע מוחין../images/Emo7.gif

מדובר בתינוק בן כשנה ושמונה חדשים מקסים במיוחד שסבל ממצוקה בזמן הלידה . הריון ללא שום מאפים חריג , מלבד עליית משקל גבוהה במיוחד של האם. לאחר זריקת זרוז החלתהליך הלידה להסתבך. לאחר שנצפו האטות בדופק ומיים מקוניאלים, הוחלט על ניתוח קיסרי, התינוק עבר איספקציה, לאחר כשעה עבר היפוגלוקמיה, הועבר לטפול נמרץ הונשם במשך יום, והאוכל דרך זונדה במשך יומיים, יוצב, ושוחר כעבור שבועים. כעת הוא מוגדר כפגוע מוחין עם עיוורון קורטיקאלי וטונוס מוגבר שמשתנה. בין השאר, הוא מטופל על ידי בשיאצו במשך שנה ומגלה התקדמות . אשמח לכל טיפ שיכול לסייע בעיקר בהתמודדות עם הטונוס המוגבר . תודות תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

עטרה ב ט

New member
תומר, אני ממש ממליצה לך לשאול

בפורום הריפוי בעיסוק פה בתפוז. יש שם צוות מומחים מכל התחומים והם מתייחסים מאוד ברצינות לכל שאלה. ריפוי בעיסוק מטפל המון בפגיעות מהסוג הזה, אני לא עונה לך כי זה לא המומחיות שלי אז עדיף שתשאל שם. ושוב, מדובר על אופני מגע שונים ודברים שכדאי לשים אליהם לב בטיפול בילדים מהסוג הזה, זה לא יכול להזיק
.

תודה עטרה, אבל,,,,

הוא עובר גם טיפול בריפוי בעיסוק ע"י מומחים שהם גם אנשים נפלאים. אני מתעניין בכל אמצעי אלטרנטיבי שמישהו חושב שיכול לסייע. בכל אופן, תודות ויישר כוח תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

m_katzmann

New member
טראומת הלידה

לתומר שלום, אני מאמינה שהבן שלךעבר טראומת לידה קשה ואולי אפילו עוד טראומה בתקופת ההריון של אישתך שאולי קשורה לעלייה החריגה של אשתך שגם לה יש איזושהיא סיבה. את הטראומה הזאת המוח זוכר ומנסה למנוע מבנך מלחוות שוב את אותן התחושות. עיוורון הוא איבוד תקווה. הבדיקה הרפואית מצביעה על סטטוס מסויים ולא על הסיבה לסטטוס הזה. ולכן לדעתי צריך לטפל במקור הבעיה, לנטרל את הילד שלך מהמתח השלילי שנצבר. ממליצה בחום רב על טיפול קנסיולוגי, אבל שוב, אם יש תוצאות נראות לעיין בטיפול בשיאצו והילד אוהב את זה - המשך בשיטה שלך. וכאמא אני יכולה לאמר לך שאהבה והתרגשות מכל צעד קטן - היא המפתח להצלחה. מאיה

שלום מאיה,

תודה על תגובתך. התינוק אינו ילדי הוא אחד ממטופלי. אשמח לשמוע איך לדעתך קיסיולגיה יכולה לעזור . ושוב תודות תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

m_katzmann

New member
תומר שלום,

קודם כל אני מאוד מצטערת אם הבנתי שהתינוק הוא ילדך, אז באמת סליחה. קנסיולוגיה עובדת על מקור הבעיה. היא מאתרת חסימות אנרגטיות בגוף. את החסימה אנחנו מגלים דרך חולשה בשריר. בתקשורת בלתי מלילולית או מילולית אפשר להגיע למקומות הכי מדהימים ולנקות שם את המתח השלילי שנצבר. באתר מהות האדם במדור רוחניות מופיע מאמר שלי על קנסיולוגיה ואני גם כאן בפורום רשמתי די הרבה על קנסיולוגיה. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אשמח ברצון לענות לך. מאיה

חלק מהשפעות ההלם ישוחרר בעזרת

בפסיכותרפיה הרוחנית קיימת שיטת עבודה אנרגטית המשחררת השפעות של לחצים והולוגרמות מגנטיות אשר משפיעות על פעילות המוח או מנתבות לכיוון פעילות הרסנית. הטיפול הוא חד פעמי ועשוי ליצור שיפור ניכר בתפקוד ובהתפתחות התינוק. עבודה עם צלילים עשויה גם כן להיות יעילה. כל עשיה המעודדת פעילות בין אונות המוח והמוח האחורי מומלצת גם כן ואין זה משנה אם זו שיטה של הרפואה המשעית או הרפואה המשלימה. יכול להיות שלמוח אחד יש גם כן מענה כלשהו לעניין זה. אני מכירה אישה מאד כשרונית המלמדת שיטה זו וגם עובדת בשיטה זו בתל אביב, בקרוב עוברת לאילת.

למעלה