עזרה בייעוץ ומילה טובה :(

karinka2702

New member
עזרה בייעוץ ומילה טובה :(

היי חברים,
פבל שלנו, בן 5 הקיא בלי סוף בתקופה האחרונה ובשבוע שעבר הפך לחסר חיוניות והטסנו אותו לבית החולים הווטרינרי בהרצליה. אחרי אינסוף בדיקות מצאו באולטראסאונד שיש סבירות שיש לו IBD או לימפומה. כדי לאשש את הממצאים צריך לעשות לו ביופסיה ואנחנו מאוד מתלבטים אם להעביר אותו את הניתוח הזה או להתחיל איתו בטיפול עם סטרואידים ואוכל מיוחד.
פבל מאוד בעייתי בלקיחת כדורים, בכל פעם שמגיעים לנושא של כדורים איתו זו מלחמת עולם. אתמול דברנו עם רופאה מומחית שהמליצה בנוסף לביופסיה לפתוח לו צינורית לושט לשבועיים כדי שנוכל לתת לו תרופות בצורה הטובה ביותר. היום אנחנו נוסעים לבית ברל לקבל חוות דעת שנייה על כל המצב. אני שמה את הנושא הכלכלי ששובר אותנו כי זה לא מה שחשוב עכשיו אבל אם יש כאן אנשים שחוו את מה שאני עוברת ויודעים לתת עצה או מילה טובה - אשמח מאוד. תודה

Yukita

Active member
מנהל
מילה

אין לי מידע על המצב הרפואי המסוים הזה, אך רציתי לומר שאני מאוד מאוד מאוד מקווה שיימצאו הפתרונות ושחוות הדעת השנייה גם תפתח אפשרויות ואולי החיבור בין חוות הדעת יביא לכם קו פעולה מתאים לכם. לא פשוט בכלל!!!
&nbsp
בקשר לכדורים - ניסיתם מוצרים כמו easypill? הנה קישור לסרטון בנושא:
https://www.youtube.com/watch?v=NXWICa-_dk0
&nbsp
יש לציין שגם אצלנו החתולים לא בדיוק בולעים כדורים... אבל יתכן שמוצר כזה עשוי לעזור. אולי שווה לנסות?

karinka2702

New member
ניסינו גם את זה

והוא פירק את הכדור מתוך זה. אין משהו שלא ניסינו :(

dimitrygo

Active member
מנהל
אוי מסכן, מקווה שזה משהו לא חמור והוא יחלים מזה במהרה

אני תמיד מציע לקרוא היטב את כל החומר שניתן למצוא באינטרנט. האבחנה הראשונית כמובן צריכה להתבצע ע"י וטרינר אבל לאחר מכן אפשר לקרוא באינטרנט ולהחליט איך ממשיכים. לצערי הוטרינרים במרכזים הרפואיים הגדולים לא תמיד מתחשבים בכיס הלקוח ולפעמים גם לא בפציאנט עצמו ומבצעים את כל הבדיקות האפשריות גם אם בפועל אין באמת מה לעשות עם התוצאות. למשל לפי מה שכתוב פה באמת צריך לבצע ביופסיה על מנת לדעת מה הוא הסוג של IBD שיש לחתול אבל הטיפול אם אני מבין נכון עדיין זהה לכל הסוגים - סטרואידים ומזון היפואלרגני
http://www.vet.cornell.edu/fhc/Health_Information/brochure_ibd.cfm
&nbsp
לגבי סטרואידים - יש סוג אחד שוטרינרים משום מה לא כ"כ אוהבים לעבוד איתו אבל הוא פשוט חסר טעם וריח - DEXAMETHASONE. היה לי מזל ששני הסוגים הנפוצים (MEDROL ו-PREDNISOLONE) היו חסרים בזמן שהייתי צריך את התרופה. נתתי אותו לחתולת חצר פשוט מפורר במזון רטוב ללא שום בעיה. במקרה הגרוע יש סטרואידים בזריקה לטווח ארוך - פחות מומלץ אבל אם אין ברירה אז זו גם אופציה.
&nbsp
מחכים לעידכון.

karinka2702

New member
תודה רבה! + עדכון

דימיטרי יקר, תודה רבה על התגובה המקיפה והעניינית. היינו היום בהתייעצות אצל רופא מומחה בבית ברל והוא אמר שכדי לדעת בוודאות אם זה ibd או סרטן חייבים ביופסיה. בנוסף, בגלל שאנחנו לא מצליחים לתת לו תרופות על בסיס קבוע וגם בבית החולים לא הצליחו להילחם בו עם זה, עלתה המלצה במהלך הניתוח להוסיף צינורית לושט. אני לא רגועה עם המחשבה של לנתח אותו ולא ממש יודעת מה לעשות, כנ"ל לגבי סיפור הצינורית לושט. בבית ברל רצו סכום מטורף לניתוח ובהרצליה הרבה פחות. נראה מה נעשה בסוף. אני עדיין מאוד מבולבלת. תודה רבה!

dimitrygo

Active member
מנהל
השאלה היא האם באמת שללו את כל האפשרויות האחרות?

האם עשו לו בדיקת צואה ודם לטפילים וחיידקים? מה המצב הכללי שלו? האם הוא אוכל ושותה?

אולי שווה לפרסם את השאלה בפורום רפואת חיות מחמד בצירוף התוצאות של כל הבדיקות שעשו לו ולהתיעץ?

בסופו של דבר את צריכה להחליט בעצמך מה לעשות. אני רק יכול להגיד מה אני אישית כניראה הייתי עושה בהנחה שאכן מדובר רק על אחת משתי המחלות האלה ולאור מה שקראתי עליהין. הייתי מתחיל טיפול ב-IBD ורואה האם יש התקדמות. ל-IBD יש טיפול והוא יחסית פשוט, ללימפומה לצערנו אין טיפול, ניתן רק לתמוך בחתול ע"י כימוטרפיה ולנסות לעזור לו לחיות עוד מספר חודשים באיכות סבירה. אך במקרה של חתול כמו שלך שלא רוצה לקחת כדורים אני לא בטוח עד כמה האופציה הזאת היא ממשית וטובה.

לגבי צינורית וושט - זה תלוי בטיפול שרוצים לתת לחתול. אם זה רק סטרואידים אז יש פתרון אחר כפי שרשמתי. אם רוצים לרשום לו מספר תרופות אז כניראה אין ברירה.

karinka2702

New member
גם אני שקלתי כמוך

ואז הבנתי שאם מתחילים טיפול של סטרואידים זה פוגם ביופסיה. ואפשר להתחיל טיפול ב-ibd עם אוכל מיוחד וסטרואידים אבל אם אחרי זמן מה הטיפול לא יעבוד אז לא נדע אם זו אפיזודה של ibd או אכן סרטן ונתחיל לתת לו כדורי כימו בלי לדעת מה יהיה... בתחילת הדרך זה הרגיש לי הכי נכון אבל גם חוות הדעת וגם ההרגשה הכללית של לא לדעת מה יש לחתול מטרידה אותי.

למעלה