עזרה ביישוב ויכוח עם חבר בעניין עבירת אינטרנט

דפלדינו

New member
עזרה ביישוב ויכוח עם חבר בעניין עבירת אינטרנט

(או שלא..)
היי,

אשמח לעזרה ביישוב ויכוח שנמשך כבר שבוע. העניין הוא כזה:

קיימים אתרים שמאפשרים הכנסה של קופון ע"מ לקבל הנחות\הטבות במעמד הקניה (קופונים של X אחוז הנחה ודומיהם, בEbay/DealExtreme לדוג' כשמגיעים לעמוד התשלום ניתן להכניס קוד קופון שכזה). היה והשגתי קוד מסויים שנותן לי הטבה כלשהי בדרך של ניסוי וטעייה (מנסה להכניס קודים עד שאחד תופס) - מה אומר החוק בעניין? אני טוען שהדבר לא חוקי ושזה חושף לתביעה מצד העסק (למרות שאני מתקשה להסביר מדוע, בגלל זה שואל כאן
), וחבר שלי טוען שאין עם זה שום בעיה.

אז...מי צודק?

אתה צודק

בחוק הישראלי זה נקרא קבלת דבר במרמה או בתחבולה, ולכאורה זה המקרה. זו עבירה פלילית וגוררת אפשרות תאורתית לתביעה אזרחית.
ברוב השטות המשפטיות או בכולן, קיים סעיף מקביל.
יתכן ולא תהיה אפשרות מעשית לתבוע, אבל זה לא הופך את העניין לחוקי.

דפלדינו

New member
אז צדקתי אחרי הכל
שאלה נוספת

בגלל שהנושא מעניין אותי (ולפני שחבר שלי יעלה את הטענה הזאת בעצמו
):

במידה ואותו הקוד נמצא מגורם צד שלישי (לדוג' אתר באינטרנט שפרסם קוד קופון מסויים) -גם במקרה זה מדובר בעבירה או שזה כבר נחשב כ"לגיטימי" (עד כמה שאפשר לקרוא לזה כך...)? האם לי כעסק יש בכלל מה לעשות כנגד תרחיש כזה (בדוג' שהבאתי - כנגד הלקוח שניצל את הקוד, לא כנגד האתר שהשיג את הקוד [ולא משנה אם במרמה או ביושר])?

תודה על התגובה המהירה

תלוי במספר נסיבות

אך לפי מה שאני מבין או יותר נכון, מנחש, כוונתך שצד שלילשי לא קיבל רשות כדין להפיץ את הקוד.
במקרה זה, מבחינה פלילית, זה תלוי אם היתה לך מחשווה פלילית (כוונה, ידיעה) לעשות שימוש בקוד שהושג במרמה, או שלא. אין אחריות פלילית (במשפט הפלילית הקלאסי, לא אחריות קפידה) ללא מחשבה או תודעה פלילית.
במשפט אזרחי, יכולה להיות אחריות גם ללא מחשבה, זו יכול להיות רשלנות, זה יכול להיות עשיית עושר שלא במשפט, וגם זה יכול להיות שלא תהיה אחריות. תלוי בעובדות.

למעלה