עזרה ביצור PCB

niki60

New member
עזרה ביצור PCB

אני מנסה ליצר PCB מתמונה מעיתון ,יש לי בעיה עם העברת התמונה על גבי הלוח ,הדפסתי במדפסת לייזר על נייר וגיהצתי על עבי הלוח ,התוצאה היתה לאחר הצריבה ,קווים עם נתקים . האם למישהו יש נסיון ויכול לכוון אותי בעניין ?

4Z7BGG

New member
לוח

אני מניח שהצילום וההעברה לא באיכות משהו תספר קצת על מה מדובר - אנסה למצוא לך את המעגל בקובץ מקור

4Z7CBF

New member
שיטה מומלצת

השיטה לייצור מעגלים מודפסים בעזרת מגהץ חם היא נדונה בדרך כלל לכישלון ולכן אינני ממליץ על שיטה זו לייצור מעגלים מודפסים. השיטה המומלצת על-ידי לאחר ניסיון של עשרות שנים היא בעזרת מעגל מודפס רגיש לאור אולטרא-סגול וחשיפתו לאור. שיטה זו מצליחה תמיד ונותנת תוצאות מצויינות, אכן זו שיטה הרבה יותר יקרה אבל בסוף מה שזול יוצא יקר. ראה בפורום של ישראל הוראות להכנת מעגלים מודפסים בשיטה זו וגם בצע חיפוש יש המון תגובות שלי בנושא. http://hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1746976&forum_id=4252

black69

New member
אם כבר יש לך מעגל קיים והבעיה היא רק נתקים

אתה יכול לקנות ציפוי מיוחד או פשוט לעבור על המוליחים עם מלחם ובדיל . אם בא לך להכין כבר מעגל חדש השרשור בפורום של ישראל הוא ממצא ביותר. חב רק שהלוחות כל כך יקרים ...

4Z7CBF

New member
לא צריך

אין צורך בשום ציפוי פשוט קצת בדיל והבעיה נפתרת. במידה והנתקים גדולים יחסית ניתן להלחים חתיכה מסרט לשאיבת בדיל או חוט מקצר.

kdr

New member
מעגלים מודפים

בזמנו, הייתי מצייר עם טוש ארטליין פרמננט את המוליכים על הלוח, טובל בתמיסת פרוכלוריד (מכרו אז בחנויות אלקטרוניקה גרגרים דומים לחומוס, בחנויות כימיקלים זה בא במיכל של קילו) וראה זה פלא - מעגל לתפארת. זה מתאים בעיקר למעגלים עם מעט רכיבים או לספקי כח עם מוליכים עבים. למעגלים עם רכיבים משולבים השתמשתי בלטרסט (נראה לי שחלף מן העולם). את סימוני הטוש מסירים בעזרת אלכוהול.

למעלה