עזרה בכמויות האכלה של אוכל לגורים של orijen

עזרה בכמויות האכלה של אוכל לגורים של orijen

היי,
מה נשמע? החלפנו לאחרונה מNow לOrijen. החתולנת בת שלושה חודשים וחצי. לפני עשרה ימים שקלה 1.350 ומניחים שגדלה מאז. אנחנו מנסים להבין כמה אוכל לתת לה מהאוכל הזה https://www.orijen.ca/foods/cat-food/dry-cat-food/cat-kitten/. הההוראות לגורים מאוד מבלבלות וגם כמה גרם = כוס משתנה בהוראות.

מישהו התנסה?

אנ1נא

New member
חוץ ממקרי השמנת יתר, כדאי פשוט להשאיר אוכל זמין באופן קבוע

רוב החתולים מאזנים בעצמם את הכמויות. הם מנשנשים כמויות קטנות פעמים רבות לאורך היום. לאור זאת, לא צריך למדוד כמויות מדויקות.
אגב, יש גם שוני בין הכמות הנדרשת לחתולים שונים - בעיקר כתלות ברמת הפעילות שלהם (שעשויה להיות שונה מאד בין חתולים בוגרים שונים).

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, לא כדאי להגביל מזון אם אין לזה סיבה מיוחדת. במיוחד לא

לגורים. גם כי הם גדלים וגם כי כך הם ילמדו לווסת את הכמויות בעצמם.

תודה על התגובות, אבל לא בטוחה שאני מסכימה

יש יתרון גדול ללתת אוכל מוגבל. לא דיאטה חס וחלילה או משהו בסגנון, אבל להרגיל לארוחות מוגבלות.
בקרוב יגיע הרגע שבו היא תעבור עיקור ואז מנגנוני הויסות ישתנו (יותר נכון יפגעו). לא פעם קורה שחתול משמין מאוד אחרי סירוס/עיקור ועדיף שהיא תתרגל לאכול בכמה מנות קצובות במהלך היום כבר מעכשיו. מה גם שככה האוכל נשאר טרי יותר.
חתולים בכללי בטבע לא בעלי גישה בלתי מוגבלת לאוכל אלא צדים ואז אוכלים. אני מעדיפה להוציא לה אנרגיות במשחק שמדמה ציד ואז לתת אוכל. לי זה נשמע טבעי ונכון יותר (ומבוסס גם על המלצות של וטרינרים).
כן, הייתי עדיין שמחה לעזרה בלהבין למה המשורר/ת התכוון/ה בהוראות.

אנ1נא

New member
מניסיון שלי עם החתולים והחתולות שגידלתי, הויסות לא נפגע אחרי

עיקור או סירוס.
יש חתולים שיש להם בעיה עם ויסות אכילה, אבל זה לא נפוץ. בעיה כזו עלולה להיווצר אצל חתול שלא זכה לזמינות מזון גבוהה וחווה רעב לאורך היום - אבל גם אז פעמים רבות הם יאכלו מאוזן כשיעברו לתזונה חופשית ממזון זמין.
באופן טבעי חתולים אוכלים 10-20 פעמים ביום, ארוחות קטנות. בטבע, במצב אידאלי, הם צדים חיות קטנות מספר פעמים ביום באופן דומה.
אני מציעה בחום שתשקלי להשאיר מזון זמין. האכלה פעמים מועטות מדי ביום היא זו שמסכנת את מנגנון הויסות הטבעי.
להוציא לה אנרגיות במשחק שמדמה ציד ואז לתת אוכל זה דבר נהדר, אבל לא תוכלי לעשות זאת 10-20 פעמים ביום - שמרי זאת למתן מזון רטוב

גורדיאן

New member
אין שום יתרון בצורת ההאכלה שאת חושבת עליה.

יש לי 3 חתולים, היו לי הרבה אחרים לפני כן, כולם היו מסורסים/מעוקרים, לכולם תמיד היה אוכל זמין באופן חופשי ואף אחד מהם לא סבל מהשמנת יתר.

למעלה