עזרה בכמויות לעוגה

עזרה בכמויות לעוגה

אני מתכננת להכין עוגת 2 קומות ליום שבת בבוקר.
חשבתי להכין את עוגת השוקולד הענקית של באלי, צירפתי את המתכון, אני מקווה שבאמת זה יצורף.
רציתי לחצות כל עוגה ל- 2 ולמרוח גנאש שוקולד מוקצף וגם בחלקה העליון ובצדדים. לכסות את הכל בגנאש שוקולד ואחרי שהעוגה תתקרר לזלף שוקולד לבן מעל לקישוט או לגרר שוקולד לבן.
לגבי הכמויות, מניסיון העוגה של באלי מספיקה (אפילו ל- 3 קומות), לגבי הגנאש המוקצף, חשבתי להמיס 200 ג"ר שוקולד מריר + שמנת מתוקה, להכניס למקרר, למחרת להקציף עם עוד שמנת מתוקה.
לגבי הציפוי חשבתי על אותה כמות של 200 ג"ר מריר + שמנת מתוקה.
האם כמות השמנת והשוקולד יספיקו לי?
אם אכין את העוגה ביום חמישי, וביום שישי אצפה וארכיב, אם זה יהיה בסדר?
 
עוגה ענקית של באלי

מתאימה לתבנית גדולה של התנור או תבנית חד פעמית ענקית - שתיים שלוש כאלה ויש לך עוגה לכולם.

500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.

כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –

בסיר קטן שמים את כל חומרי הציפוי ומבשלים תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. מוזגים את הרוטב על העוגה ומורחים אותו בצרה אחידה. מפזרים סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.










ענבל
 

bali

New member
מנהל
תשובות

אין בעיה לאפות את העוגה בחמישי ולהרכיב ולצפות בשישי. זו עוגה שנשארת עסיסית וטעימה גם יומיים שלושה, בזכות זה שיש בה שמן ולא חמאה/מרגרינה.

לגבי כמויות הגנאש, נראה לי ששתי נאגלות של הגנאש כפי שתיארת יספיקו למילוי ולציפוי. ממה שהבנתי לא מדובר בשתי עוגות ענקיות שאת רוצה לצפות ולמלא.

אחרי המילוי והציפוי, לשמור את העוגה במקרר מכוסה (אפשר עם שקית ניילון ענקית (הכתומות שמיועדות לאשפה נגיד) שתהיה רפויה למעלה שלא תיצמד לקרם).
 
מדובר בעוגה בקוטר 28

והשניה מעליה בקוטר 24.
או עוגה בקוטר 26 ומעליה בקוטר 20
אני כבר לא זוכרת מה יש בבית.
בסדר תודה על העזרה.
 

bali

New member
מנהל
אז אין בעיה, יספיק לדעתי. בהצלחה


 
למעלה