עזרה בכמות אינסולין

עזרה בכמות אינסולין

יש לי סכרת 2 , השתחררתי מבי"ח לפני מספר ימים עם הנחייה לאינסולין בנוסף לקורטיזון.
היום לראשונה סיימתי את הקורטיזון והמשכתי עם האינסולין לפי הנחיות בי"ח.
לאחר ארוחת בוקר היה לי היפו 57 (פעם ראשונה בחיים). הצלחתי לעלות ולאזן
לפני ארוחת צהרים היה לי 95 ושעתיים אח"כ 85.

איך אני יודעת כמה אינסולין עלי להזריק על מנת לא להגיע שוב להיפו?

Timewalker

New member
כששואלים אותי מהי סכרת

אני עונה שבראש ובראשונה זה דרך חיים.

זה נשמע (נרמז?) שאת בתחילת דרכך בדרך החיים הזו ולכן מומלץ להעזר באנדוקרינולוג (רופא סכרת - בין היתר) בשביל לקבל מושג איך להתנהל מבחינת תרופות.
מכיוון שהסכרת חדשה עבורך אני ממליץ קודם ללמוד את המכניקה של התרופות השונות שנתנו לך, להיוועץ עם רופא ודיטאנית ועם הזמן ללמוד איך כל תרופה משפיעה עליך אישית בשביל שתביני איך להנהל מבחינת מינונים.

בכל מקרה, מכיוון שאף אחד כאן לא מכיר את האיזון שלך והמקרה הפרטי שלך (ואם את באמת בשלב ראשוני אחרי אבחון הסכרת אז כנראה גם את לא) זה יהיה לא אחראי מצד אף אחד בפורום המכובד הזה לתת לך הנחיות על כמויות אינסולין ומבחינתך לקבל הנחיות על כמויות אינסולין.

בגדול תפקידו של האינסולין הוא להוריד את כמות הסוכר בדם (בעצם לגרום לו להכנס לתאים), אבל יש כל מני סוגים שונים של אינסולין בעלי טווחי פעולה שונים שמותאמים לצרכים שונים וממלאים תפקידים שונים. המשמעות היא שכשמזריקים יותר אינסולין אז רמות הסוכר בדם יורדות (שזה כנראה מה שקרה לך).
בדר"כ כמות האינסולין שמזריקים תלויה במסת הגוף של החולה, אבל עדיין יש הרבה משתנים נוספים (תגובה אישית לאינסולין, מחלות אחרות, תזונה, אופי פעילות וכו') וזו הסיבה לכך שלא כדאי להתייעץ לגבי מינונים מדוייקים בפורום באינטרנט.

אני אחזור על המלצתי להיוועץ ברופא ממומחה.

בהצלחה בדרך החיים החדשה

Timewalker

New member
עכשיו ראיתי את השרשור הנוסף שפתחת

והוא רק גורם לי לחזור על ההמלצה לייעוץ מקצועי ביתר שאת.

שלום לך

ראשית ברור שאני צריכה יעוץ של רופא מקצועי וכמובן קבעתי כזה.
אך כיוון שיום שבת היום ונתקלתי בבעיה של היפו פעם ראשונה בחיי אז שאלתי שאלות פה.
דבר שני הסוכרת שלי לא חדשה רק האינסולין.

אני מבינה יפה מאד את ההבדלים בין סוגי האינסולין.
מקבלת כרגע אפדרה לטווח קצר 3 פעמים ביום לפני ארוחה ולנטוס לטווח ארוך פעם ביום בלילה.

שאלתי הייתה רק כיצד לדעת איזה מינון לקחת לפני כל ארוחה על מנת לא להגיע להיפו כמו בבוקר.

זה לא במקום רופא זה עזרה ראשונה עד שאפגוש רופא מקצועי.

Timewalker

New member
אין חכם כבעל נסיון

יש הרבה אנשים שעושים בדיוק מה שהרופא רשם להם 1:1 והם רואים את הרופא פעם בכמה חודשים.
מהנסיון שלי (Type 1) כל יום נראה אחרת ותצרוכת האינסולין שלי משתנה לפי מה שאני אוכל או עושה באותו היום ולכן אני אישית לא מוכן לחיות במוד פעולה של שינוי פעם בכמה חודשים. ייתכן שיש אנשים שחיים בסדר עם זה. אני לא. אני צריך להיות אדון לגורלי.

לפי מה שכתבת יש לך כבר נסיון עם אינסולין, אז אני אנסה לענות לך:

כל אדם מגיב בצורה אחרת לאינסולין.
ככל שהזמן יעבור את תלמדי כמה יחידות שווה כל דבר שאוכלים (בולוס - אפידרה במקרה שלך).
שימי לב שאם יהיו לך שינויים במשקל הגוף (או שתתחילי לבצע פעילות גופנית מאומצת באופן קבוע) תצטרכי לערוך שינויים באינסולין ארוך הטווח (באזלי -לנטוס במקרה שלך).
אני אישית עובד לפי הרגשה + נסיון. יש אנשים שמחשבים את כמות הפחממות (משקל) בכל דבר שאוכלים ולפי זה מזריקים (כשכל אחד אמור לדעת כמה אינסולין "מנטרל" יחידת פחממות). כמובן שצריך לבדוק את רמת הסוכר בדם כשעה וחצי-שעתיים לאחר האוכל בשביל לדעת מה המצב ולתקן אם צריך (להזריק או לאכול עוד משהו - תלוי בתוצאה).

בשביל נסיון וטעיה אני מציע לנסות שינויים קטנים במינון האינסולין בשביל ללמוד איך את מגיבה - לעולם לא שינויים גדולים!
אצלי הלנטוס הוא מאד משמעותי - שינוי של יחידה אחת יכול להיות משמעותי לכל היום ולכן אני לעולם לא משנה ביותר מיחידה אחת ביום (בשביל לראות אם קיבלתי את התוצאה הרצויה).

כן, יהיו לך עוד היפויים. זה חלק מהחיים עם מקור אינסולין חיצוני לגוף, אבל עם הזמן את תלמדי מה מתאים לך הכי טוב. אין פתרון קסם.
Baby steps!

סוף לקורטיזון והתנגודת ירדה

כל מה שאמרטו לך לגבי רופא נכון.

אן ספק שלאחר סיום הקורטיזון הרמות יצנחו.
כמו שקורטיזון מגביר תנגודת אינסולין ומעלה רמות סוכר
עכשיו זאת הפעולה ההפוכה.

אם יש זמן עד לתור אצל רופא אנדוקרינולוג,
דברי עם רופא המשפחה שיצור עימו קשר ויציע מה לעשות.

את לא רוצה להסתובב בהיפויים עד אז.

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
זה ממש התוצאה הצפויה מהפסקת הקורטיזון

כמו שייעצו לך כאן, תורידי קצת כל פעם, עד שתראי שהערכים מסתדרים.

למעלה