עזרה בכניסה לתחום רכיבת כביש

• פותח הנושא N3W
  • פורסם בתאריך

N3W

New member
עזרה בכניסה לתחום רכיבת כביש

קצת רקע - כילד רכבתי על BMX, זהו. אמרתי קצת לא?

אז כמו שכתבתי בכותרת, אני רוצה להתחיל לרכב והשלב הראשון הוא לקנות אופניים, קראתי קצת (המון) כתבות והגיע הזמן לקנות אופניים.
בגלל שאני לא מבין בנושא, ואין לי חברים שרוכבים, אני מעדיף לקנות אופניים חדשות ולא משומשות.
התקציב הוא סביב ה4000 לאופניים.

ממה שראיתי ברשת בתקציב הזה יש
1) Giant Defy 2 compact 2013
2) Cannondale CAAD8 6 Tigra 14
3) Merida Ride 94 Lampre 2014
4) Trek 1.2
בכתבות אחרות ממליצים על Trek 1.5 אבל הם כבר קצת מעל התקציב, וגם על Specialized Allez שלא כל כך הצלחתי למצוא באתרים בארץ.

אז לפני שאני קופץ לסבב חנויות לראות מה מציעים, אשמח לקבל קצת המלצות

אני חושב שאין הבדל בין הסוגים השונים, ואני אסביר

מכיון שאין לך נסיון ברכיבה ולכן ממילא אין לך למה להשוות. אני מתכוון לאיכות רכיבה , ביצועים , התנהגות וכ"ו . אם תתפס לנושא ותרכוש נסיון תהיה לך אפשרות להשוואה מה שכרגע לא קיים אצלך . לכן חפש מבין האופציות את מה שהכי מתאים לך מבחינת נוחות .
ממבט ראשוני נראה לי שהמרידה מהווים קניה עדיפה , מערכות עדיפות על פני שני הזוגות האחרים ,ולמערכות יש חשיבות ושימנו 105 עדיפות על טיאגרה .
בגדול MERIDA מייצרת אופניים להמון חברות ידועות והיא חברה מצויינת עם מוצרים מושקעים ואיכותיים.

ItsikH

Member
מחזק את קודמי, המדד העיקרי לאיכות טכנית ברמה זו הוא המערכות
והן די דומות. השיקול החשוב הוא בחירתך לקנות אופניים חדשים ולא משומשים, לדעתי החלטה נכונה למי שאינו בקיא. שיקולים נוספים שיש להביא בחשבון:
  • בחירת חנות - גם לתהליך ההתאמה של האופניים לצרכיך, וגם לשירות ותמיכה טכנית בהמשך.
  • התאמת האופניים - אין צורך במדידה מקצועית כל עוד אין לך כוונה להכנס לרכיבה תחרותית או אינטנסיבית, שירות טוב בחנות עצמה אמור להספיק. בהמשך, גם אם תחוש אי נוחות, יש מקום לשקול התאמה יותר מקצועית [אסור להזניח ליקויים כאלו].
  • יחסי העברה - תלוי גם בכושר שלך וגם בשאיפות שלך. דעתי היא שלרוכב חובב קראנק קומפאקט עם קסטה 11-28 מספק כל יחס העברה נדרש. שים לב שיחסי העברה אינם ענין למחיר אלא לקונפיגורציה בלבד - אבל החלפה בדיעבד עלולה להיות יקרה לחינם.
  • גלגלים - ענין מורכב לדיון בפני עצמו ונשאיר זאת לפעם אחרת אולי.

למעלה