עזרה בכתיבת תנאי IF המכיל OR וAND

matan_123

New member
שלום ,

אני נדרש לכתוב תנאי לבעייה הבאה :

אם היישוב הוא חיפה ותחום הלימוד הוא כלכלה ודמי הרישום גבוהים מ- 250 ₪ או אם היישוב הוא רמת גן ותחום הלימוד הוא תקשורת ודמי הרישום הם בין 300 ל-360 ₪ התוצאה תהיה:"הצלחנו" אם לא התוצאה תהיה: "נכשלנו"

כתבתי את הפונקציה ולפי מה שמבקשים אמור לצאת לי בשורה הראשונה והשלישית בטבלה " הצלחנו " ובשורה השלישית אכן יצא " הצלחנו" ובשורה הראשונה צריך לקבל " הצלחנו" וקיבלתי " נכשלנו"

זאת הפונקציה שכתבתי ( השתמשתי בתאי עזר להשוואה ):

=IF(OR(AND(G12=$C$6,J12=$D$6,K12>$E$6),AND(G12=$C$7,J12=$D$7,AND(K12>$E$7,K12<$F$7))),"הצלחנו","נכשלנו")

תמונת מצב:

1648313913681.png

אשמח לעזרה !

תודה!

matan_123

New member
היי
השוני היחידי שאני שם לב הוא שבארגומנט השני בתנאי הOR לא השתמשת בפונקציית AND לטווח העלויות בדמי הרישום .. ( שכן אני מבין שמיותר)

לפי הנוסחא שלך בתאים C5 ו- D5 לא קיימים ערכים , האם התכוונת לשייך לתאים C7 ו- D7 ?

בכל מקרה , לא הצלחתי להכיל את הנוסחא למקרה שלי , כפי שמתואר בתמונות :

1648399961037.png

זאת הנוסחא השתמשתי :

1648399997003.png

אשמח להכוונה נוספת , תודה!

מיכאל אבידן

Member
מנהל
היי
השוני היחידי שאני שם לב הוא שבארגומנט השני בתנאי הOR לא השתמשת בפונקציית AND לטווח העלויות בדמי הרישום .. ( שכן אני מבין שמיותר)

לפי הנוסחא שלך בתאים C5 ו- D5 לא קיימים ערכים , האם התכוונת לשייך לתאים C7 ו- D7 ?

בכל מקרה , לא הצלחתי להכיל את הנוסחא למקרה שלי , כפי שמתואר בתמונות :

צפה בקובץ המצורף 44816

זאת הנוסחא השתמשתי :

צפה בקובץ המצורף 44817

אשמח להכוונה נוספת , תודה!
.
אכן, ההערה בתמונה שלי לא הציגה חלק מכתובות התאים בהם עשיתי שימוש.

בעיקרון, הכל עובד.

שים לב שאתה לא משתמש בעמודות בהן אני השתמשתי ושים טוב לב לקיבוע חלק מהתאים באמצעות התו: $

להבא - הצמד קובץ. אני לא נוהג "לדבאג" תמונות.

1648477932521.png

matan_123

New member
כן.
באופן דיי מוזר הנוסחא עבדה רק כאשר ביצעתי העתק הדבק מהתא שבו כתוב 'כלכלה' בטבלה אל התא שבו כתוב 'כלכלה' בתא עזר ...

בכל אופן, תודה על ההכוונה בסוף עבד !

מיכאל אבידן

Member
מנהל
כן.
באופן דיי מוזר הנוסחא עבדה רק כאשר ביצעתי העתק הדבק מהתא שבו כתוב 'כלכלה' בטבלה אל התא שבו כתוב 'כלכלה' בתא עזר ...

בכל אופן, תודה על ההכוונה בסוף עבד !
.
כנראה מרוב מהירות הכנסת רווח, מיותר, באחד מהתאים שבו הקלדת 'כלכלה'.

למעלה