עזרה בליטוש של רעיון לעסק בתחום הצמיחה האישית

עזרה בליטוש של רעיון לעסק בתחום הצמיחה האישית

חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שאני רוצה לפתוח עסק בתחום הזה. אני רוצה לעזור לאנשים, ואם כבר - אז גם מותר לי להתפרנס מזה (עפרה ושפי - אתם בטח בהלם
) חשבתי גם על זה, שאני לא רוצה לעסוק ב"אימון" במובן המקובל של המילה. אני לא רואה את עצמי כ"מטפל" או אפילו כ"יועץ", אלא כמעין אסיסטנט של הלקוח. אני רוצה שעיקר העבודה שלי תהיה ברמת התכל'ס, ולא ברמת הדיבורים. אני רוצה שהעבודה שלי תתבסס על מגוון הכישורים שיש לי, כמו יכולת לארגן פרוייקטים או לעצב דברי דפוס במחשב. מצטער שמה שאני כותב כאן לא לגמרי ברור, אבל אני פשוט מתקשה להעביר את הרעיון הגולמי שלי למילים. ובדיוק בגלל זה אני זקוק לכם - שתעזרו לי להבהיר את הדברים לעצמי. תשאלו שאלות מנחות. ואולי הכי חשוב - תעזרו לי למצוא מונח קצר וקולע שיתאר את מה שאני מעוניין לעשות. בדיוק כמו שכשמישהו אומר "אני עוסק בתחום האימון", ברור לכולם במה מדובר. אני רוצה להגיע לאותה רמת בהירות בעסק שלי.

לא הבנתי את השאלה...

מה הקשר בין מילה ממשהו שכתבתי, לבין יחסי ציבור? אפשר, בבקשה, הסבר?

או שאולי התכוונת שאני עושה יחסי ציבור לעצמי?

פתאום עלה בדעתי שאולי לזה התכוונת. ואם זה אכן המצב, אז אני די המום מהשאלה שלך. זה היה אחד הדברים שעצרו אותי עד עכשיו - העובדה שהייתי שובר את הראש וחושב "יווו... מה יהיה אם אנשים יפרשו את מה שאני כותב כשיווק עצמי?" וזה מנע ממני לתקשר איתם בכנות. מצטער, אבל אני לא מוכן ליפול למלכודת הזאת שוב, כי המנטליות הזאת היא מנטליות של מפסידנים. ואני החלטתי שיותר אני לא חושב במושגים האלה. הדבר היחיד שצריך לעניין אותי, זה שאני כותב את הדברים שאני באמת חושב ובאמת מרגיש, ולא מסתתר מאחורי איזו מסיכה. ואל תתפלאי אם בעתיד הלא רחוק, כשהעסק שלי יהיה מוכן לפעולה, אני אבוא לכאן ואבקש מיכם להפנות אליי לקוחות - בצורה הכי ישירה והכי ברורה שאפשר. אין בזה שום בושה. ואם אני נשמע יותר מדי מתגונן, אז עימך הסליחה. לוקח זמן לשנות גישה, וייתכן שאני מתגונן יותר מפני דרך החשיבה הישנה שלי מאשר מפני הדברים שאת כתבת. אבל אני עוד אלמד. אין ספק בכך

ואם כבר אנחנו בקטע של תקשורת כנה...

בלי קשר לעסק בתחום הצמיחה האישית שהוא נושא השרשור הזה, יש לי בקשה מיכם: אני צריך לקוחות לעסק הדפוס שלי. אז אם אתם מכירים מישהו שזקוק לעבודת דפוס כלשהי, אשמח אם תפנו אותו אליי. אני מפיק ספרים חוברות (בכל כמות שהיא) וגם ניירת משרדית לעסקים. (הנה. אמרתי את זה. וזה אפילו לא היה כל-כך קשה. practice makes perfect
)

אפשר להתעלם מההודעה הזאת ../images/Emo9.gif

NOTE TO SELF: קצת סבלנות לא הרגה אף אחד. פאדיחה

לארגן פרויקטים, לעצב דברי דפוס, ולארגן

התנהגות נשמע לי כמשהו שיותר שייך לתחום יחסי הציבור, ולא לאימון. שאלתי את השאלה כדי שתגדיר לעצמך את ההבדלים והגבולות.

ממש לא התכוונתי לדברים מהסוג הזה...

לארגן פרוייקטים - התכוונתי לדברים כמו בניית תוכנית התקפה על יעד כזה או אחר, או ארגון אירועים, או ניהול משימות. דברי דפוס - ממש לא התכוונתי למוצרי פרסום (למרות שגם זה, כמובן, אפשרות במידה והלקוח הוא בעל עסק). וגם לא התכוונתי ספציפית לדפוס, אלא לכל הכישורים שלי: דפוס. מוסיקה (נגינה, הקלטה והלחנה). תכנות ועבודה עם מחשב. וכמובן, גם הידע והניסיון שלי בתחום הצמיחה האישית... את כל הדברים האלה אפשר לרתום לעזרתם של אנשים אחרים שרוצים להשיג את היעדים שלהם.

בוא נחשוב על זה מזוית אחרת, זוית של הצרכן

הפוטנציאלי. קח אותי לדוגמא. אני מעוניינת לעבוד כעצמאית בתחום הטיפול האלטרנטיבי. זה לא הולך כל כך (בעיקר בגלל שהעבודה בשכירות שותה ממני את כל המיץ וכל הזמן). מה אתה יכול להציע לי? מה שונה בהצעה שלך מאשר בהצעה של קואוצ'ר עסקי רגיל? למה ההצעה שלך עדיפה?

המממ... מה דעתך שפשוט ננסה (בחינם) ונראה?

אני חושב שאין דרך טובה יותר ללטש רעיון, מאשר לנסות וליישם אותו בפועל. אז מה דעתך שתשלחי לי מסר שמפרט בדיוק מה הדבר שאת רוצה לעשות, ומהן המגבלות שמונעות זאת ממך כרגע, ואני אראה מה אני יכול לעשות? ללא תשלום, כמובן. כרגע את עוזרת לי לא פחות ממה שאני מקווה לעזור לך.

ע ו פ ר ה

New member
גור הררי, צהריים טובים

גם אני לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לעשות או יותר נכון, איך אתה רוצה לעשות את זה. אני מציעה לך להיכנס לפורום של אימון אישי ולחפש סטודנטים שצריכים לעשות סטאג'. בדרך כלל הם אמורים לעשות אימון של עשר או 12 פגישות ולהגיש על זה דו"ח. זה יכול לעזור לך להגדיר את הדרך באופן שתוכל למכור משהו ללקוח. זו דרך טובה ללמוד את היכולות והמשאבים שלך ואיך להגדיר הכל במילים שיהיו מובנות ומזמינות. דבר נוסף שעלה בשרשור זה אם אתה משווק את עצמך. הפורום זו לא במה לפרסום. אני הבנתי שאתה מחפש את עזרתנו להגדרה נכונה, ולכן התשובה שלי היא לחפש עזרה במקומות מתאימים יותר. מאחלת לך בהצלחה. זה מאוד מרגש לראות את החיפוש והגישוש בדרך למטרה. באהבה עופרה

סליחה, אבל מה הקשר ל"במה לפרסום"?

אני חושב שבתור חבר ותיק ופעיל שתרם רבות לפורום, מותר לי לדבר בחופשיות על המטרות העסקיות האישיות שלי ולבקש עזרה בנושא הזה, מבלי שהדבר יחשב כ"במה לפרסום". בשביל זה אנחנו כאן, לא? בשביל לעזור זה לזה ולתמוך זה בזה? אז מה הטעם להמציא כל מיני חוקים מגבילים שיחנקו את היכולת שלנו לסייע זה לזה? ואם את עדיין מרגישה לא בנוח עם זה, אני מציע לך לברר עם עצמך מדוע זה כך. די ברור שביסוד העמדה שלך עומדת אמונה מגבילה. ואני מרשה לעצמי אפילו להסתכן ולנחש, שאותה אמונה חוסמת אותך מלהפוך את תחום עיסוקך למקור פרנסה משגשג.

ע ו פ ר ה

New member
גור אני מתנצלת בפניך

כי לא כתבתי ברור ונפגעת ממה שכתבתי. התייחסתי לכך שמישהו בשרשור הזכיר פרסום. הבנתי שלא ניסית לפרסם, אך ראיתי לנכון להכניס התייחסות לנושא. צר לי אם נפגעת, זו לא היתה כוונתי. כשאני רואה פרסום אני בדרך כלל מוחקת ושולחת הודעה. זה לא המקרה ולכן השרשור חי וקיים. ושוב סליחה. באהבה עופרה

GMjoy

New member
אם אני לא טועה

דברים שלא קשורים לפורום, אך נכתבים בו, צריכים להיות לפחות מסומנים ב
כדי למנוע אי הבנה. פשוט תשימו
והכל בסדר

GMjoy

New member
יאה השירשור הזה יצא משליטה חחח

גור, תסמן לי איפה כתבתי את המילה "פירסום"? כתבתי "נושאים לא קשורים" - ONLY
אם עופרה הייתה רואה פירסומת מההודעה שלך, היא הייתה מוחקת אותה מיד

למעלה