עזרה בלימודים

michal199

New member
עזרה בלימודים

עינת שלום, אחת הבנות שלי התחילה כיתה ב'. אני תוהה האם יש דרך שאוכל לעזור לה להצליח בלימודים? תודה, מיכל

אורטל177

New member
עזרה בלימודים

מיכל שלום, אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לעזור לילד להצליח בלימודים (וזה בכללי לאו דווקא בכיתה ב'), מעבר לעזרה הממשית בשיעורים עצמם, הוא להיות קשוב לילד, להאמין בו וביכולות שלו ולהעניק עידוד וחיזוקים חיוביים. הרבה בהצלחה אורטל

מה המפתח להצלחת הילדים בלימודים?

אני מצטרפת לדברי הטעם של אורטל. גורם חיוני המקדם את הצלחת רוב הילדים בלימודים הוא היחסים החיוביים עם הוריו. יחסים המאפשרים לילד לחוות את ההורה כמתעניין , כמבין, כנכון לעזור, כמאמין ביכולתו של הילד. הילד שואף ליצור מגע עם כל דבר החשוב בעיני הוריו האהובים, החשובים וכה משמעותיים לו. הוא רוצה להרחיב את ידיעותיו על דברים שהם מחשיבים . ערך הלמדנות מתפתח משחר הילדות. סקרנותם,יחסם ומעורבותם של ההורים בנושאים אינטלקטואליים כמו גם יצירת אווירה תומכת לימודים , המקיפה דרכים יצירתיות: שיחות ברומו של עולם, פתירת תשבצים, בניית חידונים,טיולים מודרכים ,ביקור במוזיאונים וחיפוש מידע במקורות שונים הם התשתית . דברי אפלטון יוכלו להאיר את דרכנו:" אל נא בכפייה...תחנך את הילדים במדעיהם, אלא מתוך משחק, ובדרך זו תיקל עליך ההבחנה ,לאיזה עניין מוכשר כל אחד מטבע ברייתו". עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר

למעלה