עזרה בלימודי הומאופתיה

sooshi666

New member
עזרה בלימודי הומאופתיה

שלום, אני כרגע בשירות ומחפשת את דרכי הלימודית והמקצועית בחיים. הייתי מאוד רוצה להתייעץ עמך, או עם כל אחד אחר כאן שמבין בהומאופתיה וברפואה משלימה בכלל (גם נטורפתיה) האם המקצוע יתאים לי... בתודה..

שלום סושי

איזו הומיאופתיה את מעוניינת ללמוד. כאן זה מדור ההומיאופתיה הקלאסית. את יכולה להשאר בסביבה, לקרוא שרשורים לחוש להתרשם ולפי זה להחליט. מצד שני את יכולה להתחבר אל vc ששאל שאלה דומה. תלכו ביחד. אם את אכן בת 18 לעניות דעתי זה עדין קצת מוקדם מידי עבורך, לא? בהצלחה. אלישוע.

sooshi666

New member
הי אלישוע

כן, הומאופתיה קלאסית מעניינת אותי... למה גילי צעיר מדי? מבחינת התכנים הלימודיים או מבחינת חוסן נפשי שצריך? הייתי עכשיו במכללת רידמן לרפואה משלימה בת"א והתעניינתי בנטורופתיה והומאופתיה, ושאלתי אותם על הקטע של הגיל (ציינתי שהומאופת אמר לי זאת..) והם ענו שבד"כ לא אראה אנשים בני גילי שעוסקים בהומאופתיה, כי צריך לעבור הרבה בחיים כדי להיות כשירים לעסוק כ"כ לעומק בנפש האדם, לעומת נטורופתיה שזה יותר תזונה וכו'... מה דעתך? בנוסף רציתי לשאול, האם רק מכללת מדיסין והמכללה למנהל מורשות מטעם אגודת ההומאופתיה הקלאסית בישראל? ומה בנוגע לנטורופתיה? תודה, הדס

שלום הדס.

המכללות מוכרות וטובות. נטרופתיה זה בסדר. זה גם לא רק תזונה ( כך אני חושב ), לומדים כל מיני שטחים אלטרנטיביים שמקנים לך הבנה כללית לגבי הריפוי הטבעי. זה לא רק תזונה. תבררי מהו הסילבוס של המכללות. אם תרצי ללמוד הומיאופתיה קלאסית בעתיד זה יכול לשמש לך מצע מצויין. את יכולה ללמוד הומיאופתיה בגיל 18 אם את בנויה לזה. אבל האם את לא לפני הצבא או איזה טיול לאן שהוא ? הומיאופתיה זה טיול מרתק אבל קשה. לא יודע מה להגיד לך. למה את רוצה ללמוד הומיאופתיה?

sooshi666

New member
תשובתי..

כן, נטרופתיה זה בהחלט לא רק תזונה... אבל מדובר בתחום יותר של טיפול בתזונה\ צמחי מרפא\ מגע\ אבחון מחלות וכו, לעומת ההומאופתיה שהיא יותר נפשית ועמוקה. אני בת 19, וכרגע עושה שירות לאומי בבית חולים בלשכת הדוברת ויחסי ציבור. אני מתעניינת לגבי לימודים בשנה הבאה , אולי אפילו בסמסטר אביב, אז אהיה כבר כמעט בת 20... מדוע הומאופתיה? בעבר סבלתי מחרדת מבחנים, והומאופת שהלכתי אליו מאוד הרשים אותי, ומאוד התאהבתי במקצוע. זה נראה לי מאוד מעניין ומספק לעסוק בכך, וזה מתחבר לתחום של ריפוי פיזי ונפשי, שזה תחום שאהוב עליי במיוחד... (נרשמתי גם לפסיכולוגיה לעבודה סוציאלית ולמדעי החברה באונברסיטת בר אילן..) אני נמשכת לרפואה משלימה וגם לכל מדעי החברה ובהתלבטות גדולה כרגע לגבי התחום שעדיף לי, בעיקר מבחינה מקצועית בעתיד, שכן פסיכולוגיה מאוד תובעני ושנים רבות עוברות עד שניתן לעסוק בפסיכולוגיה קלינית כבעל קליניקה משלך- ואני לא יודעת אם זה ישתלם לי. מצד שני, לימודי מדעי החברה (משולב- בלי התמחות באחד מהם..) לא מביאים לשום המשך התקדמות להבנתי... מה אתה אומר על רידמן? (אם אינך יכול להביע דעיה כתוב לי בצורה פרטית..) הייתי שם היום ומאוד הורשמתי לטובה, והבנתי מהם שלהומאופתיה אין להם הכרה מהאגודה הארצית להומאופתי קלאסית.. מה זה אומר?

שלום הדס

אם זה לא הומיאופתיה קלאסית את תשועממי עד מוות ותקללי את הרגע בו התחלת. את מחפשת את החיבור העמוק שבין הרוח והחומר. האם יש לך רגשות דתיים, כי אני מבין שיתכן. הומיאופתיה היא מקצוע מרתק ומיוחד במינו ועונה על משאלותייך אבל - יחלפו שנים רבות בטרם תסתכלי על המראה ותאמרי לעצמך "אני הומיאופתית". שלא לדבר על להתפרנס מזה. הומיאופתיה היא תפיסת עולם שהולכת ומתגבשת עם השנים. בין השאר היא יכולה לרפא גם מחלות, אבל קודם זו דרך הסתכלות. מרבית התלמידים למקצוע הזה אכן הגיעו אליו דרך התנסות אישית, או ששמעו עליו. הכי טוב אולי שאספר לך בקצרה איך אני התחלתי לפני כ 15 שנים. זה היה בקיץ של שנת 89. סיימתי את חובותי כמפרנס. עבדתי באחד ממקצועות הבניה. הייתי נשוי צעיר ומהרתי לשוב אל ביתי. כל חיי חשתי שיעמום וחוסר מימוש עצמי. ואחרי נישואי המצב החמיר וחשבתי שזהו, שנגזר עלי לבלות את חיי בישימון הזה של הקיום. עליתי על המכונית וישבתי לצד הנהג כמידי יום, מיוזע, מלוכלך ואפתי. נתקענו בפקק ענק, הסגריות נגמרו וגם המילים. פתאום שמתי לב לעיתון המסמורטט שרגלי נחו עליו כבר למעלה מחודשיים ולא טרחתי לזרוק אותו או לפחות לקרוא בו. אז הרמתיו. הדבר הראשון שעיני נחו עליו היה מודעה קטנה כתובה בכתב קטן מאמצע הנייר שכתמי לכלוך וזמן איימו למוחקו. במודעה היה כתוב כך "בתאריך זה וזה יפתח קורס להומיאופתיה קלאסית. הקורס מיועד לרופאים ולשאינם, ההרשמה לשנת הלימודים החלה. מספר המקומות מוגבל". באותו הרגע חשתי כאילו נוחת לי אגרוף בבטן. משהו בי צעק "זהו זה". לא שמעתי מעולם על המושג הומיאופתיה שלא לומר טופלתי (לצערי). אבל משהו בי אמר לי לבדוק את זה. כל מה שידעתי זה שאני רוצה לרפא. חשבתי לעצמי שמה אלמד פסיכולוגיה, או עבודה סוציאלית. בהפסקות האוכל בעבודה אכלתי שמנת וקראתי את פרוייד, יונג וד"ר רודי. את מבינה. כשהלכתי להרשם ללימודים המנהלת שאלה אותי מה ברצוני ללמוד. עניתי הומיאופתיה, אולי רפלקסולוגיה שאלה, עניתי, לא, הומיאופתיה, אולי פרחי באך ושוב עניתי לה, לא. מה אתה יודע על הומיאופתיה שאלה, המצאתי ואמרתי לה שזה משהו שקשור לאינדיאנים וצמחים וכו', הייתי שבוי בסיפוריו של קרלוס קסטנדה ( לאחר שנים היה לי באמת מפגש עם אינדיאנים ששינה את כל מהלך חיי לחלוטין - אבל זה בפעם אחרת ). היא ראתה שלמרות בורותי לא תצליח להניא אותי ממטרתי והסכימה. וכך הלכתי ופרסתי את השקים שקנו לי את נשמתי בחזרה. אח"כ כבר לימדתי באותו בית ספר. הוא נסגר מאז. ולה קוראים רחל אשכנזי שם דבר ומושג באותם ימים של תחילת עידן הרפואה האלטרנטיבית. אם יש בך אהבה כמו שהייתה ועודנה בי לא יעזור כל מה שיגידו ויקרה, החיים יקחו אותך עד שמה. אם זו תהיה בחירתך, אשמח לדעת על כך ולחשוב שיום אחד תספרי שהוקסמת מההומיאופת שלך ושכתבת באינטרנט לאחד שקוראים לו... וכך נעשיתי הומיאופתית. כאשר יש לך סיפור מעשה אהבה זה סימן שהדרך נכונה. אחר כך אלוהים גדול. שבת שלום הדס.

vca

New member
הי ושבת שלום

אני אכן בודק עכשיו המשך לימודים בתחומי הומיאופטיה, סינית, נטורופטיה. בינתיים בודק לקראת לימודים באוקטובר למרות שי שמקומות שפותחים סימסטר אביב וקיץ שזו בעצם שנת לימודים ובאוקטובר ימשיכו עם חומר של שנה ב'. בריאות שלמה.

למעלה