עזרה בלימוד עצמי

ספיר912

New member
עזרה בלימוד עצמי

שלום לחברי הפורום.
אני מתחיל בימים אלה לימוד עצמי לקראת פסיכומטרי שלישי אליו אני מתכוון לגשת בדצמבר 2014.
אשמח לעזרה מאנשים טובים שיוכלו להכווין אותי ללמידה אפקטיבית וממוקדת לקשיים שלי, תוך התמודדות עם מגבלות מסויימות אותם תכף אציין.
לעוזרים, תודה מראש!

ראשית, לפסיכומטרי הראשון שלי ניגשתי לפני שנה במועד אוקטובר 13, לאחר קורס בהייקיו. הציון הכללי שקיבלתי היה 716, תחת הפירוט הנ"ל:
אנגלית- 146
מילולי - 140
כמותי - 132

לאורך השנה האחרונה לא התעסקתי בלימודים, ועל הדרך ניגשתי לבחינה נוספת במועד אפריל 14. לבחינה הזו לא התכוננתי כמו שצריך, ורק שבוע וחצי לפני הבחינה התחלתי לחזור על החומר ולפתור מבחנים. בניגוד לציפייה שלי, המבחנים שעשיתי היו טובים מאוד, וכבר קיוויתי שאוכל לשפר את הציון. לבסוף במבחן עצמו הפרקים הכמותיים הלכו לי רע, בלשון המעטה, והציון הסופי היה פחות טוב - 686. בהתאם, ההתפלגות נהייתה מעט יותר מובחנת בין החוזקות לחולשות -
אנגלית - 150
מילולי - 146
כמותי - 111

כעת, כאמור, החלטתי לגשת לפסיכומטרי נוסף בדצמבר. המגבלה העיקרית שלי בלמידה היא עבודה במשרה מלאה אליה אני מחוייב. מראש אציין שאני לא יכול לקחת חופש או "הפסקה של חודשיים" מהעבודה, משום שאני גר בשכירות ויש לי חשבונות לשלם. הצד החיובי הוא שהעבודה היא במשמרות, ועל כן במשמרות לילה או צהריים לעתים מתאפשר לי זמן למידה ארוך ונטול הפרעות.
בחומר הבסיס אני שולט ברמה טובה, בטח באנגלית ומילולי אבל גם בכמותי (אף על פי שזה לא ניכר בציון המבחן האחרון). הכוונה היא שאני לא צריך להתחיל מ"הסרת חלודה" של חילוק ארוך או מקריאה של ספר באנגלית.
אף על פי כן, אשמח להמלצות לגבי אופן הלמידה בכלל ובדגש על הפרק הכמותי - איך להתחיל לחזור על החומר, כמה זמן להקדיש ללמידה של כל נושא, האם יש ערכות לימוד עצמי מומלצות ספציפית לכמותי, וכל דבר שנראה לכם רלוונטי
המטרה שלי היא לשמר את הציונים בפרקי האנגלית והמילולי, ולהגיע לציון של 140 וצפונה בפרק הכמותי בבחינה עצמה.
(אני יודע שאני מסוגל לכך, בעיקר משום שכבר הגעתי לציונים הללו בבחינות של המרכז הארצי שביצעתי בבית...)

כל עזרה ו/או הצעה תתקבל בברכה.

תודה רבה :)

niruzu

New member
אהלן

באופן כללי אפשרי ללמוד למבחן תוך משרה מלאה, אך זה אומר ששום חיי פנאי לא יהיו לך מעבר לשתי פעילויות אלו. בנוסף הייתי שוקל במצבך, בהתאם לביצועיך בסימולציות, לשקול לגשת בפברואר ולא בדצמבר, בגלל חוסר הזמן הפנוי שלך.

ממה שאתה מתאר, בעייתך מתמקדת בפרק הכמותי- כלומר מה שחסר לך זה תרגול רב בתנאי סימולציה על מנת שתגיע ליעד הנכסף.
הייתי שוקל לקנות ניב רווח או פסיכו בתחום הכמותי, ופשוט לתרגל מספריהם את כל הנושאים הכמותיים לפי החלוקה בספרים. למעשה באנגלית נראה שאין לך מה ללמוד וגם בחלק המילולי. בנוסף תתרגל פרקים מבחינות מהמתכונת הישנה על זמנים, כדי להכין את עצמך לתקופת המרתון.

בין חודשיים לחודש לפני הבחינה תפתח בתקופת מרתון שאליה תהיה מחויב, שבה תפתור סימולציה פעם ביומיים, ובשאר הזמן תתחקר את הסימולציות ותחזק חולשות. חשוב שתפתור כמה שיותר סימולציות ולפחות את כל הבחינות מהמתכונת החדשה כדי שהכנתך תהיה מקסימלית.

למעלה