עזרה במאיה

dj brick city

New member
עזרה במאיה

אני כרגע עורך ניסויים בחומרים ובקבצי hdri רציתי לשאול איך אני גורם ל hdri ברקע להראות כתמונה? ולמה הצל שלי לא מופעל גם שסימנתי אותו? אני משתמש במנוע מנטל ריי תודה למי שיענה :)

dj brick city

New member
אני לא בטוח שהבנתי

כבר שמתי את הקובץ של hdri ב Image Based Lightining שנמצא במנוע של מנטל ריי אבל לא מצאתי שום פיתרון שם למה ששאלתי אם תוכל לפרט קצת זה יהיה נחמד

dj brick city

New member
נראה לי שלא ניסחתי את עצמי כל כך

טוב שמתי את קובץ hdri כפי שאתה יכול לראות בתמונה על הכוס אבל ברקע התמונה לא ברורה אלא שחורה ורואים רק את נקודות האור השאלה שלי היא כזאת איך אני גורם לקובץ להופיע ברקע כתמונה חדה וברורה? אני מקווה שניסחתי את השאלה נכון :)

oki here are the steps..

to go mentalray render globals> image based lighting Hit "Create" now you are in mentalrayIblShape1 node choose an image then got to visability section down below, and make sure that the visability is checked. that is it for better look, i suggest to blur the image a bit with the hdri shop or other hdr image manipulators

DragonFire

New member
אני לא יודע איך אתה עושה את זה אבל

אני פשוט יוצר sphere , עושה עליו cilendire mapping, מוסיף לו מטיריאל של surfece shading ושם שם את התמונה של הhdri, אחר כך באפשרויות של מנטאל ריי מפעיל את final gather ומרנדר. מקווה שזה יעזור :)

למעלה