עזרה במונחי שיאצו וקראטה

עזרה במונחי שיאצו וקראטה

שלום לכולם. שמי אורי, ואני מתעסק בשיאצו ובקראטה. ישנם מונחים רבים שאיני מבין לעומק בגלל בורותי המוחלטת ביפנית. האם מישהו יוכל לסייע לי? השאלה הראשונה שלי היא הביטויים 'קיו' (kyo) וג'יטסו (jitsu)שמשמעותם היא משהו כמו ריקנות ומלאות, או חוסר ועודף. אפשר לקבל עוד מידע לגביי מונחים אלה? תודה רבה מראש אורי אלישר

Tonjin

New member
אם תוכל להביא את הקנג'י -

(האותיות הסיניות/יפניות) הספציפיות תקל עלינו את העבודה מאד.... לשתי הדוגמאות שהבאת קיימים לפחות עוד 2-3 פירושים שאני יכול להזכר בהם כרגע (כלומר מוקדם מאד, לפני הקפה של הבוקר) וקרוב למדי שיש עוד הרבה יותר... בכל מקרה - המשך יבוא...

Tonjin

New member
אחרי קפה והוועצות קצרה במילון

(שניהם תמיד מחוללים פלאים לזיכרון שלי...) אני עדיין לא מצליח להבין למה אתה מתכוון בדיוק. - 巨 ('קיו') פירושו גדול, חשוב, עצום - 実 ('ג'יטסו') - אמונה, תמצית, מהות, מציאות אלו הם שני הפירושם הכי קרובים שמצאתי (הנחתי שאתה לא מתכוון ל'קיו' של 'יום' או ל'ג'יטסו' של 'יום') אם תוכל לתת את ההקשר או את הסימניות הסיניות (קנג'י) אולי אוכל לעזור יותר.. נ.ב למונחים הנ"ל יש הקשרים בתחום אמנויות הלחימה אך הם לא דומים לפירושים שאתה מתאר (מאחר והם די בסיסיים אני מניח שאתה מכיר אותם והם לא מה שאתה מחפש...)

למעלה