עזרה במחקר בנושא הרשות המקומית

roman76

New member
עזרה במחקר בנושא הרשות המקומית

עזרה,
חברים, אני סטודנט ומבקש את עזרתכם במילוי שאלון בנושא רשויות מקומיות ובתי עסק.
חשוב להדגיש כי השאלון אנונימי לחלוטין ומצריך רק כ-10 דקות מזמנכם.
זאת הזדמנות גם להשפיע.
לכל הערה והארה אני אשמח לשמוע.

תודה על עזרתכם.
רומן.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEpCcFFULXJDZndHQzJrZ0Y5VUxKUmc6MQ

כתובות אינטרנט מצורפות:
www.seker.pws.co.il

ביקורת בונה

נכנסתי לשאלון במטרה לענות עליו אבל יש בו יותר מדי שאלות וחלקן דומות מאוד, לדוגמא: בעיר שלנו, תושבים מעורבים במשא ומתן על תקציב הרשות המקומית *** בעיר שלנו, תושבים מעורבים בקביעת התקציב התפעולי של הרשות המקומית... ?? ההבדל הוא בין תקציב לתקציב תפעולי?! ואתה מניח שהתשובות יהיו שונות?!

אם אתה רוצה שיענו ברצינות על השאלון כדאי שתהפוך אותו להרבה יותר ידידותי. אשמח לענות במידה ויתוקן.

דןמור

New member
מסכים

יש כאן "תפסת מרובה לא תפסת" - התחלתי לענות ועצרתי אחרי הקבוצה הראשונה -
השאלות מאד דומות והשאלון עצמו הרבה יותר מדי ארוך כדי שאנשים יענו ברצינות על כל השאלות. עדיף לוותר על חלק מהשאלות ולצמצם אותו באופן משמעותי אם רוצים שתהיה קבוצת מחקר גדולה מספיק.

ש מים

New member
כללים להכנת שאלונים

בכל מחקר, שלב הכנת השאלון הוא אולי השלב החשוב והקשה ביותר, אבל לצערי, נראה שבאקדמיה לא מקדישים מספיק זמן להבנת ולמידת חשיבות הנושא.

כמו שכתבו לך, אנשים לא אוהבים לענות על שאלונים, לכן:
1. הכן שאלון כמה שיותר קצר.
2. שאלות כמה שיותר פשוטות.
3. שאלות מאוד ממוקדות (ואולי זו הבעיה הגדולה - מצד הסטודנטים: כי נדרשת בקיאות רבה בנושא/בתחום המחקר).
4. עשה עבודת הכנה ארוכה ומעמיקה לפני שאתה בוחר באשלות (חשוב היטב: "מה אני בעצם רוצה לברר?").

בהצלחה.

roman76

New member
כללים להכנת שאלונים

אכן נעשתה עבודת הכנה ארוכה ולכן השאלות ממוקדות המנסות לברר מרכיבים מסוימים.

תודה על הביקורת, מאד משמח אותי שאנשים מגיבים לשאלון. זה מראה שהנושא הוא חשוב לתושבים (לפחות לך) ובהחלט יש הרבה מה לחקור בתחום.
בכול אופן , על אף הביקורת אני מאד אשמח אם תקדיש מספר דקות למענה על השאלון.
רומן.

ש מים

New member
נשברתי

באמת שניסיתי, אבל נשברתי באמצע (כשהגעתי ל-"רישוי עסקים").
השאלון ארוך מידי ו-"נודניקי".
חוץ מזה שיש שם גם כמה שאלות שיש בהן בעיית ניסוח (אולי - כמו שאתה כותב - תורגמו לא טוב מאנגלית?).

בהצלחה.

roman76

New member
ביקורת בונה

תודה על התגובה, ועל המאמץ, מכול מלמדי השכלתי. אכן השאלות די זהות אולם, הן בוחנות אספקטים שונים של המשתנה מעורבות אזרחית כפי שמשתקף במחקרים השונים, מחקרים שנערכו בארה"ב.
השאלות בנושא הזה חלקן מתורגמות מאנגלית.
רומן.

למעלה