עזרה במידול

cutdesign

New member
עזרה במידול

ב solidworks קיימת אפשרות להגדיר אובייקט אחד כמקסימום מרחב ההיתפשטות של אובייקט הכלוא בתוכו.כך שבהזזת אובייקט או תת אובייקט או כל דפורמצייה אחרת האובייקט הפנימי לא יכול לעבור את המעטפת של החיצוני.האם קיימת אפשרות לעשות זאת במקס? תודה

eldarinn

New member
לא ניתן והסיבה פשוטה

סוליד היא תכנה פרמטרית ולכן היא לא מסוגלת לקבל מושג של חוסר עובי דופן. כלומר מצב היפוטתי בתכנות תלת מימד אחרות בהן ניתן ליצור משטח בעובי "דף" (כלומר ללא עובי דופן הוא בלתי אפשרי בסוליד. אני דוקא רואה בזה חיסרון של סוליד.

cutdesign

New member
בסיס כל תכנה הוא פרמטרי

מה בקשר לכתיבת סקרפטים שיוסיפו יכולות למקס. המקס הרבה יותר נוחה לי ללמידה ומידול, נראה גם שיש בה יותר אפשרויות מsolid.תודה על התשובה , אני מקווה לשמוע דעות נוספות ובעיקר שונות.:) תודה

זה אפשרי גם בלי סקריפטים אבל מורכב מאוד, ולא

שווה את המאמץ. ועם סקריפיטים זה אפשרי אבל אז אתה צריך ללמוד לכתוב max script. לא שזה קשה, אבל לא יודע אם הטריגר ללימוד של זה זאת דוקא הפונקציה הזאת, היא די לא שימושית בעולם של מקס. בגדול יש למקס מערכת הדמיות בשם reactor. אפשר דרך הדפורמרים והקונסטריטים שלה ליצור מערכת שבה מודל child יעבוד רק בתוך מודל parent. זה בשביל אנימציה והדמיה. אם אתה רוצה רק בזמן מידול אתה צריך לבנות את המודל שלך, לעשות לו clone. להפוך את הנורמאלים של הclone ולהקטין אותו אם אתה רוצה מרחב קטן יותר. אחרי זה להוסיף לקחת את את המודל שלך ולעשות לו snap ל face. זה לא פתרון מזהיר אבל זה יותר טוב מכלום.

cutdesign

New member
עד כמה אפשר לתכנן כלים בסקריפטים?

והיכן אני יכול לרכוש או להוריד סקריפטים "חריגים"?כמו למשל לקבוע את זוית ה chamfer . תודה

אם אתה יודע לתכנת כמו שצריך אתה יכול לבנות

לעצמך כל כלי. זה מצריך ממך זמן, הבנה באלגוריתמיקה והבנה מתמטית. זה אולי נשמע קצת כבד אבל זה ממש לא בשמיים ללמוד את זה ובעיניי אפילו די שווה להשקיע בזה. יש כמה אתרים שמרכזים בהם סקריפטים, תנסה את scriptspot, ותנסה לכתוב בגוגל scripts 3dsmax. זה ייתן לך כמה תוצאות.

למעלה