עזרה במילוי דו"ח מס

cobehh

New member
סליחה מראש על פניה לפורום צרכנות.
אני מנסה למלא טופס 1301 מקוון עבור אמי (אפשר גם לא מקוון) - דו"ח על ההכנסות ב-2019.
היא מקבלת קצבת זקנה ושארים מביטוח לאומי, פנסיה של אבי ז"ל, ונוסף על כך עד לאחרונה השכירה נכס.
אני ממש לא מצליח להבין איך למלא את הטופס.
זהו הטופס המקוון
אשמח מאד לעזרה.
תודה רבה מראש

GoldenEyes

Well-known member
אני מנסה למלא טופס 1301 מקוון עבור אמי (אפשר גם לא מקוון) - דו"ח על ההכנסות ב-2019.
היא מקבלת קצבת זקנה ושארים מביטוח לאומי, פנסיה של אבי ז"ל, ונוסף על כך עד לאחרונה השכירה נכס.
זהו הטופס המקוון
אשמח מאד לעזרה.
תודה רבה מראש
אשמח לעזור לך, מילוי הטופס והגשתו דורשים צירוף מסמכים מתאימים.
בעיקרון הכנסות מקצבת זקנה ושארים מבטוח לאומי פטורות ממס ולכן עליהן להופיע בשדה 40 והסיכום שלהם בשורה 42 שדה 209
לגבי הפנסיה של אביך ז"ל , אתם מקבלים מהגוף שמשלם את הפנסיה טופס 106 , ובטופס זה מפורטים השדות שהמקבילים לשדות בדו"ח
הכנסות משכר דירה - לא יודע ולא מתערב כמה ההכנסה משכר דירה , אם זה לא עובר את התקרה המותרת , זה נרשם בשורה 39 שדה 332

דיברגנט חדש

Well-known member
זהו הטופס המקוון
אשמח מאד לעזרה.
תודה רבה מראש
עדיף לך לא מקוון, אך זה אפשרי רק אם אימך היא מעל גיל 80 או שההכנסה שלה מאוד קטנה (לא זוכר את החסם העליון).

cobehh

New member
אשמח לעזור לך, מילוי הטופס והגשתו דורשים צירוף מסמכים מתאימים.
בעיקרון הכנסות מקצבת זקנה ושארים מבטוח לאומי פטורות ממס ולכן עליהן להופיע בשדה 40 והסיכום שלהם בשורה 42 שדה 209
לגבי הפנסיה של אביך ז"ל , אתם מקבלים מהגוף שמשלם את הפנסיה טופס 106 , ובטופס זה מפורטים השדות שהמקבילים לשדות בדו"ח
הכנסות משכר דירה - לא יודע ולא מתערב כמה ההכנסה משכר דירה , אם זה לא עובר את התקרה המותרת , זה נרשם בשורה 39 שדה 332

cobehh

New member
וואו. אלף אלפי תודות. בחיים לא הייתי מפענח את זה לבד, וכל הנסיונות שלי לדובב נציגים ברשות המסים העלו חרס. המון המון תודה.
לגבי השכרת הנכס, מדובר בחנות ולא בשכ"ד, וההכנסה השנתית הכוללת עמדה על כ-50 אלף ש"ח - זה מתחת לתקרה ? לצערי נעלמו עקבותיו של השוכר כשהתחיל הסיפור עם הקורונה, אחרת הייתי מתייעץ איתו. צריך להוסיף את הפנסיה של אבי ז"ל לשם חישוב התקרה ? אני מניח שזה לא משתבץ ב-332.
מהגוף שמשלם את הפנסיה שלחו תלוש עבור חודש דצמבר 2019 ובו מופיע " תלוש זה משמש במקום טופס 106 לשנת המס 2019" ונציגה אמרה לי שזה מספיק לצרכי מילוי דו"ח המס, אבל אני לא בטוח איפה לשבץ את ההכנסה הזו.
שוב, המון תודה.

GoldenEyes

Well-known member
וואו. אלף אלפי תודות. בחיים לא הייתי מפענח את זה לבד, וכל הנסיונות שלי לדובב נציגים ברשות המסים העלו חרס. המון המון תודה.
לגבי השכרת הנכס, מדובר בחנות ולא בשכ"ד, וההכנסה השנתית הכוללת עמדה על כ-50 אלף ש"ח - זה מתחת לתקרה ? לצערי נעלמו עקבותיו של השוכר כשהתחיל הסיפור עם הקורונה, אחרת הייתי מתייעץ איתו. צריך להוסיף את הפנסיה של אבי ז"ל לשם חישוב התקרה ? אני מניח שזה לא משתבץ ב-332.
מהגוף שמשלם את הפנסיה שלחו תלוש עבור חודש דצמבר 2019 ובו מופיע " תלוש זה משמש במקום טופס 106 לשנת המס 2019" ונציגה אמרה לי שזה מספיק לצרכי מילוי דו"ח המס, אבל אני לא בטוח איפה לשבץ את ההכנסה הזו.
שוב, המון תודה.
שנה טובה,
1. מאחר ומדובר בהכנסות שכ"ד מעסק , יש לרשום את ההכנסה השנתית בשורה 6 בעמוד הראשון שדה 120
2. לגבי תלוש דצמבר לא שמעתי על דבר כזה שהוא מחליף טופס 106 , תציקי לאותו מקום שמשלם ותדרשי 106. זה הטופב הרלוונטי למס הכנסה , חבל שהדו"ח שלך יידחה ע"י רשות המיסים עקב מסמכים לא נאותים.
3. כאמור בטופס 106 יש מספרי השדות המתאימים לטופס 1301 , בכל מקרה זה אינו שייך לשדה 332 , אם כבר אז לשדה 258

שנה טובה,
1. מאחר ומדובר בהכנסות שכ"ד מעסק , יש לרשום את ההכנסה השנתית בשורה 6 בעמוד הראשון שדה 120
2. לגבי תלוש דצמבר לא שמעתי על דבר כזה שהוא מחליף טופס 106 , תציקי לאותו מקום שמשלם ותדרשי 106. זה הטופב הרלוונטי למס הכנסה , חבל שהדו"ח שלך יידחה ע"י רשות המיסים עקב מסמכים לא נאותים.
3. כאמור בטופס 106 יש מספרי השדות המתאימים לטופס 1301 , בכל מקרה זה אינו שייך לשדה 332 , אם כבר אז לשדה 258
מניסיון של כעשור אין שום בעיה עם תלוש שמחליף את ה 106. קרן מבטחים,למשל, עושה את זה. מכיוון שאין הפרשות שרלבנטיות לדו"ח סביר שמה שחשוב הוא ההכנסה המצטברת והמס המצטבר ששולם.

cobehh

New member
שנה טובה,

שנה טובה.
רב תודות.
בשיחה נוספת עם נציגה מקרן הפנסיה, היא עמדה על כך שתלוש דצמבר 2019 מחליף את הטופס האמור, ונשלח לי גם סיכום לשנת המס 2019 כחלק מתלוש דצמבר
בסיכום כתוב שהפנסיה פטורה ממס עפ"י ס' 37, אך אני מבין בדבריך שיש לרשום את הסכום ב" הכנסות מיגיעה אישית החייבות שיעורי מס רגילים".
שורה 5 א שדה 258.
ובשורה 6 שדה 120 רשמתי את ההכנסות מהשכירות.
נכתב שם " מהשכרת נכס ששימש בעסקך מעל 10 שנים (עפ"י הצהרה בנספח ב' לדו"ח זה)" אך איני רואה נספח כזה והצהרה כזו.
מלבד זאת, לא נתבקשתי לצרף מסמכים לדו"ח.
האם אני מפספס משהו ?

המון תודה על העזרה והסבלנות.

GoldenEyes

Well-known member
שנה טובה.
רב תודות.
בשיחה נוספת עם נציגה מקרן הפנסיה, היא עמדה על כך שתלוש דצמבר 2019 מחליף את הטופס האמור, ונשלח לי גם סיכום לשנת המס 2019 כחלק מתלוש דצמבר
בסיכום כתוב שהפנסיה פטורה ממס עפ"י ס' 37, אך אני מבין בדבריך שיש לרשום את הסכום ב" הכנסות מיגיעה אישית החייבות שיעורי מס רגילים".
שורה 5 א שדה 258.
ובשורה 6 שדה 120 רשמתי את ההכנסות מהשכירות.
נכתב שם " מהשכרת נכס ששימש בעסקך מעל 10 שנים (עפ"י הצהרה בנספח ב' לדו"ח זה)" אך איני רואה נספח כזה והצהרה כזו.
מלבד זאת, לא נתבקשתי לצרף מסמכים לדו"ח.
האם אני מפספס משהו ?

המון תודה על העזרה והסבלנות.
מאחר וצירפת את האישור של קרן הפנסיה ואף רשום שזאת פנסיה הפטורה ממס , הרישום שלה יהא בשורה 42 שדה 209
שכר הדירה כפי שרשמת , בשורה 6 שדה 120
בהצלחה

דיברגנט חדש

Well-known member
שנה טובה,
לא חייבים את 106

cobehh

New member
מאחר וצירפת את האישור של קרן הפנסיה ואף רשום שזאת פנסיה הפטורה ממס , הרישום שלה יהא בשורה 42 שדה 209
שכר הדירה כפי שרשמת , בשורה 6 שדה 120
בהצלחה

תודה רבה.

למיטב הבנתי בשורה 42 שדה 209 יש סיכום של כל ההכנסות הפטורות ממס.
אולי לרשום את הפנסיה בשורה 41

ואז את הסכום הכולל של הפנסיה והקצבאות של בט"ל בשורה 42 ?

42.סה"כ הכנסות/רווחים פטורים ובלתי חייבים במס (סעיפים 39-42)

תודה.

GoldenEyes

Well-known member
תודה רבה.

למיטב הבנתי בשורה 42 שדה 209 יש סיכום של כל ההכנסות הפטורות ממס.
אולי לרשום את הפנסיה בשורה 41

ואז את הסכום הכולל של הפנסיה והקצבאות של בט"ל בשורה 42 ?

42.סה"כ הכנסות/רווחים פטורים ובלתי חייבים במס (סעיפים 39-42)

תודה.
אכן

למעלה