עזרה במילוי מנילה

arial4

New member
עזרה במילוי מנילה

היי:)
קיבלתי מנילה ואני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לבחור את האשכולות שדורשים מיון המשך או לשמוע על תפקיד מסוים ממישהו ששירת\משרת בו:

-אשכול תפקידי מקצועות המחשב-
מנהלת תשתיות מערכות מחשוב
תכניתנית
כותבת לומדה
בודקת תכנה

-תחום תפקידי הדרכה והוראה - תחום חובה
-אשכול חונכות, הדרכה והוראה בצה"ל-
מש"קית הוראה
מש"קית איתן (מקא"מ)
-אשכול חונכות מקצועית-
חונכת אנגלית
חונכת מכללה ח"א
חונכת פנמ"צ
חונכת טו"ב
-אשכול תפקידי הוראה והדרכה במשרד החינוך-
מדריכת מתמטיקה
מדריכה במרכזי הדרכה ושל"ח
מדריכה במועדוניות
מדריכה במסגרת החינוך הפנימייתי
מדריכה במסגרת החינוך המשלים
מדריכת קליטת עלייה
מדריכת מסלולי טבע
מדריכת שמע

-תחום תפקידי מבצעים ומודיעין - תחום חובה
-אשכול בטחון שדה-
בקרית איסוף
אשכול תפקידי חיל הים
אלחוטנית חוף
חוקרת מודיעין ימי
ימאית

-אשכול תפקידי מבצעים ח"א-
מפעילת לוחמה אלקטרונית
רכזת בקרה אווירית
חוקרת מודיעין אוויר
אוגדן מקצועות התצ"א
רכזת התרעה
מש"קית מודיעין וניווט
מפעילת מערכות מודיעין אלקטרוני מוטס
רכזת שליטה קרקעית
מפעילת קשב טקטי
עובדת מבצעים אוויר (פקמ"צית)
פקחית טיסה

-תחום תפקידי תיאום וסיוע - תחום חובה
-אשכול דוברות ומידע-
מש"קית תקשורת בינלאומית
-אשכול תיאום וסיוע בצה"ל ובמשרד הביטחון-
חיילת סגלים מיוחדים
פקידה ביחידת מפא"ת
חיילת שירות בטחון כללי (שב"כ)
חיילת מוסד

-תחום תפקידי מנהלה וטכניים / טכנולוגיים - תחום חובה
-אשכול מקצועות טכניים/טכנולוגיים-
מיזם אלקטרוניקה
-אשכול תפקידי מנהלה-
בודקת בטחונית
מש"ק תכנון

תודה רבה מראש!!!

arial4

New member
המשך

אלה התפקידים שלא דורשים מיון המשך:
תחום תפקידי שיטור ועבודה עם אזרחים
אשכול שיטור אזרחי
חיילת בשירות בתי הסוהר
חיילת משטרה
אשכול שיטור צבאי
שוטרת צבאית

תחום תפקידי מודיעין ותפקידים טכניים
אשכול תפקידי מבצעים ופיקוח מודיעיני
בקרית שליטה ימית
עובדת חדר מבצעים
עובדת חקר מודיעין
תצפיתנית במערך מודיעין השדה

אשכול תפקידים טכניים ואחזקה
טכנאית קשר טקטי

תחום תפקידי שירות ואדמיניסטרציה
אבחון כוח אדם
מאבחנת מדעי התנהגות

אשכול נציגי שירות טיפול באדם
מש"קית תיאום וקישור
נציגת שירות

אשכול תפקידי פקידות וסיוע
מש"קית מטה
פקידת לשכה (מזכירה)
רשמת משפטית

תחום תפקידי לוגיסטיקה ותקשורת
אשכול תפקידי לוגיסטיקה
עובדת מעבדה כימית

אשכול תפקידי תקשורת ובקרה
חיילת מקצועות התקשוב

תחום תפקידי מחשוב וחיל האוויר
אשכול תפקידים בחיל האוויר
חיילת במערך הקורסים בח"א

תחום תפקידי הדרכה ומקצועות חינוך
אשכול תפקידי הדרכה מקצועית
מדריכת ERP

אשכול תפקידי חיל החינוך והנוער
מדריכת נוער מרחב
רכזת חינוך וידיעת הארץ (חוי"ה)

תחום תפקידי טיפול באדם
אשכול תפקידי ניהול משאבי אנוש
רכזת כח אדם
רכזת מידע
רכזת קישור וגיוס
רכזת שלישות
אשכול תפקידי רפואה
חובשת
סייעת רופא שיניים
רכזת בריאות הצבא
רכזת שירותי רפואה

lioralon123

New member
תפקיד

אני הייתי ממליץ לך לנסות ללכת על חיילת שב"כ או חיילת מוסד.

תנאים מעולים. ותפקיד מעניין ומאתגר

arial4

New member
תגובה

האמת ששמעתי מאחותי שזה תפקיד פקידותי.
שירתת שם או שאתה מכיר מישהו ששירת שם ותוכל לספר לי עוד פרטים על התפקיד?
חוץ מזה איזה עוד תפקידים כדאי לסמן?
תודה רבה!!!

lioralon123

New member
דעה אישית

כן בת דודה שלי בשב"כ והיא מבסוטה. הייתי ממליץ לך על שח"מ שירות לבנות מעולה. זה לפי דעתך, למה את יותר מתחברת.

Maldini Girl

New member
איזה מנילה- לקנא!

קצת קשה לי לייעץ לך כי אני לא מכירה אותך. אבל מהתפקידים שאני מכירה:

מש"קית הוראה/ משקית איתן- שני תפקידים הדרכתיים סופר איכותיים, קורס איכותי ושירות מאתגר ומשמעותי.
כנ"ל על תפקידי ההדרכה שקיבלת- הדרכת טבע, אנגלית וכולי,
ומדריכת שמע- שמעתי שזה תפקיד חוייתי וסופר איכותי (אאל"ט עבודה עם חירשים)

arial4

New member
תודה:)

האמת שממש הופתעתי שראיתי את המנילה...(לטובה כמובן!!)

בקשר לתפקידי הדרכה... יש לי נסיון בהדרכה אבל אני קצת ביישנית,
לא הכי בולטת בכל דבר ואני לא מתחברת מהר לאנשים אז אני לא בטוחה
שאני אתאים לכל התפקידים האלה למרות שכאילו הצבא חושב שאני מתאימה.

arial4

New member
עוד משהו קטן

אני יכולה לשאול באיזה תפקיד את משרתת?

Ella m e o w

New member
היי, הייתה לי מנילה דומה :)

בקשר לחלק של המיונים: החלק עם המחשבים תלוי בזיקה שלך לעניין.
תפקידי מודיעין, פיקוח ובקרה בחיל האוויר היו הבחירה שלי (ולשם אני משובצת עכשיו :)), אבל גם תפקידי הדרכה הם ברב המקרים מעולים!

החלק השני:
תפקידי מבצעים ופיקוח מודיעיני יכולים להיות ממש מעניינים,
חוי"ה זה תפקיד כיפי ומתגמל, אחד הכיפיים בצה"ל :)
מאבחנת מדעי ההתנהגות יכול להיות ממש מעניין או ממש משעמם (ממליצים לי עליו אבל לי באופן אישי הוא פחות קורץ למשל)
חובשות - תלוי בך, ותלוי בבסיס ובאנשים שתהיי איתם (כמו בכל תפקיד אחר בסך הכל)
עובדת מעבדה כימית - אני לא מכירה את התפקיד ומניחה שקיבלת אותו כי למדת כימיה, אבל הוא נשמע כמו משהו שימושי לאזרחות אם את רוצה ללמוד משהו שקשור לזה בעתיד. ואם זה מעניין אותך אז זה נשמע טוב.

arial4

New member
תגובה

כנראה שבאמת אני אסמן בעדיפות הראשונה את תפקידי מודיעין פיקוח ובקרה . את יכולה לספר לי קצת מה עושים במיונים לשם?

מבצעים ופיקוח מודיעיני זה לא תצפיתניות?כי זה מה שהבנתי...וזה נשמע טיפה משעמם

מחשבים לא מעניין אותי במיוחד וכימיה זה מקצוע משעמם (יש סיבה למה לא הרבה מרחיבים אותו בתיכון חח) אז כנראה שאני לא אבחר עובדת מעבדה כימית.

בקשר למאבחנת מדעי התנהגות זה מאבחנת פסיכוטכנית?

חובשת זה לא בעיקרון לא לעשות כלום?
ומשקית חינוך זה לא נראה לי בשבילי... ההדרכות שעניינו אותי זה מדריכת קליטת עלייה ומדריכת epr

תודה

Ella m e o w

New member

טוב
זה יהיה קצת חפירה
:

אם את רוצה לקבל מיונים לאשכול הזה, במקומך לא הייתי מסמנת אותם ראשונים ומקווה לקבל מיונים - זה לא תמיד מספיק. תחפרי להם בפקסים שאת רוצה לקבל את המיונים האלה. יכול להיות שתקבלי אותם גם בלי להטריח את עצמך עם פקסים, אבל לא כדאי לסמוך על זה.

את יכולה לקרוא את זה:
http://www.shavuz.co.il/recruit/article.asp?pos=12&artid=2030&

אני אגיד לך שגם אני לפני המיונים ממש חיפשתי בכל רחבי האינטרנט מה קורה שם ולא מצאתי משהו שבאמת עזר לי. זה לא שאפשר להבין מההסברים שם מה באמת יקרה על המסך. יש עוד מבחנים חוץ ממה שכתוב בלינק ונראה לי שכל המוסיף גורע במקרה הזה וסתם יבלבל אותך. אם התפקידים מתאימים לך - את תצליחי במבחנים ואולי אפילו תיהני מהם. יש לא מעט מבחנים והם נועדו למיין אותך למלא תפקידים שונים, ואין לך דרך לדעת ברצינות איזה מבחן קשור לאיזה תפקיד באשכול. אף אחד לא מתאים ל*כל* התפקידים וזה אומר שבחלק מהמבחנים ילך לך יותר ובחלק פחות וזה לא אומר כלום. אין לך איך להתכונן לזה אבל גם אין ממה להלחץ.

נעבור הלאה:
אחד התפקידים באשכול מבצעים ופיקוח מודיעיני זה באמת תצפיתנות. אם זה לא נשמע כמו משהו שמתאים לך (לשבת מול מסך ולחפש תזוזות חריגות או משהו כזה) אז אל תסמני. אבל הוא יכול להיות משמעותי ומעניין ועם אנשים איכותיים, אז אם אין משהו אחר בתחום שאת מעדיפה לסמן כדאי שתקראי עוד קצת לפני שתפסלי את העניין. גם אני לא מורעלת על זה יותר מדי אבל זה היה או זה או טכנאית קשר ובודקת תחמושת מבחינת דירוג... ואני העדפתי את זה.

לא, ממד"ה ומאבחנת פסיכוטכנית זה לא אותו דבר. למאבחנת פסיכוטכנית יש מיונים ולממד"ה לא, ואלה קורסים שונים. מאבחנת פסיכוטכנית נמצאת בלשכות הגיוס איפה שמלש"בים עוברים צו ראשון (אין לך את זה במנילה אז אני לא מרחיבה אבל זה עשוי להיות מעניין). ממד"ה יותר עושה מיונים אחרים (גם של חיילים ולא רק מלש"בים) וזה כל מה שאני יודעת - תקראי על זה...

חובשת זה להיות במרפאה. גם לא חסר על זה מידע. זה יכול להיות כיף ומעניין אבל נראה לי שהאנשים שאיתך בבסיס משחקים תפקיד ממש גדול פה באמת...

אבל הכי הכי הכי חשוב: את בטח תשברי את הראש על המנילה הזו מלא זמן, ואז תביני שזה לא כזה משפיע. אם את רוצה מיונים למשהו: תבקשי. אם יש לך את זה במנילה: מצוין! תבקשי בכל זאת. אל תוותרי, לי היה את האשכול של חיל האוויר במנילה, דירגתי אותו ראשון, ביקשתי מיונים וסירבו לי. אחרי כל מיני תקלות שלהם עם המיונים שלי לתפקיד אחר וביקשתי שוב - ושלחו לי מיונים למה שרציתי מההתחלה. פשוט להתעקש ולהיות מוכוונת מטרה.

arial4

New member
אז

לפי מה שהבנתי ממך אם אני רוצה תפקיד מסוים ולא משנה מהו אני צריכה לבקש בפקס נגיד מחיל האוויר את התפקיד הזה? ואני יכולה גם לבקש תפקיד שלא קיבלתי?

Ella m e o w

New member
אממ

אני חושבת שמספיק לשלוח בקשה למיטב, לא צריך לחיל האוויר...
ואת יכולה לבקש תפקיד שלא קיבלת במנילה - זה לא אומר שתקבלי אותו (וגם אם יש לך אותו במנילה זה לא אומר את זה...). פשוט יש יותר סיכויים אולי שכן תקבלי. לא יזיק לנסות, בכל מקרה.

bluegreyeyes

New member
על מאבחנת מד"ה (שכתבתי למישהי אחרת) ועוד

מאבחנת מד"ה זה תפקיד שגם קשור לתחום הפסיכולוגיה, אך פחות תתעסקי בפסיכולוגיה ויותר בכל מה שנגרר איתה.

מאבחנות מד"ה בעקרון מתחלקות ל-2 תחומים ששייכים לפסיכולוגיה ארגונית ובצבא נמצאים תחת אחריות של המחלקה למדעי התנהגות (לכן השם מאבחנות מד"ה). תחום ראשון הוא תחום הפיתוח והייעוץ הארגוני שבו תתעסקו בהעברת שאלונים,שיחות חתך,סקרים וכו ונערך במגוון גדול של בסיסים בארץ סגורים ופתוחים יחד.
התחום השני הוא תחום המיון שבו תתעסקי בעיקר בהעברת ימי מיון שונים (מיונים למחשבים,לחיל אוויר, למודיעין ועו) ולאחר הדרכת הנבחנים את תעבירי את הנתונים אל המחשב לבדיקה. השיבוץ בענף מיון הוא ברוב המקרים לבססים פתוחים במרכז הארץ.

העבודה כמאבחנת מד"ה עקרונית נעשה בצוות ובסביבה משרדית (למרות שיש יוצאי דופן לכן לא אכליל) והבנות נמצאות תחת פיקודו של קצין מדעי ההתנהגות (פסיכולוג או סוציולוג ארגוני)

ממה ששמעתי, העבודה כמאבחנת מדעי ההתנהגות היא לא לכל אחת,וכוללת הרבה עבודה ארגונית ופחות פסיכולוגיה ממה שהיית מצפה ממאבחנת עם שם מפוצץ כל כך, אך התפקיד נוח,איכותי,מספק ידע ונסיון לאזרחות (גם אם לא ברמה ש...) ומאבחנת שיודעת להתמודד עם הקשיים שעלולים לבוא עם התפקיד תוכל דווקא להנות (יש לי ידידה ששירתה בתפקיד והיא נהנתה מאוד שהיא אפילו המשיכה לעסוק בזה במשטרה)
-----------------------------------------------------------------------------------------------

מפה נדבר על תפקידים אחרים.

תפקידי מבצעים ופיקוח חיל אוויר יכולים להיות מעניינים מאוד, ויכולים שלא. ממליץ לך להתמיין לתפקידים (לבקש בפקס את המיון) כי התפקידים לא רק צעניינים אלא את מתמיינת לאשכול שלם אז יש סיכוי טוב שתיפלי על משהו.

עובדת מעבדה כימית- לא תפקיד נפוץ בכלל, וכולל הרבה עבודה עם שמנים ודלקים וכו. עבודה חשובה, אבל מי שלא מתעניין בכימיה לא יראה בזה הנאה.

חובשת זה תפקיד שהרבה פעמים לא כולל הרבה עבודה איתו, אך אם הבסיס נוח והאנשים טובים אז מאוד קל להנות בתפקיד, והקורס מעניין.

הדרכת ERP זה בעקרון ללמד אנשים להשתמש בתכנת מחסן, אם מחשבים לא מעניין אותך, לא מבין מה יש לך לחפש שם, אך התפקיד כן מאפשר עבודה בתחום לאחר סיום השירות ובשכר סביר למישהי שסיימה שירות. (ובתנאים נורמליים)

Ella m e o w

New member

אתה יכול לספר איזה תפקידים באשכול מודיעין, מבצעים ופיקוח חיל האוויר הם לא מעניינים? ולמה?

omri1209

New member
מודיעין זה כמעט תמיד מעניין

אם את בעניין של מודיעין תפקידים שהם פענוח תצ"א, רכז התרעה, חוקר מודיעין אוויר, ועובד חקר מודיעין נחשבים לטובים (ממקור ראשון).
כמו בכל מקום בצבא, תלוי איפה את נופלת - באיזו זירה ומדור וכו' (למעט רכז התרעה שמקום השירות הוא אחד, והוא מקום טוב).

לקחת בחשבון - בסיס פתוח בחלק גדול מהתפקידים האלה (כמעט כולם), צריך ללמוד הרבה (הסמכות של בין 3 חודשים לשנה בחלק מהמקומות), חלקם כולל עבודה במשמרות וחלק יומיות / סגור.

אה, ואני גם מכיר שחיילת שב"כ זה תפקיד מנהלתי שאין בו תכולות מודיעיניות, אבל אני מודה שאני לא בקיא ממש לעומק.

בהצלחה.

arial4

New member
תודה על התשובה!

אני מעדיפה לשרת בבסיס סגור אבל אני לא אפסול תפקיד מעניין בגלל זה. 2 שאלות-
ההסמכה היא חלק מהזמן של השירות נכון? ואתה יכול לציין תפקידים מהתחום הזה שהם בכל זאת בבסיס סגור?

למעלה