מהניסיון ומהשמועות
הכי כדאי ללכת לפי שילוב של המלצה ממכון אודיולוגי וניסיון בעת בדיקת התאמת מכשיר. אני מסכימה עם לורדנור, אין כזה דבר הכי טוב. היום הדבר הכי חם זה כל מה שדיגטלי, החל ממצלמות וכלה בפלאפונים, גם במכשירי השמיעה. אבל לי לא מתאים מכשיר שמיעה דיגיטלי, מתאים לי מכשיר אנלוגי פשוט ועדין. הדיגיטלי נותן לי צליל מכאני ולא נעים, בעוד שהאנלוגי שנחשב יותר פושטי ממלא בדיוק אחרי הדרישות שלי. כל אחד ומה שמתאים לו. תמסור לסבתא שלך שתלך למכון אודיולוגי ותבדוק ביחד עם קלינאית התקשורת כל מיני סוגים של מכשירים ותתנסה איזה מהם מפיק את הצליל שהכי נעים לה. המכונים והקלינאיות לרוב מהימנים ובאמת יתאימו את מה שטוב מבלי להסתיר דגמים מוצלחים יותר. אף אחד כאן לא ידע לומר לך שמות מדוייקים של דגמים שיתאימו לסבתא שלך, מקסימום להמליץ על יצרניות ידועות וטובות לדוגמת פנסוניק, פונאק ועוד. וקצת רקע בכל זאת: היום שוק מכשירי השמיעה מתחלק בעיקר למכשירים אנלוגיים ומכשירים דיגיטליים. יתרונם של הדיגיטליים הוא שאפשר לכוונן אותם לפי האודיוגרמה (גרף המראה את מצב השמיעה לפי בדיקה) דרך מחשב תוך קבלת פידבק ישיר מהמטופל וכך להוסיף/להפחית תדרים ו/או דציבלים (דציבל= עוצמת קול). חסרונם: הם עולים בערך פי שניים מהאנלוגיים. פלחים נוספים הם כפתורים, לבעלי ירידה קלה מאד בשמיעה והשתל, שנועד לחרשים "מוחלטים" וצעירים, בטח לא למבוגרים מאד. התאמות של מכשירים נעשות על ידי בעלי מקצוע, בעלי הידע הרחב יותר בתחום. בהצלחה לסבתא שלך. הרבה מבוגרים מתכחשים לירידה שלהם בשמיעה במשך זמן רב ולא מסכימים לשים מכשירים, והתקשורת שלהם עם סביבתם יורדת.