עזרה במסלול

liz 2

New member
עזרה במסלול

אני טסה ב-2/1 לתאילנד לחודש. בתכנון: בנקוק - 4 ימים צ´אנג מאי - 7 ימים (כולל טרק של 3 ימים) קצנברי - יומיים וכל השאר באיים קו סמוי, קו פנגן, קו פיפי, פוקט ועוד כמה עם נספיק. ולבסוף יום או יומיים קניות, שגעונות וכמובן סרט V.I.P בבנקוק. אני(21) טסה עם אמא שלי(52) האם יש למישהו המלצות מה יתאים לשנינו? לקופנגן אני ילך לא בפול מון מין הסתם. לפוקט אני ילך כי אני יודעת שזה ימצא חן בעיניה אני מנסה לחפש גשר בין שני העולמות שלנו. עוד שאלה האם כדאי לוותר על שהיה של 4 ימים בבנקוק ולעבור ישר לצפון או שיש מה לראות שם.

קלוזו

New member
כאחד שכרונולוגית קרוב יותר לאמא שלך

בגיל חשוב שתדעי, וזה דבר נכון שאמרו לי לפני שיצאתי לטיול, שכל מעבר בין מקומות לוקח בערך יום. מעבר מבנקוק לצ´אנג מאי גם בטיסה גוזל יום שלם ( עד שמגיעים לשדה התעופה, צ´ק אין, טיסה, הגעה לעיר ויוכב´) עד שמתמקמים במקום החדש ולכן לדעתי כדאי לבחור את היעדים המתאימים ולהתרכז בהם ולא לקפוץ ממקום למקום כי יש בזה ביזבוז הזמן הוא אדיר. למשל המעבר מקו פיפי לקו סמוי דרך קראבי לקח לי יום שלם - יצאנו במעבורת של שמונה שזה אומר השכמה מוקדמת, צ´ק אאוט ואוכל, הפלגה של שעה וחצי ואחרי נסיעה באוטובוס של כמעט 4 שעות כאשר בדרך מחליפים לפחות שלושה אוטובוסים ( למה? אין סיבה. לתאילנדים יש מין חיבה כזו בלתי מוסברת להדביק מדבקות לאנשים ולחלק כל מיני כרטיסים ולאסוף אותם במהלך הנסיעה) ושעה וחצי מעבורת נוספת לקוסומוי ואחרי זה מונית לצ´וואנג ביץ´ לחפש מקום ראוי.... בקיצור מקלחת ראיתי רק בשבע באותו ערב.... וכל הזמן צריך להעלות את התרמילים/מזודות ולהוריד מהרכב.... די מתיש. לגבי הזמנים - לדעתי 3 ימים בהתחלה בבנקוק להסתגל זה מספיק ( אין הרבה מה לראות ואת הקניות כדאי להשאיר לסוף) צ´אנג מאי מקום מופלא אני אישית לקחתי טראק של 4 ימים שהיה נפלא ונישארתי בעיר עוד יומיים להתאושש מהטראק ולמנהלות ( כביסה פיתוח תמונות וכיוב´)... יש שוק אדיר, אנשים חביבים ומסעדות טובות ( כתובות יש אם תרצי) . לדעתי את יכולה לוותר על פוקט ובנמל התעופה של צ´יאנג מאי את יכולה בשער העליה למטוס לפוקט לקנות כרטיס משולב של הסעה משדה התעופה לנמל בפוקט ןמשם ישר למעבורת לקופיפי, מעבר חלק ומצויין ולא יקר 650 באט לאדם. יחסוך לך הרבה כאב ראש ועדיף קופיפי מפוקט ( אחלה שנורקלינג שבעולם ! ).... מקווה שעזרתי....אם תרצי עוד טיפים תשאלי....

Shakty

New member
ממש ממש לא נכון

כשהייתי חודש שעבר בתאילנד אשתי ואני רכשנו מהארץ את התאי פס (Thai Pass) שזה כמו ווזה בארה"ב - כרטיסייה של טיסות פנים. הטיסות הייו בדלקמן : בנגקוק - צ´יאנג מאי - פוקט - בנגקוק. לטיסות פנים יש להגיע שעה לפני לשדה התעופה. עכשיו לגבי זמנים : טיסה מבנגקוק לציאנג מאי לוקחת שעה. ציאנג מאי - פוקט שעתיים פוקט בנגקוק - שעה. לגבי קו סאמוי : יש בקו סאמוי שדה תעופה אבל לא של תאי אייר אלא של בנגקוק איירוויס ולכן התאי פס לא מכסה את קו סאמוי. אבל - אפשר לנחות בסוראט טאני (גם שעה בבנגקוק) ולקחת ישר את המעבורת - הם מתואמים בזמנים של טיסה+מעבורת. בכל מקרה זה לא יום שלם. אני הייתי בפוקט רק יומיים : יום אחד עשיתי את טיול הקאנו לפאננג (מפרץ ג´ימס בונד - לא להחמיץ את בעד שום הון שבעולם זה פשוט כמו להיות בערוץ של נשיונל ג´אוגרפיק. כמובן שלא לקחת הטיול של הספינה בלבד - כל הקטע זה הטיול בקאנו בתוך איי הסלע שהתאים קוראים להם הונג (חדר) ויום שני הוקדש לטייל קצת בפטונג ובערב ה"פנטסי" גם מומלץ מאוד מאוד - מופע סטייל לאס וגאס שמספר קצת על המיתולוגיה התאית (כמובן בעיבוד לתיירים :) ) בפוקט יש מאכלי ים ברמה סוף הדרך במחירים פשוט מצחיקים - צדפות ב 4שקלים לאחת למשל ועוד ועוד. לגבי קו פי פי: קודם כל האי הכי יפה בעולם ויש לבקר בו עכשיו כי עוד שלוש שנים הוא יהיה פוקט 2 (מבחינת המיסחור והתיור) עכשיו הוא בדיוק בשלב המתאים לטעמי: יש בו בתי מלון טובים (פרינסס שבה ישנו והקבנה) מסעדות טובות מאוד (הפיצרייה של אמיקו,Le Grand Bleu ליד ה SEVEN ELEVEN) ועם זאת חופים מדהימים יערות ונוף שבא לבכות וכל סוג כמעט של ספורט אתגרי שרוצים (מומלץ לעשות טיפוס סלעים - פשוט חוויה) תהני ותבלי שם - כי בשביל זה המדינה הזו נולדה. תאי בשפתם זה חופש ותאילנד זו ארץ החופשיים.

aviron

New member
עמיר אמר - אני אומר עמיר צודק...

כל מילה - בסלע !
יותר נכון מנכון. ממליץ לעשות "פולו-מי" אחרי shakty.

Shakty

New member
עוד תוספת לגבי הצפון

קודם 7 ימים לצפון זה אחלה. הרוב המוחלט של סוכנויות התיירות שם ובעיקר של "הישראלים" לוקחות לאותו מסלול שחוק של שלושה ימים - אני הייתי מתרחק מזה כמו מאש : עשרה ג´יפים עמוסי ילדים אחרי צבא שהחליטו להראות לתאילנדים למה שונאים אותנו בחו"ל. מבירורים דרך האינטרנט הגעתי לסוכנות בשם NEXT DOOR TOURS נמצאת 5 דקות הליכה מהנייט באזאר. שם הציעו לי טרק של 5 ימים עם מדריך פרטי וג´יפ אחד - והמסלול כלל הרבה מאוד מקומות שלא מגיעים אליהם בטרקים של כל ה"אודי" "לאנה" "טאנה" וכל השאר. כל המקומות שישנו בהם בטרק היו גסטהאוסים ברמה של 3 כוכבים והטרק כולל 3ארוחות ביום ורק השתייה על חשבונך. יש עוד סוכנויות שעושות "תוכנית כבקשתך" ורובן מפוזרות בתוך או ליד ה"NIGHT BAZZAR" כך שגם לא קשה להשוות בניהם.

קלוזו

New member
לגבי הטראקים זה נכון בגדול אבל ...

מנסיון שלי בטראק לפני שבועיים עם אודי המסלול היה שונה לגמרי מכל האחרים, האתרים מיוחדים וגם הנסיעה בגי´פ בנהיגה עצמית היתה בשפע לכל משתתף. מי שאוהב נסיעת שטח מיוחדת והרבה כדאי לבדוק אצל טיולי אודי.

stan_southpark

New member
בנגקוק

כדאי יום יומיים רק לראות את בודאה השוכב וארמון המלך כי זה מקום מגעיל צפוף רועש ומסריך.

Shakty

New member
האמת היא

שיש המון מה לראות בבנגקוק - אבל באמת העיר הזו מקשה עלייך - הרעש הזוהמה הסירחון כל אלה ממש מקשים על הטיול שם - מה שעשינו אישתי ואני זה חילקנו את בנגקוק לשני חלקים: בתחילת הטיול 3 ימים : יום 1 : מקדשים (ארמון המלך,וואט פרא,וואט פו, וואט ארון) יום 2 : צ´יינה טאון, וואט טראמיט, לומפיני פארק. יום שלישי: צ´אטוצ´אק מארקט, גן החיות DUSIT ו ביקור ב SIAM+Didcovey. כשחזרנו מהאיים היינו עוד יומיים של בעיקר קניות אבל נסענו לשוק הצף ולסאפארי (מאוד מאכזב)

למעלה