עזרה במציאת מיילדת מתאימה

עזרה במציאת מיילדת מתאימה

הפורום הזה עבורי הוא פורום הבית, למרות שאני יותר קוראת סמויה פה... סוף סוף עשינו היום סקירה ראשונה מורחבת - ו- טפו טפו טפו כמו שאומרים הכל הכל בסדר, ולשמחתנו הרבה גם גילינו שיש לנו בת נוספת בדרך (ואני מהיום הראשון של ההריון הייתי בטוחה ומשוכנעת שיש לי בן - עדיין מנסה להתרגל לשינוי במחשבה, בשמחה רבה). אז עכשיו שאנחנו יודעים שהכל הסדר, וגם חזרנו הביתה ולשגרה (פליטי הצפון), אפשר להתפנות ולחפש מיילדת בית כלבבנו. אז פה אני צריכה עזרה בבקשה, אנחנו גרים בצפון (כפר ורדים) ואני מנסה לגבש רשימה של מיילדות שגיאוגרפית האיזור מתאים כדי שאוכל להתחיל ולראות מי מתאימה לנו ועם מי נתחבר. לפי הרשימה של אמה"י אני יודעת על ליהי לובל שגרה ממש קרוב (גם יצא לי לפגוש אותה פעם והיא נראתה לי נהדרת) , יש גם את שרלה שפס מעין איילה ואת רונית קופליס מגן ישעיה - אך אני לא יודעת אם זה מספיק קרוב גיאוגרפית.... בשיטוטי ברשת נתקלתי גם בשם של נואה נעמי שגרה במצפה הילה והבנתי שהיא מיילדת בבית חולים נהריה וגם בבית - אבל לא מצאתי שום דבר מעבר לזה...... אשמח להמלצות או שמות נוספים אם מישהי מכירה...... אם פי - אני מבינה שאת גם מאיזור הצפון, ואולי את מכירה?????

אין לי המלצות, אבל רק לגבי הקרבה

הגיאוגרפית - אני חושבת שהכי פשוט יהיה להרים טלפון למיילדות שברשימה שלך ולשאול אותן אם כפר ורדים נמצא בטווח שלהן. כך תוכלי לצמצם או להרחיב את הרשימה שלך
ולהתחיל לראיין...

אם פי 3

New member
בצפון יש הרבה מיילדות

כך שאת במצב נפלא, שאת יכולה לבחור את מי שמתאימה לך, ולא להתפשר בגלל מיקום גיאוגרפי (יחסית, כמובן). מקווה שלא שוכחת אף אחת: שרהלה בוודאות מגיעה לאיזור כפר ורדים (וגם רחוק יותר, עד לצפון הרחוק ממש). לגבי רונית - לא יודעת, כדאי לשאול אותה. נדמה לי שכן. חוץ מזה יש את ליהי לובל, קרול (לא מאמה"י), מינדי לוי ומיה נוטקין. את האחרונה אני לא מכירה בכלל, והוצאתי את שמה רק מהרשימה בקישורים. יש לי העדפות משלי, אבל הן מה שמתאים לי, ולא בהכרח למישהי אחרת, ולכן לא נראה לי נכון לחלוק אותן מעל גבי הפורום. אני אכן גרה לא ממש רחוק ממך. שתהיה לידה טובה!

איך "לומדים" עוד?

איפה ואיך אני יכולה למצוא יותר סיפורים והתרשמויות על מיילדת זו או אחרת? ללמוד קצת על גישתה לפני שאני מתקשרת אליה? (פשוט נראה לי שאני עם השאלות שלי אכוון אותן למה שאני ארצה לשמוע בתשובות...) בסיפורי הלידה פה קשה למצוא מי המיילדת או לחפש לפי שם, והחיפוש בתפוז לא ממש עוזר לי...... אם פי, תודה על התשובה. מי זו קרול ומה שם משפחתה? איפה אני מוצאת אותה ? תודה, תודה.

אשכר ש

New member
דווקא בסיפורי לידה כאן

קל מאוד לראות מי המיילדת. זה רשום בהקדמה לסיפור, עוד לפני שנכנסים לקישור אליו. אם לא רשום מי המיילדת סימן שהאינפורמציה לא ניתנה. את יכולה גם לקרוא סיפורי לידה באתר באופן טבעי, במדור לידות בית: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?מדור_לידת_בית

תNר

New member
גמני, כמוך, בשלבי חיפושים נרחבים...

וקרול היא קרול אלון ממצפה הושעיה (מוכר לך? בין צומת המוביל לצומת גולני). [MP - ירד לך האסימון?] היא מיילדת שעברה הכשרה בארה"ב ודוברת אנגלית - איך את באנגלית
? היא לא אחות במקצועה, לפי מה שהבנתי מMP, ובהקשר זה רציתי לשאול מה יכולות להיות ההשלכות של מיילדת כזו שאיננה אחות? מישהי יכולה להדריכותי? (סליחה "מה בבטן" שאני מתערבת...)

אם פי 3

New member
כבר קודם

ליתר דיוק - אתמול ב-13:03. ראי בשרשור הקודם שהשתתפת בו. ההשלכה של מיילדת שאינה אחות - היכולת לטפל במצבי חירום מוגבלת. זה אומר אולי יותר העברות לבי"ח (מצבים שאחות היתה מתמודדת איתם בבית - למשל ע"י מתן עירוי נוזלים, או תפירת קרעים) ואולי גם חמור מכך, אם כי אני מקווה (צריך לבדוק אישית) שגם מיילדת שאינה אחות מתורגלת בהחייאת ילודים, למשל (היתה אמורה להיות השתלמות מיוחדת הקיץ, אבל נדחתה עקב המלחמה). היתרון- היא לא רכשה את השכלתה המיילדותית בבי"ח על קבועונותיו המוזרים, ולכן היא לא "ממסדית" (במובן הרע של המושג). ובכל אופן - כדאי לבדוק אישית מהי הגישה שלה, מהי ההכשרה שלה, מהו הנסיון...

תNר

New member
אה, עכשיו ראיתי שם../images/Emo13.gif כן, אני.

אני צריכה לחשוב על מה שכתבת. זה עוד יכול לשנות לי משו..
תודה על ההארה!

צימעס

New member
נסחי את השאלות שלך מחדש ../images/Emo13.gif

לדעתי, מילדת טובה, תהיה כנה. גם לה אין אינטרס ליילד אישה שהדעות, עמדות, צרכים שלה שונים כ"כ ממה שהיא יודעת לתת. עוד לדעתי? תתקשרי, לליהי(א? מישהי יודעת? MP?), היא הכי קרובה אליך, הכי קל יהיה לכן להפגש. אח"כ כבר יהיה לך רפרנס. או לא תחפשי אחרות, או תדעי מה בדיו ק את מחפשת, תוכלי להגדיר פה, ונוכל לעזור. (אגב, אולי את יודעת כבר עכשיו להגדיר מה הצרכים/ציפיות שלך? אם תתארי אותן, אולי כן נוכל לכוון אותך.)

rjf

New member
../images/Emo207.gif בחירת מיילדת לבית

מתי נראה לכם שכדאי להתחיל לחפש מיילדת בית - נראה לי שמיילדת לרוחי לתעזור לי להחליט סופית ולבן זוגי להצטרף ולתמוך - לא בא לי להשאיר את זה למאוחר מדי - אני עכשיו בשבוע 18 שזה מאוד מוקדם אני מניחה?

לא נראה לי שמוקדם מידי, אבל אישי

אני בשבוע 16 ואני מתחילה לחפש מיילדת גם כדי לעבור את מעקב ההריון אצלה, נראה לי יותר רגוע ונכון, גם כדי לתת לעצמי מספיק זמן להכיר ולגלות מי מתאימה לי. זה נראה לי שלב נכון ולא מוקדם מידי, אבל אני מניחה שזה מאוד אישי לכל אחת, אני מרגישה שאני כבר רוצה לדעת מי הדמויות שיהיו איתי בלידה ובליווי ההריון - מאוד מרגיע אותי. ואשכר - תודה, אכן גיליתי שפה בפורום זה מאוד נוח...

צימעס

New member
לדעתי אין מוקדם מדי.

בפרט אם את מתלבטת ומניחה שתצטרכי לעשות עבודה עצמית (ניקוי פחדים, עיבוד לידה קודמת, בירור של רצינות/העדפות וכו') - את זקוקה להרבה זמן.

אני יצרתי קשר עם המיילדת

בשבוע 6-7 (אם זכרוני אינו מטעה אותי). זה לא היה מוקדם מידי. החלטתי לבצע איתה את לווי ההריון (במקום מה שבארץ הולכים לטיפת חלב, או לרופא... בארה"ב המיילדת גם יכולה לתת מרשמים לתרופות והפניות לבדיקות רפואיות כמו אולטראסאונדים) ולכן זה לא היה מוקדם מידי. לווי ההריון אצל המיילדת היה הרבה יותר מוצלח, נעים, מקיף וממצה מאשר אצל הרופא שלווה את שני ההריונות הקודמים שלי.

mise

New member
אין מוקדם מדי.

לדעתי ככל שתסגרי את פינת המיילדת בשבוע מוקדם יותר, תתפני נפשית ורגשית להתכונן ללידה.

למעלה