עזרה במציאת מקום מתאים לחופשה.

udilir

New member
עזרה במציאת מקום מתאים לחופשה.

העליתי הודעות בנוסחים קצת שונים גם בפורומים אחרים).

שלום ,

בחודש הבא אצטרך כנראה "לשרוף" 7-8 ימים של ימי חופש ואני מחפש מקום מתאים באיטליה שאפשר לעשות ממנו טיולי כוכב ללא רכב.
איפה יש סיכוי טוב למצוא מזג אוויר סביר באמצע-סוף דצמבר ?
הבקשה היא לגבי ערים ספציפיות כבסיס (נראה לי שהאזור המתאים יותר הוא הדרום) ופרוט מסוים של המקומות בסביבתן שכדאי לבקר בהם.
ההעדפה שלי היא לנופים עירוניים, אתרים היסטוריים ואתרי טבע (כאמור ללא שינוי מקום הלינה). לא מעניינים אותי אוכל וקניות.
כדוגמא למה שאני מחפש אומר שבעבר הייתי בחופשות מסוג זה ברומא ובברצלונה והן ענו על הציפיות באופן מלא.
תודה

טיול כוכב מעיר גדולה

שבוע טוב,

ערים מושלמות למה שאתה מחפש:
נאפולי
פירנצה
בולוניה
ורונה
מילאנו

udilir

New member
לא עלולות להיות יותר מדי שעות גשומות בערים הצפוניות ?

הדגש בשאלה הוא על מזג האוויר, נוחות ומהירות הגעה בתחבורה ציבורית בחורף ועד כמה אתרים פתוחים/סגורים לתיירים בחורף. כאוהב איטליה (ויודע איטלקית) אני יודע את ערכן של כל הערים שמנית.
תודה.

לטייל בחורף באיטליה

בוקר טוב,
בדיוק בגלל מזג האוויר הבעייתי בצפון איטליה בתקופות אלו, הערים הללו כל כך מתאימות.
היתרון הגדול של כולן שהן מלאות בכנסיות ומוזאונים מקורים שמאפשרים לכם גם במצב של גשם/ברד/מבול/שלג בחוץ להנות מיצירות אומנות מופלאות.
העובדה שיש חלופה לטיול בחוץ מאפשרת לכם לשחק עם הימים בהתאם למזג האוויר.

ולגבי השאלה אודות האתרים הפוחים:
אם הכוונה לאתרי טבע אז ברור שחלקם סגור - הכוונה לדרכי הגישה אליהם בעיקר רכבלים.
כל שאר האתרים - פתוחים גם פתוחים. צריך רק לוודא שעות פתיחה.

בולוניה היא עיר שמתאימה לסיור בימי גשם כי מלבד הכנסיות

והמוזיאונים, ישנו האלנמט של הפורטיצ'י, הקשתות שמשתרעות לאורך של עשרות קילומטרים ומקיפות למעשה את כל המרכז. יש לך הזדמנויות מעטות להירטב כך. ומדובר במרחב אורבני מעניין ומגוון.

ביום יפה אפשר להגיע ברגל עד וילה גיג'י, Villa Ghigi, פארק טבע גדול (חלקו יער טבעי ממש) שנושק לאפנינים. כל מה שצריך לעשות זה לחצות את כל מרכז העיר מצפון לדרום, לחצות את כביש הטבעת המקיף את העיר ולהיכנס לתוך סביבה ירוקה ורחבת-ידיים ואחר כקילומטר ישנה העליה (הדי משמעותית) לפארק. זה מקום נהדר. יש עוד אתרי טבע בקרבת העיר אבל אני חושבת שהם מחייבים נסיעה במכונית.

ובולוניה היא גם נקודה טובה ומעניינת לראות ממנה את פרארה, ראוונה, פארמה, מודנה, ורונה - כולן נהדרות וראויות לביקור ושונות זו מזו.

הייתי חושבת גם על טורינו כבסיס לטיול של שבוע.

udilir

New member
תודה לשניכם. נראה שהכיוון הוא צפונה או בכלל לא ...

הלוואי שהיה לי ניסיון עם נאפולי, שמרתקת אותי עד בלי די

כיעד עם המון תרבות ואמנות לראות, וכמובן חיים. זו אולי היתה הטובה ביותר לזמן זה של השנה. אבל עדיין אין לי ניסיון כזה.
שים לב שבבולוניה יתכן גם שלג, ספק אם כבר בדצמבר.

היא גם נוחה יותר מאשר ורונה לצורך הגעה לתחנת הרכבת וממנה, שכן תחנת הרכבת קרובה מאוד למרכז העיר, הזרוע מלונות. בוורונה יש קצת יותר ללכת עד תחנת הרכבת, אם כי יש אוטובוסים תכופים וזולים שעושים את הדרך בכמה דקות מהמרכז. אם תחליט על ורונה, אל תלון אלא במרכז ההיסטורי. מצנטי הוא מלון מושלם:
http://www.albergomazzanti.it/en
(הותקנה באתר מערכת הזמנה חדשה שלא היתה בו קודם. אם תחליט עליו, בדוק גם את אתר בוקינג)

עיר מרכזית לטיול בחורף

בולוניה וורונה הן באמת ערים מתאימות.
אחרי שתחליטו על איזה עיר ללכת נרד לרזולוציה של אתרים וטיולי כוכב.

החיסרון היחיד של נאפולי היא שיש בה מסביב הרבה טיול טבע.
לא שאי אפשר לטייל בהם גם בחורף אבל השמש שוקעת כבר ב 1630 ויש פחות שעות טיול.
אם תחליט בכל זאת על נאפולי, נעזור בשמחה עם תכנון מסלול

למעלה