עזרה במציאת משדר FM

sharonx

New member
עזרה במציאת משדר FM

שלום לכל חברי הפורום, אני חדש כאן. אני מחפש לקנות משדר FM בין 0.5 וואט ל 1 וואט (עדיפות ל 1 וואט). בנוסף אני מעדיף משדר שמשדר בטווח 76MHZ-108MHZ. האם אתם מכירים אתרים בחו"ל/בארץ שמחזיקים קיטים כאלה (או משדרים מוכנים) ? הנ"ל לשימוש ביתי (קשר בין חדרים ובין טלוויזיה למקלט FM).

mot264

New member
היגעת למקום הנכון../images/Emo13.gif../images/Emo196.gif

בפורום זה לא תראה בדרך כלל תמיכה במשדרים שאינם חוקיים בארץ. כל משדר בתחום שציינת צריך רשיון אפילו בהספקים הרשומים. היו פעם אכן קיטים כאלו בארץ אך בגלל הביקוש המועט ועקיפת משרד התקשורת אלו פסקו מלהיות בצורה פומבית. מה שמקובל למטרה זו אלו משדרים בתחום 2.4 GHZ כמו לוטוס אשר נמצאים בתחום האזרחי ללא צורך ברשיון. יש בשדרות הר ציון 17 (בערך) בתל אביב חנות המתמחה במצלמות זעירות, אולי שם תקבל עזרה נוספת. מאחל לך הצלחה במציאת הפתרון.

sharonx

New member
תודה על המידע, אבל...

האם ניתן לקנות קיטים של עד 0.5 וואט ללא רישיון ? והאם כדי לקבל רישיון צריך לעבור מבחן מורס ?

jmicky

New member
הצעה

יש לי רעיון מהפכני לפני שאתה נרשם לקורס אסטרונאוטים, אני מציע שתסביר בפשטות מה אתה בדיוק רוצה לעשות. השועלים הוותיקים שכאן בטח יצוצו עם איזה רעיון מבריק, קצר וזול.

mot264

New member
אתה מערבב עיניינים

רשיון תקשורת זה כמו רשיון נהיגה. ברשיון נהיגה צריך לקבל על מודל רכב מתאים, יש רשיון לאוטובוס רכב פרטי, משאית, אופנוע לסוגיו, וכו". כך גם רשיון תקשורת. כדי לקבל רשיון לשידור בתדרים שהזכרת 88-108 זהו רשיון מסחרי מיוחד . לגבי 0.5 וואט כולל. ישנם היתרים ל 0.1 וואט מקסימום במספר תדרים כמו 27 מה"ץ וגם 2.4 GHZ חופשי. מה שכתבת בנושא מורס יש רשיון לחובבות רדיו בתדרים המיוחדים בלינק המצורף. ותנאי רשיון מיוחדים ממליץ תכנס לאתר של גידי גוב המצורף.

חוקים מימי המנדט.

קח משדר CD לרכב. יש גם בעלי תצוגה דיגיטאלית. פתח אותו וזהה את יציאת האנטנה (בדר"כ חוט קצקצר מאד מקופל) עד כאן מודולטור. הגברה: טרנסיסטור 2n4427 של מוטורולה או APT. יוצא קצת פחות מ-1W תלוי באיזה מודולטור תשתמש. אבל בשביל להעביר מוזיקה מחדר לחדר יספיק בהחלט. רק אל תשתמש בתדר של תחנת רדיו אחרת, שלא תפריע לשכנה. למען ההגינות.

למעלה