עזרה במציאת מתכון לעוגת גבינה

עזרה במציאת מתכון לעוגת גבינה

מכירים את עוגות הגבינה שיש בקונדיטוריות? אלה שנמכרות בצורת "פס", הן נימוחות מאד, גבוהות ויש למעלה מעטה חום-ענברי
של אפיה?

לא מצליחה למצוא מתכון כזה וקיוויתי שיושבי הפורום הזה יוכלו לסייע.

תודה מראש (-:
 

pirge

New member
עוגות גבינה גבוהות נהדרות

תוכלי למצוא באתר שלי בקטגוריה עוגות גבינה אפויות.
לפי התמונות תזהי מה שאת רוצה......


ןאת זו תוכלי להכין בכמה תבניות אינגליש קייק.



עוגת גבינה לתבנית גדולה. העוגה ממלאה את כל התבנית ויותר. העוגה יוצאת רכה מאד וטעימה מאד.
תבנית משומנת היטב עד למעלה, חד פעמית/רגילה 27X33 בעומק 6 ס"מ.
מצרכים:
5 גביעי גבינה לבנה 5% = קילו ורבע גבינה
מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות גדושות מאד קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
3 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל שלמה
מי שרוצה יוסיף צימוקים/קליפת לימון לארומה לימונית
הכנה:
להקציף במיקסר חלבונים וסוכר לקצף גמיש ולא קשה מדי.
בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים כולל החלמונים.
מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה לאט לאט בתנועות קיפול
אופים בחום 160 מעלות שעה
אחרי שעה מכסים ברפיון בניר כסף וממשיכים לאפות עוד 30 דקות מ כ ו ס ה.



אפילו אם העוגה קצת רועדת,זה הזמן להוציא , לקרר , ולשמור במקרר לפחות 4 שעות.



מעבר להוראות הפשוטות שרשמתי אין צורך לאפות במים אין צורך לשנות טמפרטורה,אין צורך לסמן את העוגה.לדעתי לא צריך כלום. תנו לה את הזמן שלה וזהו.
העוגה נהדרת גם בלי שום ציפוי. בכל אופן, זה מהנסיון שלי...ותמיד מצליח לי.


אופציות קישוט:
פירות יער, קצפת, גנאש שוקולד לבן , גנאש שוקולד מריר, ציפוי שמנת חמוצה עם קצת אינסטנט פודינג וניל.
ציפוי שאני אוהבת להגיש ל י ד העוגה ולא מעל.
מקציפים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות אבקת סוכר לטעום ולהוסיף עוד לטעמכם.
אפשר להוסיף קליפת לימון מגוררת או שקית נוספת של סוכר וניל
תהנו
 

benny99

New member
השיטה לשמור על העוגה לבנה ויפה גם בצדדים

לעטוף את התבנית בנייר עיתון ספוג מים. זה מגן על הדפנות של התבנית מחימום יתר ושריפת העוגה וקבלת צבע חום בצדדים.
בגמר האפייה לא להוציא את העוגה מהתנור החם לסביבה הקרה של המטבח אלא לכבות את התנור ולפתוח את הדלת. הקירור ההדרגתי שומר על העוגה שלא טיפול.
בהצלחה
 
למעלה