עזרה במציאת נתח בשר

עזרה במציאת נתח בשר

אמא שלי נזכרה מימי ילדותה בנתח בשר שיודעת את שמו רק ביידיש, זה נקרא קצ'לקע\ה(?), מישהו מכם יודע איך קוראים לנתח הזה בעברית ואיך אני מבקש את זה מהקצב? תודה רבה לעוזרים :)

צלשף

New member
צודק במאה אחוז עם עצם יותר טעים

בעיקר מוח העצמות אך ישנם מאכלים שיש צורך לחתוך את הבשר לקוביות לדוגמא גולש אז הנתח בחיתוך זה לא מתאים למרות שאני חושב שלאוסובוקו יש המון מתכונים נהדרים ממרק ועד תבשילים ברוטב ואפייה בתנור שאלה אחרונה שנשארה לי מדוע נתח שריר ללא העצם נמכר במחיר זול יותר מאשר עם עצם

פוקסי99

New member
בשר בקר ומספרים

יש הקוראים כך לשריר הזרוע מס 8 ויש הקוראים כך לשריר אחורי מה שנקרא גם אוסבוקו מס 18 חלוקת חלקי בשר הפרה לפי מספרים ושמות ישבשר בקר מספר 1 ורד הצלע (אנטריקוט, ריפלה, Rib Steak, Bife Ancho) - לסטייק, רוסטביף, צליה קצרה. מספר 2 צלעות (ריפען, אונטר-ריב) - לבישול ארוך, קדירה, טחינה. מספר 3 חזה (ברוסט, Brisket) - לבישול ארוך מאוד כגון חמין. לבשר כבוש. מספר 4 כתף מרכזי (Shoulder) - לתבשיל ארוך, קדירה, מרקים, גולש, טחינה. מספר 5 צלי כתף )פולי, (Top Rump - לצלי בגוש או לתבשילי קדירה אחרים. (מכיל ג'לטין*) מספר 6 פילה מדומה (פאלש פילה, Blade) - לבישול ארוך, בקדירה. (מכיל ג'לטין*) מספר 7 מכסה הצלע - לטחינה. מספר 8 שריר הזרוע (שריר,קצ'לקה,מוזה, Shank) לבישול ארוך. (מכיל ג'לטין* ) מספר 9 קשתית (שפונדרה,Short rib, Thin Rib) לבישול ארוך, בתנור או לצליה איטית על האש (אסאדו). # מספר 10 צוואר (Neck) - לנזיד, למרק, לטחינה. מספר 11 סינטה (מותן, Sirloin) - לרוסטביף, לסטייקים. מספר 12 פילה (מותנית, Tenderloin) - לסטייקים, קרפאצ'יו, רוסטביף. מספר 13 שייטל (כנף העוקץ, Rump) - לשניצל וינאי, לסטייקים במחבת, לרוסטביף. מספר 14 אווזית (קאצ`קע) - לנזיד, לצלי קדירה, לטחינה. מספר 15 צ`אך (ירכה, Silverside) - לצלי קדירה. מספר 16 כף (נוס, אגוזית, Topside) - לסטייקים, לאסקלופים, לצלי. מספר 17 פלדה (כסליים, Flank) - לנזיד, לטחינה, לרולדה. מספר 18 שריר אחורי (פולי, Shank) - לנזיד, למרק,חמין, לבישול איטי. מספר 19 וייסבראטן (ראש ירכה) - לצלי קדירה. "נתח הקצבים" [נתח מאיזור הסרעפת] נקרא גם רוטפלייש. בצרפתית Onglet , באיטלקית Lombatello. בארה"ב נקרא hanger steak = hanging tender = butcher's steak = butcher's tenderloin מצוין לשיפודים או להקפצה. נקרא נתח הקצבים מכיוון שהוא משובח במיוחד, והקצבים שומרים אותו לעצמם!! * הג'לטין מוסיף רכות לבשר וחלקו נמס בבישול. # נתחי האסאדו הארגנטינאיים נפרסים באופן שונה (לאורך הצלעות) הנוהגים לקרוא לשריר אחורי מס' 18 גם קצ'לקה

צלשף

New member
פוקסי סקירה מקיפה תוספת בקטנה

לשריר האחורי קוראים גם פולי כאשר הוא מגיע ללא עצמות

למעלה