עזרה במציאת ספר ישן

diego55

New member
עזרה במציאת ספר ישן

מדובר בספר שקראתי בשנות השמונים.
אני לגמרי בבלקאוט לגבי על מה הספר אני רק זוכר את הדברים הבאים:
מדובר באדם מזדקן שמגיע לעיר שהרוב בא אנשים רגילים אבל יש שיכבה שלטת של בני אלמוות.
באיזה שהוא שלב הוא עובר בטלפורטר שזה הזכות שרק לשליטים מותר ואז הוא מתחיל להתחזק וצומח לו שער והוא מבין שזה הסוד של חיי אלמוות שיש איזה זבל שמצטבר בתאים שהטלפורטר לא מעביר וזה מצעיר אותם.
אני ממש זוכר הערה של המתרגם שזה נכתב לפני שגילו את הDNA
אשמח ממש ממש אם תוכלו לעזור.
תודה
נב
זה לא בורא העולמות של פרמר בדקתי

מיכאל ג

New member
עולם מחוץ לזמן - לארי ניבן

הוא לא נכתב לפני גילוי ה-DNA, הוא משנות השבעים. נראה לי שמה שאתה זוכר זה זה - בספר יש גם העברת זיכרון מאדם לאדם ע"י הזרקת RNA, וזה לפי איזו תאוריה שהופרכה שה-RNA מאחסן זכרונות איכשהו (עשו איזה ניסיון על תולעים או משהו שהיה נראה שעובד, וניבן קצת קפץ על המציאה מהר מדי). בטח על זה הוא דיבר.

גלקטור

New member
אם כבר RNA וזכרון - רגע של ביולוגיה

אז אמנם הזרקת RNA כנראה לא תעבוד, אבל בהחלט יש קשר הדוק בין RNA לזכרון - הזכרון נוצר ע"י שינויים בקישורים (סינפסות) בין תאי העצב. זהו תהליך דינמי (נקרא synaptic plasticity) שדורש בין השאר יצירה של חלבונים חדשים. בשנים האחרונות מתברר שהRNA (שמתורגם לחלבון) נמצא לא רק בגוף תא העצב אלא גם בשלוחות שלו (מרחקים של סנטימטרים(!) לפעמים בתוך המוח). מחקר שפורסם לא מזמן ע"י חבר שלי מניו יורק הראה שהRNA מגיע לסינפסה מסויימת לאחר שהיא עובר הפעלה (ע"י פוטנציאל פעולה) ורק אז הוא מתורגם ותורם לחיזוק הקשר בין התאים.
ממצא מעניין אחר של גידי רכבי מתל השומר מצא עוד משהו שמיוחד למוח של פרימטים, ושלנו במיוחד:
ידוע מזה זמן מה שRNA יכול לעבור עריכה לשינוי אותיות ברצף שלו (כך שהRNA למעשה *שונה* מהDNA). היתרון של עריכה הוא שמגן אחד יכולים לצאת מגוון של חלבונים עם שינויים (קלים או משמעותיים) במבנה או ברמת הביטוי. מגוון גדול אומר יותר גמישות ביולוגית.
מה שגידי רכבי מצא זה שהאיבר העיקרי בו קורית עריכה הוא המוח, שבפרימטים יש פי כמה יותר עריכה מאשר אצל עכברים למשל, ושבאדם - פי שניים משימפנזה. האם יש לזה קשר לאינטליגנציה? לא ברור. אבל מאוד מעניין.
סליחה על החפירה, RNA זה הקטע שלי...
(המחקר שלי, אגב, מראה שRNA יכול לעבור בין תאים)

למעלה