EnchantedS
New member
עזרה במציאת ספר
היי אני מחפשת ספר תיאוריה טוב ללמוד מתוכו (כמה שאפשר) את הנושאים שלמטה. במרום המליצו לי על הספר מוזי-קל-לי, אבל המורה שלי טוענת (בלשון המעטה) שזה ספר גרוע. אתם יכולים לעזור לי למצוא ספר מתאים? תודה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ב. מיומנות במוסיקה - תורת המוסיקה ופיתוח שמיעה בחינה בכתב: 1. גובה הצליל ורישומו (מפתחות, תווים, הפסקות). 2. זיהוי מרווחים לסוגיהם - זך, גדול, מוגדל, מוקטן - בירידה ובעליה והיפוכיהם - קונסוננט ודיסוננט. במסגרת אוקטבה. 3. הכתבה חד-קולית, דיאטונית, בסולמות מז'וריים או מינוריים, עד ארבעה סימני היתק. 4. משקלים ומקצבים לסוגיהם. 5. זיהוי אקורדים משולשים (מאז'ור, מינור, מוקטן, מוגדל) והיפוכיהם. זיהוי ספטאקורד מז'ור קטן (דומיינט ספטאקורד) בכל ההיפוכים. 6. טרנספוזיציה. 7. מונחי מוסיקה בסיסיים (דינמיקה, טמפו, ארטיקולציה, צורה, מירקם וכיו"ב). בחינה בע"פ: 1. שירה וזיהוי של: א. מרווחים מלודיים יסודיים בעליה ובירידה. ב. ארבעת סוגי האקורדים המשולשים ושל דומיננט ספטאקורד בכל היפוכיהם. ג. סולמות מז'וריים או מינוריים למיניהם. 2. קריאה מן הדף של קו מלודי דיאטוני. 3. הכרה בסיסית של המקלדת. 4. היבטי קצב: זיהוי וביצוע שילובי מקצבים המבוססים על חלוקה, חיבור וחיסור משכי צליל בהתאם לתיאור הבא: א. חלוקת הפעמה בשתים, בארבע (תת חלוקה) ובשלוש (טריולות). ב. חיבורים בין פעמות ו/או חלקי פעמות שהן תוצאה של חלוקות המצויינות בסעיף א'. ג. חיסור (החלפת משכי צליל בהפסקות). חיסור של פעמות ו/או חלקי פעמות קצביות שהן תוצאה של חיבור. ד. משקלים בינאריים וטרינאריים יסודיים: 2/8, 2/4, 3/8, 3/4 ומשקלים מורכבים: 4/4 ו-6/8.
היי אני מחפשת ספר תיאוריה טוב ללמוד מתוכו (כמה שאפשר) את הנושאים שלמטה. במרום המליצו לי על הספר מוזי-קל-לי, אבל המורה שלי טוענת (בלשון המעטה) שזה ספר גרוע. אתם יכולים לעזור לי למצוא ספר מתאים? תודה.