עזרה במציאת עבודה (הייטק)

noamgot

New member
עזרה במציאת עבודה (הייטק)

שלום לכולם
אולי תוכלו לעזור לי -
אשתי קיבלה הצעת עבודה כשליחה בונקובר. כדי שנוכל להוציא את זה לפועל בלב שלם, אני אצטרך למצוא עבודה.
אני מסיים בקיץ הקרוב תואר ראשון בהנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב (בהצטיינות), ואני מחפש עבודה בתחום התוכנה. ניסיתי להגיש קורות חיים ולהפעיל את קצת הקשרים שיש לי, אך בינתיים אין התקדמות באפיק הזה. חשבתי לנסות עם ישראלים שנמצאים בקנדה :)
אם מישהו כאן במקרה עובד בתחום בונקובר, או מכיר מישהו שמכיר מישהו ויעזור לי למצוא עבודה - אשמח מאוד לשמוע על כך ולהעביר מסמכים רלוונטיים (קורות חיים, גיליון ציונים).

תודה רבה

נ.ב
אני מבין שיש פורום שנוגע להגירה לקנדה, מכיוון שזו לא בדיוק שאלה טכנית ויותר משהו שמצריך אנשים שכבר נמצאים שם - החלטתי לשאול כאן, מקווה שזה בסדר.

Tetrahedron

New member
הצעה

יש לך:
אישור עבודה?
אנגלית ברמה טובה?
קצת סבלנות?
חסכונות לכמה חודשים?
אם כן, תגיעו לפה ותתחיל אז לחפש.
התעשיה כאן במצוקת עובדים, והסיכוי למצוא עבודה גבוהים אם אתה מצליח לעשות רושם טוב.
נוכחות פיזית ואישור עבודה ביד הם חלק אינטגרלי מ"רושם טוב".
אני מכיר מספיק אנשים שעשו את זה.
אם וכאשר תגיעו, אשמח לתת טיפים יותר ספציפיים.
&nbsp

noamgot

New member
לא בטוח אם זה משהו שמתאים לי

מכיוון שאני עם שני ילדים, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיכנס להרפתקאות כאלה. מה אם החיפוש יתארך לחצי שנה..? אולי יותר..? לא הייתי רוצה לשרוף את כל החסכונות שלי על "אולי" כזה. אני מבין שזה קשה מרחוק, אבל אולי בכל זאת יש תקווה...

Tetrahedron

New member
אני מבין אותך

ולחלוטין לא שופט.

אבל דבר אחד שלימדו אותי החיים כאן על ישראלים דווקא, הוא שבאופן אירוני יש לנו רף נורא נמוך של סיכון שאנחנו מוכנים לסבול.
אנחנו רגילים שהכל מתוכנן וידוע מראש, ונמנעים ממצבי אי-ודאות, גם כשהסיכוי להצלחה הוא גבוה.
כשזה נוגע למסלול קריירה, אנחנו משלמים על ההתנהגות הזו מחיר כבד, ואפילו לא מודעים לזה.

במקרה שלכם, אמרת שאישתך קיבלה הצעת עבודה - אני מניח שזה בתשלום ולא בהתנדבות? אז גם אם זה לא מספיק בשביל לפרנס את המשפחה לאורך זמן, זה יותר ממה שיש לרוב משפחות המהגרים בהתחלה.

כאמור, אני לגמרי מבין את הדילמה, אבל לדעתי הסיטואציה שאתה מתאר היא הזדמנות ששווה לנצל, גם אם זה דורש טיפה תעוזה.

KatyLee

New member
אישור עבודה יש?

ביררתם האם אתה יכול לעבוד באופן חוקי?
כמו כן, קח בחשבון שלפחות בהתחלה יהיה קשה מאד להתחיל שתי עבודות ולדאוג לשני ילדים (מנסיון אישי פה בונקובר).
הייתי מציע שתצטרף לקבוצות פייסבוק של הישראלים בונקובר: https://www.facebook.com/groups/IsraelisInVancouverAndTheArea/ (זאת אחת מהן), יש שם הרבה בעלי נסיון.
ולבסוף - אם אתה בוגר חשמל/מחשבים מת"א (ועוד בהצטיינות), הייתי מציע שתפנה לחבר'ה באמאזון. הרבה עושים רילוקיישן לסניף פה בונקובר.
בהצלחה!
&nbsp

noamgot

New member
בגדול כן

הובהר לי שלא תהיה לי בעיה לקבל רישיון עבודה (ברגע שלאשתי יהיה).
אשמח אם תוכל\י להרחיב לגבי "קשה מאד להתחיל שתי עבודות ולדאוג לשני ילדים".
הצטרפתי לקבוצה ההיא וכתבתי במודעת הדרושים.
&nbsp
לגבי אמאזון - פניתי ישירות למגייסת, שבגדול אמרה לי "תסתכל באתר אם אתה רואה משהו מתאים". עוד לא מצאתי איזה מישהו ישראלי (או סתם מישהו) שעובד בסניף המקומי של אמאזון ומוכן להעביר את הקו"ח שלי...
&nbsp
תודה על התגובה :)

Tetrahedron

New member
לגבי העבודה והילדים

קחו בחשבון שהמצב פה מבחינת גנים ו\או מטפלות מאוד לא קל. רשימות המתנה ארוכות (אנחנו חיכינו 19 חודשים!) והמחיר יכול בקלות לעלות על ההכנסה של אחד מבני הזוג (לא בהכרח סיבה להימנע מלצאת לעבודה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר).
יכול להיות שהמצב קצת שונה בפרברים, אבל כאן בעיר אנחנו משלמים 1400 דולר לחודש על גן ציבורי לילד אחד, ומודים למזלנו הטוב שקיבלנו שם מקום. גנים פרטיים בעיקרון עולים יותר, ומטפלת עוד יותר, אם כי לשני ילדים ומעלה זה עשוי להיות משתלם.

KatyLee

New member
מעבר לונקובר

ראשית רציתי להבהיר שהכל אפשרי, וכנראה הרבה יותר פשוט מאשר לסיים חשמל בת"א בהצטיינות

יחד עם זאת, עצה קטנה (עם כל הניסיון המאד מועט שלנו, בטח במקצוע הזה) - סצנת ההיטק בונקובר שונה מאשר בישראל וזה לא מספיק להיות בוגר ת"א כדי שישר יחטפו אותך. אתה צריך להיות פרואקטיבי ולדחוף את עצמך להכיר אנשים שיוכלו לקדם אותך.
&nbsp
לעסק:
* איך לחפש עבודה: נכנסים ל MeetUP ומתחילים לראות מי מופיע ברשימת חברים. אותם מחפשים אחר כך בשביל שאלות/תשובות וקשרים. בונקובר יש את: https://www.meetup.com/Vancouver-Israeli-Tech-Club/
* אני מתאר לעצמי שאפשר להשיג הרבה קשרים גם דרך לינקדין. חיפוש קצר של המילים "amazon vancouver israel" הביא לי שני קשרים. פונים אליהם, מתחילים לדבר.
* נתתי לך קבוצה אחת בפייסבוק. יש עוד כמה קבוצות ויקח לך זמן למפות את כולן, אבל למה לא להצטרף ולהכיר אנשים?
&nbsp
למה קשה להתחיל עם שתי עבודות?
* תלוי בני כמה הילדים. אם הם בגיל גן, אז אפשר למצוא מסגרות מ 07:30 עד 17:00. אבל - תלוי איפה גרים (לפעמים רשימות המתנה ארוכות מאד). אם הם בגיל בית ספר (והם הולכים למסגרת ציבורית) אז צריך למצוא מסגרות משלימות לשעות הבוקר ולשעות אחה"צ (אצלנו לדוגמא בית הספר בין 09:00 ל 15:00).
* גם אם דאגת למסגרות מלאות לילדים, יש לילדים קשיי מעבר (שפה/תרבות) וישנם הרבה חופשים (בבי"ס) שצריך למצוא סידור (בניגוד לארץ, שיש משפחה וקייטנות).
* בחודשים הראשונים יש הרבה סידורים והתקלות שבגינן אתם עלולים להפסיד הרבה ימי עבודה (שלא לדבר על סתם מחלות ילדים, ופה זה קצת שונה כי יש אוכלוסיה מכל העולם). מציאת דירה זה לא דבר פשוט ודוגמא קטנה נוספת היא רשיון נהיגה, שרק עליו אפשר לפספס מספר ימי עבודה טובים. בדרך כלל מעסיקים לא אוהבים שעובד חדש נעלם לסידורים.
&nbsp
לבסוף, אני מצטרף למה שרשמו לפני. תגיעו, תרגעו מהטיסה, תבינו מי נגד מי ותתחיל לחפש עבודה. גם אם בחודשים הראשונים תעבוד בשכר מינימום במשמרות, עדיין זה כסף שנכנס לחשבון הבנק, ובזמן הזה אתה יכול להיפגש עם אנשים, להשתפשף, ולהשיג ראיונות.
&nbsp
&nbsp

בלי שתהיה כאן ומצויד באישור עבודה אף אחד לא יתייחס אליך

כרגע בונקובר בוגרים טריים מוצאים עבודה בקלות אם תהיה כאן ויהיה בידך אישור עבודה תמצא עבודה.
בלי שתהיה כאן לא תמצא עבודה. לא יעזרו קשרים ולא שום דבר
אל תשכח שאתה מתחרה באנשים צעירים שיסתפקו גם במשכורות נמוכות של 60-70 אלף אז אל תבנה על משכורת בסטנדרטים ישראלים

noamgot

New member
מבין

אני בדיוק עושה איזה חשיבה מחודשת על העניין.
יש כאן סיכון - לפחות כמו שזה נראה כאן מישראל - אם כי הרבה אומרים את מה שאתה אומר (לגבי הגעה פיזית ואז מציאת עבודה). אני רק חושש מכמה זמן זה ייקח בפועל...
&nbsp
לגבי המשכורות - אני מבין שזה לא דומה למשכורות בארה"ב (או אפילו בישראל), אבל כך או כך - אנחנו לא באים כדי "לעשות מכה". אשתי אמורה לעבוד בקהילה היהודית ואנחנו רוצים פשוט לקיים את עצמנו בכבוד בזמן שנהיה שם.

אני מאמין שתמצא עבודה מהר ובקלות

אני ממליץ לך להציג את עצמך כמהגר ולא בתור אחד שבא לתקופה קצובה. אני חושב שתמצא עבודה תוך כמה שבועות. לא סביר שזה יקח יותר משלושה חודשים. בדרך כלל תהליכי גיוס לוקחים שבועיים שלושה מרגע שהמנהל החליט לשכור אותך עד היום הראשון בעבודה
המשכורות בונקובר (בדולרים קנדים ) די דומות מספרית למשכורות (דולרים אמריקאים) בערים אמריקאיות שנמצאות מחוץ לעמק הסיליקון

WPFGuy

New member
לא רוצה לקלקל את החגיגה...

בתור ראש צוות עם כמות מכובדת של שנים בתעשייה, פחות מעניין אותי שאתה מצטיין [חס וחלילה לא מזלזל!].
פגשתי המון אנשים "מצטיינים" אבל מה לעשות שברגע שששאלתי את אותם אנשים שאלות בסיסיות או ביקשתי לראות חשיבה מעבר... כל "המצטיינים" מתל אביב,הטכניון וכד' איבדו את הידיים ואת הרגליים והסיבה מאוד ברורה לי... כי היה להם 0 ניסיון בסיסי שאותו מקבלים רק שמתחילים לעבוד בתוכנה!!! וזה ממש לא תל אביב,הטכניון או כל מוסד [קנדי] לימודי אחר....
אני מאחל לך הצלחה רבה, אבל חשוב שתהייה מוכן עם משהו מעבר ל"מצטיין"...
העבודה בתוכנה היא חיה אחרת...

למעלה