עזרה במציאת רמקולים

נחום א.

New member
עזרה במציאת רמקולים

בתור מי שמלווה את הפורום מזה חדשים ארוכים (באופן פסיבי בלבד) ובאדיקות יום יומית - לדעתי מדף 100 לערך בפורום IOL - רציתי להודות לארנון, מיכאל פיני, יוסי, רון ועוד רבים אחרים שלא מניתי, ואשר מושכים בעול ומהם למדתי רבות , או ליתר דיוק - כמעט את כל שאני יודע בתחום הסטריאו. הענין שעומד על הפרק הינו, החלפת הרמקולים הקדמיים שלי PALK AUDIO LS90 (אם זכרוני אינו מטעה אותי אזי מיכאל ציין בזמנו , שהוא נוטה להם או לאחיהם חסד נעורים ) מכל מקום הציוד שמשרת אותי היום הינו: MUSICAL FIDELITY A300 - INTEGRATED AMPLIFIER רסיבר - דנון 3600 רמקולים אחוריים - בוסטון אקוסטיקס סנטר - NHT סאב - קודה CD - מרנץ CD60 DVD - טושיבה 1200 הדרישות שלי לענין הקולנוע הביתי - מסופקות במלואן, ברם בתחום הסטריאו נותרתי וחצי תאוותי בידי. ועל כן שקלתי את השבחת ה-CD והרמקולים. בינתיים הגיע פיני מכיוון בלתי צפוי ושכנע אותי שהחלפת ה-CD אינה במקומה אלא אם כן ברצוני להשקיע סכומים גבוהים משחשבתי. CD בסדרי גודל של כ-6000ש"ח - לא יניב תוצאות טובות יותר מאילו של הדנון 3600 שישמש כממיר. נותרתי אם כן, עם רצון להחליף הרמקולים הקדמיים. מידות החדר הינן 5X3.5 מטר, המוסיקה לה אני מאזין הינה קלאסית עפי"ר וגובה התקציב - עד עשרים אלף ש"ח. מה אני מבקש - הואיל ואני קורא ותיק של דפי הפורום ידועה לי ההמלצה לשפוט על פי משמע אוזני בלבד - ובכל זאת אני כן מעונין בהפניות לרמקולים שאולי עשויים לענות על צרכי ויתאימו למערכת. אגב, באים בחשבון רמקולים ללא בס משובח ובלבד שיצטיינו בתחום התדרים האחר, ו/או לחילופין הוספת סאב משובח. ׁ

דן ל.

New member
אמממ אני אצטט את רן לוי בכתבתו האחר

ונה הוא בחן את הרמקולים של מרטין לוגן - וכתב שהוא מבקש מכל מי שהולך לקנות רמקולים בכסף טוב - ללכת קודם כל לשמוע את הרמקולים האלה. אני אוסיף גם את המגנפאן. עם המגנאפן תצטרך כנראה סאב איכותי עם המרטין לוגן - אין צורך אבל לשניהם תצטרך הגברה שונה.

eyalpor

New member
רמקולים פלנאריים

גם המרטין לוגאן וגם המגנפלאנאר דורשים (גם על פי נסיוני, גם על פי נסיונם של אחרים, גם על פי הספרות המקצועית וגם על פי המלצת היצרנים) הגברה מאוד מאוד מאוד חזקה (שכדי להיות איכותית חייבת להיות גם מאוד מאוד יקרה) וגם מיקום בחדר שעלול להיות מאוד קשה - הרבה פעמים הרמקול מגיע עד 25% - 30% לתוך החדר. בקיצור, לאפליקציה הנוכחית - לפחות מבחינת ההגברה - לא פרקטי.

ש.פ.ד

New member
רמקולים של 20,000:

האמת שלדעתי, רמקולים בתקציב של 20K יהיו למעלה מיכולת ההגברה שלך. כדי למנוע אי הבנות - הם ישמעו טוב מאוד (כי ההגברה שלך מצויינת, אם כי לא ממש לטעמי) אבל עדין לא במיטבם. כלומר לא יותר טוב מאשר רמקולים שתרכוש בהרבה פחות כסף. ובכ"ז המלצות: אם הסנטר שלך מוצא חן בעינך, הייתי בודק בתחילה רמקולים מאותה החברה - יש ל- NHT רמקולים מדהימים בטווח של 10,000-20000. כדאי גם להקשיב לרמקולים כמו B&W CDM-7NT, DYnoaudio Audience 72, KEF Reference 1-2\2-3. בכל מקרה, אני די חולק על דעתו של פיני (ואנו כנראה עומדים להעמיד את השאלה למבחן בקרוב) ואני בטוח שחלוקת התקציב כך שלרמקול יוקצבו כ- 14,000-15,000 ש"ח ול- CD יוקצבו 5,000-6,000 ש"ח ישיגו עבורך את הצליל הטוב ביותר האפשרי בתקציב זה, אבל כמובן אתה חייב ללכת ולהקשיב בעצמך...

gilads

New member
בתחום המחירים הזה

עד לפני שלושה חודשים מחיר ה dyn´s 72 היה נמוך מ - מ - 9,000 במזומן
אחד התמחורים האטרקטיביים שפגשתי
. בפחות מ - 15 אלף ש"ח ניתן לרכוש את audience 82 בעצם המחיר שלהם קרוב יותר ל - 10,000 (מלמעלה) מאשר ל - 15,000. אהבתי מאוד את הצליל של שניהם וה - 72 הם מועמדיי הנוכחיים לרכישה (על קצה מגבלת התקציב). שבת שלום

אני נוטה להסכים עם ש.פ.ד

יתרה מזאת - אולי שווה לך לשקול לרכוש ממיר נפרד לCD (אפשר לקנות משומש ברבע מהמחיר שש.פ.ד דיבר עליו לCD חדש), וכך גם לקבל ביצועי CD שישתוו או יעלו על יחידת CD שלמה ב6K, וגם ישאר לך עוד הרבה כסף לרמקולים. עכשיו, בנוגע לרמקולים - אני מצטרף להמלצות חברי על המגנאפלאנר ועל המרטין לוגן, עם הסתייגויות קלות: בארץ הולכים לשחוט אותך, ורק שתדע את זה. אם אתה מודע לזה, הייתי מוסיף לרשימת הדברים שצריך לשמוע גם את ה trente/cantabile של JMR, שעוז מוכר, proac response (כמעט כל מה שבסדרה מעולה), ואת הליין של Sonus Faber במחירים המתאימים, שגם הוא אמור להתאים לצרכיך המוזיקלים. עוד זווית להסתכל על זה - תוכל לפצל את הקניה, אבל במקום להשקיע בDAC, לקנות power נפרד ולהשתמש ביציאת pre out של המגבר שלך, אם יש לו. למרות שאני חושב שהרעיון הראשון יותר טוב, וגם יותר cost effective. ועכשיו לפינת הקומבינות: ייתכן שאוכל לעזור לך להשיג DAC יד שניה במחיר זול יחסית. אם מעניין אותך, צור קשר. תמשיך לעדכן האפור

ש.פ.ד

New member
לא הזכרתי את JMR בכוונה ../images/Emo10.gif

לצערי גם שני הרמקולים שציינת, גם אם הם מאוד אהובים על, פשוט גדולים בשתי מידות על המגבר שלו. פשוט אין טעם... סליחה עוז

oz_kol

New member
ש.פ.ד.

אני סולח, וגם אין על מה... אבל המגבר שלו מתאים לדעתי. אני מבין שהמגבר הוא A300 Dual Mono Integrated Amplifier והוא מסוגל לעבוד עם עכבה של 4 אום. אם אני לא טועה מני משתמש עם musical-fidelity להגברת ה Offrande והוא מרוצה. לנחום: אין לי בעיה שתבדוק זאת בעצמך, שלח לי מייל אם אתה מעוניין ללא כל התחייבות. שבת שלום לכולם עוז קול.

מני.ת

New member
A300

המגבר הנ´ל מוציא 150W לערוץ, ב8 אום או 250 ל4 אום. המגבר הנ´ל מדורג כקלאס B בסטראופיל. למעט עניין של טעם האזנה אישי, מאין הש.פ.ד. יוצא בהכרזה שהמגבר קטן בכמה מידות על רמקולים בחתך מחיר כזה?.(מאיזו בחינה?) לי אין את המגבר הזה, וגם לא שמעתי אותו, אבל ההכרזה הזו נראית לי מאד משונה. אגב, לא מזמן ביקרתי בAUDIO CONNECTION , החברה שם מדגימים זוג של פרואק1.5 עם הגבר המשולב הזה. ואת ה3.8 עם הNUVISTA .

ש.פ.ד

New member
סליחה טעות ../images/Emo5.gif

פשוט התבלבלתי בדגם. כבודו של ה- A300 במקומו מונח, והרמקולים של JMR בהחלט מומלצים ואפילו מאוד אהובים עלי אישית! מותר לי כבר לצאת מהמקלט

oz_kol

New member
ידידי אף אחד לא הכניס אותך לשום

מקום אתה יכול להסתובב חופשי
שבת שלום עוז קול

מני.ת

New member
מה בדיוק חסר למגבר של של נחום ?

המגבר הנ´ל נבחן בסטראופיל עם רמקולים ברמת המחירים הזו ומעלה. אני לא זוכר את הדגמים הספציפיים , ואני לא יודע אם יש לי עדיין את הגיליון בו נבחן המגבר המצויין הזה, אבל הציוד הנלווה בבדיקה הזו היה ברמה בהחלט נאותה. רמקולים של 20000 שקל בארץ נמכרים בארצות הברית בערך ב 2500 דולר, ומחירו של הגבר הזה כאן, באמריקה, 1500 דולר. האם תוכל לפרט מדוע רמקולים בסכום הנ´ל לא ישמעו במיטבם עם הA300 ? תודה, מני

רון ו

New member
Quad ELS63

קלאסיקה למוסיקה קלאסית. רק ממברנה דקיקה קלילה ורחבה - תחום תנועה קצר - כזו יכולה לשקף את כל הדקויות. ולאו דוקא חדשים ! המחיר היה בערך 14000 למודל רגיל ויש תוספת למודל פרו ולסטנד מתכת טוב. אפילו ללכת על els57 ישנים ולהחליף את כל האלמנטים - שיצא בערך אותו מחיר

חשבתי על זה גם

אבל אני חושב שהמגבר יגמור אותם. בטח שאת ה57. בוא נגיד שזה רמקול מאוד מאוד מפונק, שניהם, ושלא כל אחד רוצה להיות מטופל ברמקול כזה. למרות שאני לא הייתי מתנגד

ביקו

New member
גם וגם...

קודמי המלומדים כיסו את רוב האופציות ולכן רק אוסיף: לדעתי ההגברה שלך טובה מספיק עבור הרמקולים שצויינו מעלה (המלצות מצויינות ), יצא לי לשמוע את ה MF ואהבתי... גם לדעתי השקעה ב cd איכותי (המארנץ mk17 2 ) ואחד הרמקולים שצויינו קודם בתחום 14-15K תתן תוצאה מצויינת.

עידו.ב

New member
הרמקולים המתאימים....

שים לב!הדבר הכי חשוב הוא שלא תושפע משום גורם מלבד עצמך זה דבר אינדיבידואלי לחלוטין אבל מה שכן כמה סוגים והצעות בהחלט יעזרו אז ככה,תתחיל עם מגנאפלנר,KEF,B&W CDM+NAUTILUS,דיין אודיו. ב ה צ ל ח ה

החלפת CD ורמקולים

נחום שלום, החלפת ה- CD היא חשובה, כמובן שיש לחבר אותו ל- MF ולא לרסיבר. קומפקטים מומלצים עד 4500 ש"ח:ARCAM 72, AUDIO ANALOGUE PAGANINI, MARANTZ 6000, NAD 541, ROTEL 971. רמקולים מומלצים למוזיקה ולקולנוע עד 15,000 ש"ח: MAGNEPAN MG1.6QR ,SYSTEM AUDIO SA2K, MARTIN LOGAN SCENARIO, DYNAUDIO AUDIENCE 82, THIEL 1.5, B&W CDM 7 NT, SONUS FABER GRAND PIANO HOME. כולם חוץ מ- SYSTEM AUDIO ריצפתיים. קיימים בוודאי עוד הרבה רמקולים טובים שלא האזנתי להם. הבחירה הסופית שלך. תומר צין

יואב.ל

New member
הייתי ממליץ לך לנסות

את הטאנוי סידרת definision דגם d-500 . לי יש את ה-700 ולדעתי הם מעולים.

למעלה