עזרה במציאת שם מיתולוגי

habubnik

New member
עזרה במציאת שם מיתולוגי

אני זקוקה לשם מיתולוגי שמתחיל באות B (שם זכרי), ושיש לו משמעות חיובית - מקור המיתולוגיה לא משנה. אשמח כמובן לפירוט בנוגע לשם. רוב תודות!

mbinh

New member
שמות!

בעל בין באליוס בוטאס בוריאס בלרופון ברונטס בכחוס

habubnik

New member
תודה, אחפש מידע על השמות

מקווה שיש שם אחד עם משמעות חיובית ומיוחדת

mbinh

New member
בלרופון

גיבור,שבעזרתה של אתנה(אלת החוכמה והמלחמה)אילף את פגסוס,הסוס המכונף.בלרופון הכעיס את פרוטאוס(בנו של פוסידון,שומר חותמו של פוסידון וגם עוזרו),ששלח אותו עם מכתב חתום ובו בקשה להמיתו למלך ליקיה.המלך שערך היכרות עם בלרופון והיתידד עימו לפני שקרא את המכתב,לא יכל להרגו ולאחר שפתח את המכתב.במקום,הוא שלח את בלרופון למשימת התאבדות להרוג את נמפלצ יורקת האש כימרה.בלרופון הצליח והמלך כל כך התרשם ממנו שהוא נתן לו את בתו לאישה.מסופר שפעם ניסה להגיע לאולימפוס אולם האלים כעסו על ניסיונו והעיפו אותו מגבו של פגסוס. קורותיו של אדם בפחות מחמש שורות.

0Pandemonium0

New member
כתבת שמונה שורות, ובאף-אחת מהן אין

תשובה לשאלה של הבחור. כשהוא ביקש שמות סתם זרקת רשימה בלי לפרט, שזה סביר, אבל לא ממש נחמד. עכשיו הוא ביקש את השם באנגלית, ואתה סתם קשקשת על בלרופון. בפעם הבאה נסה לשים-לב לשאלה לפני שאתה עונה סתם.
בלרופון, כאמור, הוא רוכבו של פגסוס, ושמו מאוית באנגלית כך: Bellerophon.

mbinh

New member
הבנת הנקרא לפני משפט ודין

ראה אני עזרתי לאדם הוא ביקש שמות באות ב' עם משמעות חיובית,אני רשמתי לו רשימה. הפעולה שעשיתי עזרה לו ועמדה במבחן המציאות. אני לא עונה סתם אני עונה בדיוק לשאלה אותו אדם רצה מידע על בלרופון וכדי להגיע למידע הוא ביקש את השם באנגלית. אני חשבתי שלתת לו את המידע על הגיבור יהיה יותר נחמד ואולי יקצר לו מעט מדרכו. אל תשפוט אותי אתה לא באת לעזרתו בהתחלה ואילו אני כן. וזו פעם אחרונה שאתה תסביר לי או לאחרים מה אני עושה,ברור.

Y. Welis

New member
רבותי, אנא שמרו על מתינות

ולא להתנגח ללא צורך - הקיצור היה סביר, גם אם לא התבקש. תודה לשניכם.

MetalSinagouge

New member
מחר יש הרצאה של

דמיטרי טאראט באונברסיטת בן גוריון על החלום במיתולוגיה הסקנדינבית, וזה נותן לי הזדמנות לשאול האם הוא יתארח בפורום?

habubnik

New member
תודה לשניכם ../images/Emo24.gif

בבקשה בלי לריב. נתחיל בזה שאני לא בחור, אני בחורה. בכל מקרה, האמת שפשוט רציתי את האיות של השם, כי מידע כבר היה לי (הרי כך בחרתי את השם). אז תודה לשניכם.

למעלה