עזרה במקס :)

man24

New member
עזרה במקס :)

שלום, אני מעוניין לחלק צורה לחלקים שווים לאורך, ולרוחב ( segments) זו צורה שנוצרה מצירוף של קווים ולבסוף יצרתי spline, אך אני לא מצליח לחלק את הצורה לחלקים שווים. ( אני מעוניין אח"כ לשחק ולהזיז את הורטקס , אך כרגע יש לי ורטקסים רק בצדדים) אני לא מצליח גם כאשר אני מעביר צורה שלמה מתוכנת שרטוט. ( אני מעוניין להגיע למצב שכמו כשיוצרים box רגיל ואז מחלקים אותו לחלקים שווים, כך אני אוכל לעשות מצורה שיצרתי מקווים ) אודה לעזרה..... תודה מראש :)

chubu

New member
אני לא בטוח שהבנתי...

יש לך כרגע צורה סגורה מ- SPLINE? יענו קו אחד עם ורטקסים עליו? ואתה רוצה לתת לו נפח ואז לחלק את הנפח הזה לסגמנטים שווים?

לי זה עדיין לא ממש ברור,

אבל אם התכוונת לזה שייבאת מתוכנה אחרת (כמו אילוסטרייטור או אטוקאד) דפליינים ואתה רוצה לתת להם נפח ואז לשחק איתם, אז תוודא שהם סגורים, תוסיף מודיפייר של extrude ועם כפתור ימני תעשה לו convert to editable poly. יש כאלה שהיו מוותרים על ה extrude. אם התכוונת שניסית לעשות ספליין מודלינג ולא הצלחת, תצטרך לתאר יותר במדויק את התהליך שאותו עשית בשביל שנוכל לעלות על איפה הבעיה.

man24

New member
אז ככה....

בניתי צורה ב- arc+ ( כן, אני עובד עם זה... :) )... העלתי אותה למקס . הצורה סגורה לחלוטין. אני מצליח לנפח והכל....אבל עדיין הורטקסים היחידים שיש לי הם רק בצדדים ולא במרכז ( וזה לאחר שהפכתי אותו לפולי או לmesh ), מאחר ואני לא מצליח לחלק את הצורה שניפחתי לסגמנטים שונים כמו שהייתי מצליח אם הייתי בונה קוביה חדשה מתוך המקס. אני מעוניין לחלק את הצורה שהעלתי לסגמנטים שונים לאורך ולרוחב, אבל זה לא מאפשר לי ( או שאני לא יודע איך... ) מקווה שזה עזר.... :)

man24

New member
ראיתי...

את זה שם ואכן אפשר לחלק את זה, אבל חשבתי שתהיה לי פקודה יותר קלה שתחלק את הסגמנטים כמו שהיא מחלקת ב box רגיל שעושים במקס. תודה על העזרה עד כה :)

arimis

New member
רק תוודא

רק תוודא שאתה עושה weld אחר כך לכל אותם וורטקסים משוטטים, ויש כאלה...

מיכאל ג

New member
דפדף אחורה בפורום

לפני חודש בערך מישהו פרסם כאן פלאגין שהוא כתב, שעושה בדיוק את זה.

man24

New member
מצאתי את ההודעה

תודה :) ( אבל לצערי הפלאג לא עובד.... )

chubu

New member
טוב תקשיב

אם הבנתי נכון ממה שרשמת, למרות שלא הבנתי מה אמרו לך פה כ"כ, אז אני הייתי עושה ככה: אם יש לי צורה סגורה מ- SPLINE תלחץ בצד על ה- SPLINE ותבחר convert to editable poly כשהוא הופך לפולי, יהיה לך פוליגון אחד בצורה של ה SPLINE... בצד יש לך את האופציות בחירה (ורטקסים, אדג'ים, פוליגונים וכו') תבחר פוליגון (קיצור - הספרה 4) ובאופציות למטה תבחר EXTRUDE ותעשה לעופי שאתה צריך אח"כ בשביל לחלק לסגמנטים שווים אתה צריך לבחור את ה- EDGES (קיצור - הספרה 2) ואז לסמן את הסגמנטים שאתה רוצה לחלק, יענו אם אתה צריך להוסיף לדוגמא סגמנטים אנכיים אז אתה צריך לסמן את הסגמנטים האופקיים שדרכם הסגמנטים החדשים יעברו... (מקוה שהבנת) כשיש לך את כל האדג'ים המסומנים יש לך בצד ימין פק' בשם CONNECT, שלחיצה עליה תשים לך אדג' שיחלק את הפוליגון בין האדג'ים שסימנת, ואם תלחץ על הכפתור הקטן ליד ה CONNECT, יהיה לך אופציות להוסיף יותר סגמנטים, כולם יהיהו מחולקים באופן שווה אחד מהשני. אני מקווה שהבנת משהו, אם לא ומישהו יכול להסביר את מה שאמרתי בצורה יותר ברורה, אז בכיף

למעלה