עזרה במתן תרופות

עזרה במתן תרופות

שלום לכולם, זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה, ואני מקווה שאוכל להיעזר בכם. אני מסייעת לאדם חולה אשר נזקק לתרופות לקיומו היומיומי. הסיוע אשר אני נותנת לו איננו קשור כלל לעניין כלכלי או בריאותי ועל כן אני אובדת עצות בנוגע לאפשרויות סיוע בנושאים אלה. אני מחפשת גוף, עמותה או מישהו שיכול לעזור לי למצוא לו עזרה בקבלת תרופות, או בסיוע כספי למתן תרופות. הוא אינו מקבל כל קצבה מהמוסד לביטוח לאומי, ולכן אין לו כל הכנסה שהיא (ובנושא זה אני מנסה לסייע לו). שמעתי שישנה אפשרות להפנות אותו לעובד\ת סוציאלי\ת לסיוע בנושא זה, האם נכון הדבר? ואם לא, האם ידועה לכם פינה בה ניתן סיוע שכזה? אני אשמח לכל תגובה או הפניה מצדכם, תודה.

SuperGirl 25

New member
ניתן לפנות ללשכת הרווחה באיזור

מגורייך. יש לשכות בהן יש עובד סוציאלי המתמחה בנושא הקשישים והוא לבטח יוכל לתת לך תשובות.

../images/Emo51.gif רבה

האם אני יכולה לפנות בשמו או שעליי להפנותו? ואם לא מדובר בקשיש, זה משנה? האם יבדקו את אחוזי הנכות על מנת לבחון סיוע אפשרי?

SuperGirl 25

New member
את יכולה לפנות בשמו על מנת להתייעץ

ולברר למי לפנות בדיוק (אולי יש עו"ס שעוסק באופן ספציפי בנכויות) ומתי (שעות קבלה). בהמשך הוא יצטרך להגיע בעצמו לרווחה ולפתוח תיק טיפולי. משום מה חשבתי שמדובר בקשיש, אבל כמובן שזה לא משנה-אולי יש עו"ס שעוסק בנכויות או שתפנו לעו"ס משפחה/אינטייק. יכול להיות שיבדקו את אחוזי הנכויות והאם זו נכות גופנית או נפשית וזאת על-מנת להתאים את העו"ס שמטפל בתחום.

dardara

New member
אני דוקא חושבת

שעליך לפנות בשמו אל העו"ס בקופת חולים או אם זה תרופות למחלות כרוניות אולי לפנות לביטוח לאומר ,על מנת לבודק אולי הוא יוכר כנכה למיטב ידיעתי אין המחלקות בשירותי הוווה עוזרים מימון תרופות אין בכלל תקציב לנושא הזה

SuperGirl 25

New member
נכון, הם לא עוזרים בכסף, אבל הם כן

עוזרים במידע מדוייק למי לפנות. לעו"ס משפחה יש בדר"כ המון מידע.

רוני 331

New member
יעוץ לקשיש

כמו כן ניתן להתקשר למרכז יעוץ לקשיש בעיר המגורים, הם יוכלו להאיר על הדברים מנקודות מב אחרות, שהם מכיר מהתעסקות בתחום היעוץ. את הטלפון ניתן להשיג בעיריה או בביטוח לאומי, בעיר.

לא מדובר בקשיש ובאמת חשבתי לפנות

לקופת החולים, העניין הוא שישנה בעיה עם הביטוח הלאומי וההכרה באחוזי הנכות כך שאני חוששת שאולי לא יעזרו. עד לסיום העניין עם הביטוח הלאומי אני מנסה למצוא לו פתרון זמני. ברגע שהוא יקבל חזרה את הקצבה שלו תהיה לו פחות בעיה במימון. ניסיתי למצוא איזו שהיא עמותה או ארגון אבל אין אף אחד שמסייע בנושא של תרופות. אתם חושבים שקופת החולים תסכים לעזור?

reuthal

New member
בקופת חולים לא יעזרו לך

מאחר ויש סודיות רפואית ואסור לתת מידע על חולה כאשר הוא לא נוכח ומסכים או יתן את הסכמתו. לכן אני מציעה שאם תדברי עם קופת החולים שהוא יהיה לידך אפילו טלפונית כדי שידעו שהכל בידיעתו והסכמתו

אם הוא יפנה בעצמו זה יספיק או

שיש צורך בהפעלת לחץ כלשהו? אגב קופות החולים, האם יש אפשרות לדחות תשלומים על בדיקות, מאחר והופסקה הקיצבה חזרו דרישות התשלום, האם זה אפשרי?

reuthal

New member
בהחלט יספיק אם יפנה בעצמו. לגבי

דחיית תשלומים לצערי בלתי אפשרית, אבל יש תקרת תשלומים שאם הוא עובר אותה ושומר קבלות הוא יקבל החזר (לא מלא אלא מה שעבר את התקרה) אם יכירו בו בביטוח לאומי הוא יהיה זכאי להנחה מסויימת בתרופות או פטור מתשלום על בדיקות- תלוי מה ההגדרה.

למעלה