עזרה בן 27

meyoaash

New member
עזרה בן 27

היי חברה,

אני מקווה שזה המקום לכתוב הודעה כזאת, אני כותב פה כי אני עדיין בגילאים האלה ועדיין מחפש את עצמי, אולי פה אני אמצא את המענה שאני מחפש.
אז נתחיל בזה שאני בן 27 תמיד הייתי מוצלח בחיים עד בדיוק לפני שנה.
אני אתחיל מהשנה האחרונה שבה נזרקתי מהעבודה, מישהי נפרדה ממני ומאז אני מחפש את עצמי.
סיימתי תיכון עם ממוצעים מעולים, והייתי מחונן, אפילו ל-5 יח"ל במתמטיקה ניגשתי בכיתה י"א וקיבלתי 100.
אח"כ נכנסתי לאונ' וקיבלתי ממוצע מעולה במדעי המחשב, לא בסתם אונ' אלא בטכניון. עבדתי שנתיים כמהנדס, אין תלונות היה כסף טוב. מאז החברה נכנסה לקשיים ופיטרו המון מהנדסים, לצערי נבחרתי להיות אחד מהם, כי הייתי בחברה קטנה עם הכי פחות ניסיון מכל הצוות, ועבדתי על פרויקט שלצערי בוטל, ולכן הפכתי לבלתי "נחשק" כי מעבר לפרויקט אחר מצריך למידה של כמה שבועות, וממילא יש להם מספיק אנשים שם. אני מניח שהרבה עברו את זה וזה לא משהו נדיר בהיי-טק.

כל זה קרה לפני שנה, ומאז אני מחפש עבודה, התייאשתי שכשולם אומרים לי אין לך מספיק ניסיון בתחום שלנו, או שאין לך מספיק ניסיון כשדורשים 5 שנים ניסיון. למה לא לקחת אותי ולתת לי מבחן של חודש- חודש בלי משכורת ויראו מה אני שווה וכמה מהר אני לומד!!!!

אני לא יודע מה לעשות, עולם ההיי-טק כל כך אכזר שאפילו בחור מהטכניון עם ממוצע טוב לא מוצא עבודה. אני לא מבין מה אני צריך עוד לעשות בשביל למצוא עבודה, ובכלל להגיע לראיונות עבודה!

האמת שאני התחלתי להיכנס למצב של ייאוש (ומתפלא איך הצלחתי לשרוד את כל התקופה הזאת), וחושב מה לעשות הלאה, יש לי את הזמן לעשות עוד כי אני עדיין בן 27, אני לא יודע עוד כמה זמן לחפש בתחום התוכנה, הכסף אוזל אט אט.

מה הייתם עושים? ממשיכים לחלום שאולי תבוא המשרה הנחשקת?
עושים הסבה למקצוע אחר (למשל רפואה כשיש חוסר רופאים וברור שכולם ימצאו עבודה או לעשות הסבה לסיעוד)?
לצאת לחו"ל שאולי המצב ישתפר שם, ואם כן אז לאן?

אופפפפפ אולי הרבה אנשים יזדהו איתי, אבל איך להגיד את זה, להיות מובטל זה הרגשה מגעילה, שמורידה את הביטחון העצמי, ומורידה את החשק, ובכלל אני לא ישן טוב בלילות מרוב מחשבות על העתיד.
אולי נגמרו החיים בגיל 27??

חברה עזרה בבקשה!!!!

Purple Mushroom

New member
תנסה להמשיך לחפש עבודה בתחום.

בוגר טכניון, למה שחברת היי-טק מסויימת לא תרצה לקחת אותך כשכיר? לא מובן לי.
כמה זמן אתה כבר בלי עבודה?
בטח חוץ מזה יש עוד המון אפשרויות, תדבר עם הסובבים אותך, ועם המשפחה.
מקווה שתמצא פתרון, בהצלחה !
=]

NEO83

New member
חודש

זה רק חודש! אתה מובטל רק חודש, ממה הייאוש בדיוק?

rasmus girl1

New member
הוא כתב שנה..

והוא צודק, זה תחום קשה במציאת עבודה, אני גם מכירה מישהו שהוא מהנדס ועשו אצלהם קיצוצים ומאז בערך 3-4 חודשים הוא מנסה למצוא עבודה..
לטעמי עדיף שתתפשר על משהו לבנתיים מאשר שתשב בבית, עדיף לקבל משהו ולחפש תוך כדי מאשר 0.

NEO83

New member
צודקת

לא יודע למה ואיפה ראיתי חודש.

בכל מקרה, העיקר צועקים במדינה הזאת שחסר אנשים בהיי טק אבל בתכלס השוק מוצף במהנדסים, מוכשרים פחות ומוכשרים יותר, אבל יש.

אני לא מבין איך זה שמהנדס עם שנתיים ניסיון מתקשה למצוא עבודה, אולי הקו"ח שלך לא משהו ולכן לא מזמנים לראיונות, תנסה לבדוק את הכיוון הזה.

חוץ מזה יש פה את חג'בי, אולי הוא יכול לעזור בתחום

h a j b i

New member
לא חסר, זה בעלי אינטרסים שרוצים להציף את השוק

ולהוריד את השכר.
אצלנו מגייסים כרגע QA ותמיכה טכנית Level 1-2, אם הבחור מעוניין, אני יכול להעביר קו"ח אבל שתי המשרות דורשות ניסיון בתפקידים הללו ככה שלא בטוח שיעבירו אותו (מה גם שמשרת ה- QA כמעט סגורה).

הבחור יכול לנסות להעלות את קורות החיים (אחרי שימחקו את הפרטים המזהים) לפורום עבודה בהיי טק כדי לקבל חוות דעת ואולי להבין למה הוא לא מקבל זימונים לראיונות.

choco2602

New member
רציתי לשלוח לך לQA אבל אם אתה אומר שכמעט סגור

אז נראה לי מיותר =\

h a j b i

New member
לשלוח לא עולה כסף

זו משרה שדורשים בה 3 שנות ניסיון וידע מוכח ב- JAVA\C# (לפיתוח אוטומציה). אם את מתאימה או מכירה מישהו מתאים, את מוזמנת לשלוח.

NEO83

New member
זה אנשים קקות

חושבים שצריך לשלם לכולם מינימום.
ככה זה גם אצלי בשוק, צועקים שחסר 10000 אנשים לפחות במקצוע.

h a j b i

New member
נעשה אפילו מחקר מטעם המדינה

ממנו נבע במפורש שיש מחסור רק בבוגרי אוניברסיטאות מצטיינים מצד אחד אבל מצד שני כמות גדולה של בוגרי מכללות בציונים בינוניים שמתקשים למצוא עבודה כי המעסיקים פשוט לא רוצים להעסיק אותם.

ומה המסקנות היו? לשפר את איכות הבוגרים של המכללות? לתת למעסיקים תמריצים להעסיק בוגרי מכללות? אולי שהמדינה בעצמה כמעסיקה גדולה, גם בתחום המיחשוב תעסיק בעצמה בוגרים כאלה ולא דרך OS?
לא... מה פתאום...אחת המסקנות של המחקר הייתה שצריך להכניס לשוק את החרדים והערבים...
איך הגיעו לזה? אין לי מושג

אני מניח שירו חץ ואז סימנו סביבו את המטרה...

choco2602

New member
הוא לא היחיד במצב הזה.

אני מסיימת ללמוד השנה ורוב החברים שלי סיימו שנה שעברה ואני שמעתי כל כך הרבה על אנשים שבמשך שנה לא מצאו. אחת פשוט ויתרה לגמרי על המקצוע.
בקיצור הוא ממש לא היחיד ולא בהכרח יש בעיה בקורות החיים
לצערי המצב לא משהו

Infin1ty

New member
זה לא בדיוק נכון

מרבית האנשים לא רוצים להתחיל עם שכר נמוך ולכן מוותרים על משרות.
ניסיון אמיתי בטכנולוגיות חדשות פותח המון דלתות, קשה לי להאמין שבן אדם איכותי עם 3 שנות ניסיון (בטכנולוגיות עדכניות) לא מצליח למצוא עבודה, כנראה יש שם משהו אחר שלא מספרים או קו"ח על הפנים (מבחינת תוכן, עיצוב וכו'..)
לשם דוגמא, ניקח קיצוניות שניה, אני לא מתכנת טהור, אני DevOps ואם אני אחפש עכשיו עבודה, כנראה שתוך שבוע יהיו לי כבר כמה הצעות.
זה שילוב של ניסיון, קו"ח שבנויים בצורה נכונה (ללא שקרים), ויכולת לעבור ראיונות HR.

choco2602

New member
אני חושבת שזה מה שקורה בהתחלה.

אני אישית בלי שום ניסיון אז אין לי הרבה דרישות אבל ידיד שלי למשל מגיע עם ניסיון צבאי של כמה שנים ואני יודעת שבהתחלה הוא לא רצה להתפשר על המשכורת באזרחות אבל אחרי חודשיים-שלושה הוא הבין שזה לא הולך ועכשיו הוא מוכן להתפשר קצת.
צריך לדעת מתי לוותר ולקבל גם דברים עם משכורת נמוכה יותר.

דווקא רוב האנשים שלמדו איתי מצאו עבודה בקלות

ועוד במהלך הלימודים (כולל אותי).

למעשה, אני לא מכיר מישהו שלא מצא...

Blue Potion

New member
תתפשר על מקומות עבודה... אין מה לעשות

ניסיון צוברים בחסד...

Infin1ty

New member
בכל השנה הזאת לא הזמינו אותך אפילו

לראיון עבודה אחד?

באיזה תחום בתוכנה אתה לא מוצא עבודה?

מהנדס שלמד בטכניון ויש לו שנתיים נסיון בפועל אמור למצוא עבודה בקלות.
יש עכשיו המון ביקוש למהנדסי תוכנה או לכאלה עם תואר במדעי המחשב.

h a j b i

New member
ויחיה ממה?

לא מספיק קשה למצוא עבודה, עכשיו גם לחפש אחת כסטודנט?
חוץ מזה, זה לא ייתן לו יתרון כמעט בשום משרה.

למעלה