עזרה בנוגע לדגי זהב

עזרה בנוגע לדגי זהב

שלום לכולם, קיבלתי במתנה 3 דגי זהב בצנצנת עגולה.
אני חוששת שהצנצנת קטנה להם מידי - נראה לי שהקוטר שלה הוא כ17-20 ס"מ.
האם היא מתאימה להם?
במידה ולא, מהו הגודל המתאים למחיה לדגים אלו? איזה גודל של אקוואריום כדאי לקנות?
כמו כן, האם יש צורך במנגנון מפנה אשפה (מקווה שאני לא טועה במינוח)
ומנגנון חמצן?
המון תודה לעוזרים

Yogev1982

New member
היי

קטן ביותר.

דגי זהב לעומת הרושם המוטעה של כולם (כולל חנויות הדגים)
זה אחד מהדגים שזקוקים הכי לנפח ....
מדובר על מינמום (!) של 500 ליטר, ורצוי בריכה בכלל ....

מפנה אשפה = שואב רפש, כל אקווריום צריך
כנ"ל חמצן (יש חלופה של פילטר שיוצר רטט במים וכו'...לא נכנס לזה כרגע)

לעניין הדגים, תגאלי אותם מיסוריים ותמצאי להם בית ראוי אחר...

בהצלחה

בתשובה לתשובה

הי, ראשית, תודה רבה.
שנית, זה ממש מקומם שחנויות דגים מוכרות את דגי הזהב בצנצנות קטנות, ממש תרמית, כאשר אלו תנאי חיים שלא מתאימים לדגים.
שלישית - יש איזשהו דג שכן יכול לגור בצנצנת עגולה כזו?
למשל, ראיתי שברשת חנויות ג'ונגל לחיות מפרסמים למכירה ערכה של אקווריום ודג קרב, מצרפת את הקישור -

http://www.jungle-club.co.il/Dev2Go.web?id=214928&pid=2069&cid=281

נראה לך שהדג הזה יכול לחיות בתנאי הערכה שהם מציעים?

תודה רבה על עזרתך.

dorliking

New member
היי

ראשית , חנויות הדגים עושים הכל בשביל למכור וזה מה שמעצבן ואני ממליץ קודם כל להתייעץ פה בפורום .
בנוגע לנפח שיש לך , קודם כל , דג קרב זה דג שלא דורש המון טיפול , האכלה של פעם ביומיים ממש מעט , מספיק גם לקנות קופסאת מזון קטנה והיא תחזיק לך חודשים . ואם ראית בחנויות דגים , מוכרים אותם בקופסאות פלסטיק קטנות ואפשר להגיד שאפילו גדולות ביחס לכלים שמוכרים אותם בחול , דג שאני ממליץ עליו מאוד !
אם את רוצה עוד אופציה טובה ונחמדה מאוד, לקנות 2 גופים ( אחד זכר ואחד נקבה , אפשר לבקש אחת שהיא בהריון ) והנפח יספיק להם אבל רק לשניהם וזהו . אם ברצונך שיהיו שרצים , לשים צמחיה , לנפח שיש לך , רק פלסטיק לפי דעתי .

בהצלחה

בהמשך

הי, תודה רבה.
שאלה - אם אני קונה דג קרב, האם אפשר לקנות שניים לנפח כזה של צנצנת?
עוד שאלה - מה אני אעשה עם שני דגי זהב? חנות חיות תיקח אותם? חבל לי עליהם. תודה!!

ועוד שאלה

אני מנסה לחשוב איך להציל את שני דגי הזהב -
חנות חיות בטח לא תיקח אותם, כי כל חנות תטען שהיא עובדת רק עם דגים בפיקוח וטרינרי.
החנות שקנו לי אותם ממנה רחוקה - אז זו גם לא אופציה.
אני לא מכירה אף אחד שיש לו אקוואריום.
למישהו יש רעיונות נוספים?? אשמח לשמוע.
שתי שאלות -
1. מתנצלת מראש על הבורות - אם אתן להם לשחות בים או בירקון - הם ימותו ישר?
2. אם אשאיר אותם בצנצנת ואצרף דג קרב או אולי פילטר כלשהו זה יעזור?< אולי לצרף מכשיר חמצן?

li0ra95

New member
תשובה

דג קרב חי לבד, כפי שמרמז השם שלו
הוא תוקף כל זכר שנכנס לטריטוריה שלו.
וגם הוא לא יוכל לחיות עם דגי זהב או כל דג אחר (מנסיון)
בים הם בטוח לא ישרדו, לגבי הירקון.. רוב הסיכויים שהם לא יצליחו לשרוד ומהר מאוד יאכלו ע"י דגים או חיות אחרות.
חפשי אנשים בפורומים שמעוניינים בדגי זהב ושיש להם תנאים טובים שמתאימים לגידול דגי זהב.
מקווה שעזרתי.
אם תהיי מעוניינת בדג קרב אשמח לעזור לך יותר :)

dorliking

New member
דג קרב

דג קרב לא יכול לחיות עם דג קרב נוסף , זה יהיה קרב עד המוות , לעומת זאת , דג קרב יכול לחיות עם דגת קרב אך בזמן הטלת הביצים צריך להפריד בניהם . דג קרב כן יכול לחיות עם דגים אחרים רגועים ולא טורפים וקטנים אבל גם זה תלוי בדג הקרב , הדגים שאפשר לגדל לצידו הם ציקלידים ננסיים ודרום אמריקאיים, טטרות, קורידוראסים וטאניכטיסים.

אם יש לך עוד שאלות על דגים או דברים הקשורים לגידול דגים תכנסי לפה :
http://www.hobbypet.co.il/article.aspx?id=28303

תודה רבה רבה לכל העוזרים

הי, תודה רבה לכל העוזרים. היה מעניין לגלות עובדות שלא ידעתי ולא הכרתי בנוגע לדגים.

עדכון ועצה להמשך

הי, מעדכנת, לצערי הרב, נותר רק דג זהב אחד בצנצנת.
איך אני משפרת את תנאי חייו?
1. לאיזה אקוואריום אפשר להעביר אותו?
2. לקנות חמצן ומפנה רפש?
אנא רשימה של מוצרים בסיסיים (לא יוקרתיים) שישפרו את תנאי חייו.
תודה רבה!!

dorliking

New member
-

חמצן חובה ! זה דבר שמאזן מאוד את האקווריום , לפני שקניתי מכונת חמצן מתו לי כל הדגים ! אחרי שקניתי ברוך השם הכל בסדר , ואפילו מעולה , יש לי 30 שרצים ועוד כמה ימים יהיו עוד וכל הזמן זה ככה .
הסיכויים שלו לא גדולים במיוחד , דג זהב זה דג שיש לו הרבה רפש אז כן , את צריכה מנקה רפש ....
וכמובן לעשות החלפות מים ...

נ ע ל

New member
:) רק הערונת לגבי הדג קרב

בגדי קרב, כמו אצל דגי הזהב, נעשה עוול גדול: חנויות הדגים מנצלות את יכולת השרידות הגבוהה של הדג קרב (העובדה שכמו דגי זהב, הם יכולים לנשום אוויר אטמוספרי מפני המים ולא רק מהזימים , העובדה שהם יכולים לחיות בנפחי מים קטנים והעובדה שהם יכולים לשרוד בטמפרטורות נמוכות, כל עוד הן יציבות) ומוכרות אותם בכלים קטנים. אלו חיים איומים לרוב, לצוף ללא תזוזה ומעש בחלל מיניאטורי ובמקרים מעטים הם מצליחים לשרוד מעבר לשנה, למרות שכמו מרבית דגי הנוי, יכול לחיות שנים רבות בתנאים נכונים!
אז נכון שמשווקים אותם בכלים קטנטנים וזה דג יפהפה ועמיד, לעולם לא הייתי ממליץ לגדל אותו בצנצנת :)

נ ע ל

New member
כל הכבוד לך

שאת קוראת ובודקת וטורחת כדי לגרום לדג שלך נחת. :)

למעלה