עזרה בנוגע להיטל השבחה

Dfengshui

New member
עזרה בנוגע להיטל השבחה

אולי מישהו יודע ויכול לעשות לי סדר בנושא המוזר הזה. אני בודקת רכישה של מגרש לבניה (כן, נשברתי. לא מצאתי בית ראוי, אז הוחלט ללכת לבניה...שוב
). חלק מהמגרשים מוצעים לי במחיר X כולל פיתוח והשבחה. חלק מהמגרשים מוצעים במחיר Y לא כולל פיתוח והשבחה. כיוון שהיטל ההשבחה מחושב בהתאם לגודל הבית בתוכניות במוגשות לועדה, איך יכול להיות שבעל המגרש כבר שילם את ההיטל הזה? האם ייתכן שישנם כמה תשלומים תחת ההגדרה של "היטל השבחה"? חלק שמשולם כשמפצלים את המגרש וחלק בזמן הבניה? במילים אחרות - אם אני קונה מגרש שמחירו כולל פיתוח והשבחה, האם אחויב בתשלום השבחה כשאגיש תוכניות לאישור? משום מה אני לא מצליחה לקבל תשובה לשאלה הזאת מעו"ד (שאלתי כבר כמה) ומתווכים. אם מישהו יכול להאיר את עיני בנושא, זה יהיה נהדר. נ.ב., מגרש פוטנציאלי אחד הוא קרקע פרטית והשני - מינהל, אם זה משנה. תודה,

ענתש

New member
עד כמה שאני הבנתי כשחיפשנו קרקע

היטל השבחה מוטל על בעל הקרקע כאשר מאושרת תוכנית המתאר, לפי אחוזי הבניה שמותרים בקרקע. כלומר, לא לפי מה שאת בונה בפועל אלא לפי מה שמותר לך לבנות. למשל בקרקע פרטית (טאבו) - אם אישרו 40% בניה על שטח של חצי דונם הוא ישלם היטל השבחה על בניה של 200 מ"ר. בלי קשר לאם הוא בנה או לא. בקרקע מנהל זה קצת שונה כי יש מדרגות של כמה מותר לבנות. אם משלמים היוון עד 160 מטר יש היטל אחד ואם תרצי לבנות יותר תצטרכי לשלם למנהל גם היוון וגם השבחה נוספים. זה מה שאני הבנתי. בכל מקרה קניתי קרקע פרטית (טאבו) בהרחבה בת 10 שנים כך שמסביב הכל בנוי חוץ מהקרקע שלי והמחיר לא כלל פיתוח (ששולם כשהיה פיתוח) ולא כלל השבחה שהמוכר שילם. אין לי כל היטל השבחה בגלל שאני בונה, רק מס על ההיתרים.

ענתש

New member
אה, וזה גם תלוי בחוזה שלכם

כי בעל הקרקע לא חייב לשלם את ההיטל אם הוא לא בנה בפועל, הוא רק "חייב את הכסף" עד שהוא יחליט לבנות. אם הוא לא בונה אלא מוכר את הקרקע אז מקובל בחוזה שבעל הקרקע משלם את היתר ההשבחה כי הוא היה הבעלים כשהיתה ההפשרה שלה. אם הוא דורש מכם אחרת, זה כבר עניין בינכם בחוזה. כן צריך להופיע בחוזה הסעיף שאומר שהיטל ההשבחה יחול עליו.

Dfengshui

New member
תודה ../images/Emo13.gif

התחלתי להבין קצת את הסבך הזה. עכשיו נשארה "רק" סוגיית הסכום
אני מרגישה שיש כאן מעין הימור - קודם צריך לקנות את המגרש ורק אח"כ יתברר כמה היטל השבחה צריך יהיה לשלם. משום מה לכולם יש הערכות, אבל אף אחד לא ממש יודע בכמה מדובר
טוב, זה החלק המאוס והמרגיז. אח"כ יבוא החלק הכיפי של התכנון והבניה

למעלה