עזרה בנוגע למעבר.

Ariele2

New member
עזרה בנוגע למעבר.

אהלן. אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום.

אני מתכנן לטוס לטוס לאוקטובר לבקר את אבא, סבתא, סבא שלי וכל הדודים בניו יורק. הייתי אצלו כבר לפני כשנה וחצי, ולפני חצי שנה הייתי אצל משפחה מצד האמא. הוא הזמין אותי להגיע לאוקטובר.
אבא שלי ממש רוצה שאני אעבור לשם ויש לי שם ויזה והוא קווקזי והוא רוצה לחתן אותי שם אני יודע את זה ולא באלי אבל אם ובמקרה ארצה להשאר באהר''ב כמובן באופן חוקי (הוא אמר לי שהוא יכול להיות ספונסר שלי ולהגיש בקשה לאיחוד משפחות) או אני יכול להכיר שם מישהי ולהחתן איתה אם ארצה. יש לי כמה שאלות ולצערי אין לי משפחה כאן בארץ שאוכל להתעייץ איתה אני די לבד אז אשמח לעזרה.

א. במידה וארצה להשאר שם, מה אני עושה עם חשבון הבנק שלי? ביטוח לאומי וקופת חולים?

ב. התכנון שלי הוא להיות שם שבועיים אני קונה כרטיס טיסה עם חזור כמובן לשבועיים, אני מאוד מפחד מהשוטרים במחסום. פעם האחרונה שהגעתי אומנם לי הוא לא אמר כלום הוא רק ביקש כתובת מגורים לאן אני מגיע ואיפה אני עובד ולכמה זמן אני מגיע אבל אני מפחד שהוא לא יכניס אותי מסיבות שהוא כבייכול יחשוד שאני מגיע להשתקע או לעבוד ואני לא בא לעבוד או להשתקע רק אם דעתי תשתנה ואהיה אפשר לעשות מסמכים חוקיים בלבד.

אלא אם כן אבא שלי ישנה לי את הדעה בסופו של יום אני פשוט מאוד מפחד משינויים ואני מאוד מחובר למדינה הבעיה שאין לי בישראל את המשפחתיות הזו ואבא שיעזור וזה מאוד מבאס וזה מה שמחזיק אותי ואני בספק אם אוכל להתקדם בברוקלין או בניו יורק בפרט הכול שם יקר. אבא שלי איכשהו הסתדר ואח שלו גם הם עלו מרוסיה, אבא שלי הגיע בגיל 30 ואח שלו בגיל 38 ולא יודע איך תוך 16 שנה לאח שלו יש מפעל תפירה עם כ50 עובדים ואבא שלי עושה פרקטים וחודש רע אצלו זה 10 אלף דולר והוא רוצה שאני ילמד את התחום של השיפוצים שם והוא בונה עליי להשתקע. אני עובד עצות כי אני לא יודע כלום ואני לא ארצה לעבור על שום חוק לא בארץ ולא באהר''ב. את הויזה גם שקיבלתי אותה קיבלתי ממש מהר אני ממש חשדתי בזה כי חברים שלי לא קיבלו. המראיינת לא ביקשה ממני ולא מסמך אחד וסבתא שלי שם לוחצת עליי להתחתן ואני כולה בן 24 ואנחנו משפחה קווקזית והם מנסים לשדך לי שם ממשפחות שהם מכירים. במידה ובאמת אמצא את אהבת חיי ואתחתן שם זו בעיה? אני באמת לא יודע כלום אני ממש מפחד הטיסה הזאת ממש מלחיצה אותי אני מגיע לברוקלין וממש הכול מוזר לוקח לי זמן להתרגל לאווירה שם כי כולם שם רוסים בגיוון של שוטרים אמריקאים אני מאוד מאוד מפחד ואני לא יודע איך להתחיל. אפילו אם ארצה להשאר שם איך אני אקח איתי את הכסף שיש לי כאן בארץ? יש לי בסביבות ה20 אלף דולר כמה אני יכול לקחת לארה''ב מבלי שהשוטר ישאל שאלות בכניסה השוטר של ההגירה. רציתי לקחת איתי סכום של 5000-10000 דולר אולי יותר למקרה שאשאר או להשאיר בארץ... כמה שאתם רואים אני מלא בשאלות כי באמת באמת אין לי את מי לשאול ואני לא אוהב לספר דברים לאנשים זרים ככה שאשמח אם מישהו יעזור לי בשאלות שלי... אני מאוד מפחד מעזיבה תמידית כי לא אדע במה אוכל לעסוק שם כי בארץ אני רק מוכר דברים אני לא יודע לעשות כלום חוץ מקצת מיקוחים ולמכור שטויות... תודה לעונים וסליחה על זה שאני בסטראס כמו לברון ג'יימס באמצע זריקת עונשין דרמטית

ilanvag

New member
יש לי חדשות טובות וחדשות רעות עבורך:

ראשית, בוא נסכם מה שהבנתי, כי הטקסט שלך די מבולבל. תאמר בבקשה אם העובדות הבאות הן נכונות, או שטעיתי במשהו:
1. אתה בן 24
2. אבא שלך חי בארה"ב (מזה 16 שנים?), ומן הסתם הוא כבר אזרח אמריקני.
3. אמא שלך גם בארה"ב? זה לא ברור מהטקסט.
4. בכל מקרה, אבא שלך קיבל את האזרחות האמריקנית שלו לאחר שאתה נולדת
5. אתה לבד בארץ, כל המשפחה בארה"ב.
&nbsp
אם מה שלמעלה מדויק, אז הנה המסקנות:
&nbsp
החדשות הטובות: אף אחד לא יכול להכריח אותך לעבור לארה"ב כנגד רצונך. אותו כנ"ל לגבי להכריח אותך להתחתן כנגד רצונך. אתה יכול לנסוע לטייל לכמה שבועות, ואז לחזור ארצה. שום בעיה.
&nbsp
החדשות הרעות: נכון שאבא שלך יכול לתת לך ספונסרשיפ להגירה, אבל זה לא מיידי. אם הוא היה עושה את זה לפני שמלאו לך 18 שנים (ובהנחה שהוא היה אזרח אמריקני כבר אז), אזי היית היום אזרח אמריקני בעצמך, ויכול לעשות מה שאתה רוצה -- בישראל או בארה"ב. אבל מכיוון שאתה בן 24, אזי באם אבא שלך מגיש בקשה לספונסרשיפ מחר בבוקר, אתה תוכל לקבל גרין קארד ולעבור לארה"ב רק בעוד כ-8 שנים, לפי לוחות הזמנים העכשוויים (יש תור של מעל 7 שנים עד שבכלל יגיע הזמן לטיפול בבקשה שלך - הם מטפלים כיום בבקשות ממאי 2010; וכאשר יגיע התור שלך, זה ייקח עוד כשנה, פלוס מינוס, עד שתקבל את הגרין קארד ותוכל לעבור).
&nbsp
לגבי סוגים אחרים של ספונסרשיפ, כגון ויזת עבודה - אין מצב שאבא שלך או דוד שלך יוכלו לסדר לך כזו, כיוון שאין ויזות עבודה לשיפוצניקים או לעובדים במפעלי תפירה.
&nbsp
ההמלצה שלי: שאבא שלך יגיש כבר מחר בבוקר את הבקשה לאיחוד משפחות, כדי שהפז"ם יתחיל לדפוק. אם תחליט בעוד כמה שנים שאתה כן רוצה לעבור לארה"ב (ואתה לא רוצה להתחתן בשידוך דווקא דרך מי שהמשפחה תסדר לך...), אז לפחות הבקשה "רצה" בינתיים.
&nbsp
ולגבי חתונה: כן, אתה יכול להתחתן עם אזרחית אמריקנית ולעבור לארה"ב - אם זה מה שאתה רוצה. רק שים לב שאלו חייבים להיות נישואים אמיתיים, לא פיקטיביים; ושהממשל בוחן לעומק בקשות שכאלו, ומעמיד מבחנים שונים בפני בני הזוג (מבחנים שאין בעיה לעבור אותם כשמדובר בנישואין אמיתיים; אבל כשהנישואים הם פיקטיביים, זה בעייתי).
&nbsp
בהצלחה

למעלה