עזרה בנוגע ל"רוסט ביפ" סינטה

• פותח הנושא Melt
  • פורסם בתאריך

Melt

New member
עזרה בנוגע ל"רוסט ביפ" סינטה

יש לכם טיפים כדי לעשות רוסט ביפ סינטה בתנור שלא יצא יבש? האם כדאי להשתמש בסוג ספציפי של בשר? ומה לגבי הסוגייה של השומן, חלקם אומרים להוריד כי אם לא יוצא שהבפנים מעט חי מידי וחלקם אומרים להשאיר כי אם לא אז מתייבש מה דעתכם?

nunely

New member
רוסט ביפ

לגבי הסוג בשר-סינטה זה הסוג. אני לא מורידה שומן... לגבי דרגת עשייה-אני מניחה שאתה אוהב וול , אני אישית אוהבת שהבפנים מעט "חי". ,איך להכין? לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס לתבל את הנתח לשים בתבנית כשהשומן כלפי מטה-לצלות כ-7 דקות. אח"כ להפוך שהשומן יהיה למעלה ולהמשיך לצלות0 25-3 דק' בערך לעל חצי ק"ג על מנת שלא יהיה חי באמצע.

Melt

New member
אני דווקא אוהב מדיום, אבל הבנתי שאם השומן

זה יוצא יותר מידי חיי, ברמת הלא מבושל, משום שאין לו שום נסיון עם עשייה בתנור כזו אלא רק על המנגל שאלתי שמח לשמוע שזה לא ותודה רבה הטיפים שהתכוונתי זה בדיוק כמו מה שאמרת עם הלהפוך את הנתח, תודה רבה! כמה זמן את מעריכה ועל איזה חום כדי שיצא מדיום?

nunely

New member
גם אני אוהבת מידיום

15-20 דק' לכל חצי ק"ג. בסוף הצלייה אני מכסה קלות את הנתח בנייר כסף ונותנת לו "לנוח" רבע שעה.

אליה ל

New member
העדיפות לרוסטביף היא לאנטריקוט או סינטה

מאחר והסינטה אינו חלק שמן עדיף להשאיר את החלק העליון השומני שלו ולא לזרוק אותו. לגבי תיבול, אפשר למשוח בשמן זית ואת חלקו העליון של הנתח לצפות בעשבי תיבול יבשים: רוזמרין, תימין וכו'. אפשר את החלק העליון לאחר השימון לצפות בגרגירי פלפל. אפשר למרוח בחרדל ומעל לצפות בגרגירי חרדל. אפשר כמובן בנתח גדול לצפות חלק בסוג אחד של תיבול ואת המחצית השניה בסוג אחר.

BiggPoppa

New member
רוסטביף

אפשר או מסינטה או מאנטרקוט. אני באופן אישי מעדיף סינטה מיושנת היטב. טיפים: רוסטביף קם ונופל על שני דברים: איכות הבשר ומידת ההכנה. לגבי איכות הבשר, פשוט לקנות אצל קצב שאתה סומך עליו. לגבי מידת העשייה - שתי אפשרויות לפניך. אפשרות א' - ללא מדחום 20 דקות בחום גבוה 250 מעלות אח"כ 15 דקות לכל ק"ג בשר בחום 150 מעלות - לדרגת מדיום. אפשרות ב' - עם מדחום 20 דקות בחום גבוה 250 מעלות אח"כ 150 מעלות עד שמרכז הנתח מגיע ל 65 מעלות. הנה דוגמא כאן. בתיאבון!

BiggPoppa

New member
עוד טיפ

לשים בתנור על רשת עם תבנית מים למטה - חוסך לכלוך וריח שרוף. לא לפחד משומן - הוא לא מפריע לבישול ומוסיף המון טעם.

uriler

New member
שיפור לטיפ :p

לשים למטה תבנית לא עם מים... לפני שמתחילים - לקחת תבנית, לרפד בנייר אפיה (אפשר לתת ריסוס עם שמן לפני, זה מדביק את הנייר אפייה יפה ומונע ממנו להישרף). לקחת תפוחי אדמה קטנים עם קליפתם ולגלגל אותם על פומפיה (כך שהקליפה תיפצע). לפזר אותם בתבנית, לזרות עליהם מלח גס ולשים ביניהם כמה ענפי טימין. עכשיו, להכניס אותם מתחת לבשר המונח על הרשת. חוץ מהארומות והטעמים שהם מקבלים, השומן מהבשר מטפטף עליהם עם התבלינים שלו וצולה / מטגן אותם מבחוץ בזמן שהם נאפים מבפנים :)

Melt

New member
תודה רבה, עכשיו בנוגע לקשירה של הנתח

כדאי או לא?

אליה ל

New member
לדעתי,סינטה לא צריך לקשור

הנתח הרי בנוי "טוב" לרוסטביף. אנטריקוט יכול להתפזר ואולי אותו דווקא כן רצוי לקשור. אני בדרך כלל לא קושרת לא את זה ולא את זה.

אייבורי

New member
טריקי

סינטה רגישה לזמן ןמתייבשת בקלות. ככה שרוסטביף אנטריקוט קל יותר להכנה. אם יש לך סינטה מפרה שמנה, המצב טוב יותר. מעבר לזה, תעשה כמו שפופה אמרלך.

למעלה