עזרה בנושאי אוכל....

עיינונה

New member
עזרה בנושאי אוכל....

מקווה שזה בסדר שפתחתי שרשור חדש
וגם מקווה למצוא פה מקום חם מעניין ולא שיפוטי כמו יתר מעוזי הטבעונות ברשת.

אני אמא לשניים, ומניקה בייבי בגיל 8 חודשים.
לפני שלושה חודשים ביקרתי עם בני בן ה5 בחווה, והלכנו לטייל ולראות את החיות.
נכנסנו לדיר. ראינו שם המון עזים וכבשים, ודיר קטנטן ומופרד מהאמהות בו היו הטלאים והגדיים לבדם.
הוא הסתכל עליהם, חשב קצת ואז אמר לי "אבל אמא, למה הם לבדם? למה אין מבוגר שישגיח עליהם וישמור עליהם? ואם יקרה להם משהו?"

מאז לא נגעתי בבשר (באשר הוא, גם לא עוף) או במוצרי חלב.

הבעיה העיקרית שלי היא, שאני מרגישה שאני צורכת אך ורק פחמימות מאז.
אני לא טבעונית כיוון שאני צורכת ביצים ודבש.
אני בשלנית לא גרועה בכלל, אבל הרעיונות שלי די מיצו את המג'דרה, ותבשילי השעועית והקטניות (שלכולם יש אותו טעם בעיני תכלס).
בגלל שאני מניקה הנקה מלאה, ולבייבי שלי סויה עושה ממש לא טוב (עד כדי המנעות מיניקה!) אני לא כוללת סויה בתפריט שלי (לא חלב סויה, ולא טופו)-
וכאן אתם נכנסים

אשמח לרעיונות לדברים חלבוניים לאכול (כי פחמימות זה סופר כיף, אבל משמין ודי נמאס בשלב מסויים. רעיונות לפחמימות ותוספות יש לי בשפע- פשטידת ירקות, פסטות, תפוחי אדמה, אורז וכהנה זו לא הבעיה). קינואה מרגישה לי יותר פחמימה מבשר (אני יודעת שיש בה חלבון, ועדיין). המתכונים שאני מוצאת ברשת הם בעיקר לתוספות הפחמימתיות, וחלבון זה כמעט הכל רק טופו או צ'ילי צמחוני.
אני לא "מתגעגעת לבשר", אז ממש לא צריכה תחליפים שהם ללכת בלי ולהרגיש עם (בלי).

בעלי עדיין צורך ונהנה מבשר וחלב ואני לא מונעת ממנו, אבל כן מנסה להכניס לפחות יומיים ללא בשר/חלב לתזונה הביתית (גם רומא לא נכבשה ביום).

מודה מראש לרעיונותיכם הטובים.

מנסה...

אם את צורכת ביצים,אז ביצה היא מקור מצויין לחלבון גם בפני עצמה וגם כבסיס לפשטידות/לביבות כמעט ללא "פחמימה" (גם בירקות יש פחמימות וכו',אבל עם מעט מאוד קמח)
גם במתכונים הרגילים שלך את יכולה גם לנסות להחליף חלק מהקמח הרגיל ב"קמח" מבוסס קטניות שתכולת החלבון שלו גבוהה יותר ותכולת הפחמימות שלו נמוכה יותר.

סייטן הוא חלבון מן הצומח (לא חלבון מלא,בניגוד למוצרים מבוססי סויה,אבל חלבון)

קציצות על בסיס קטניות וירקות/פטריות בלבד (ללא קמח או ביצה) הן מקור לא רע לחלבון (לא מלא,ונכון שיש בהן גם פחמימות),קטניות מונבטות מכילות פחות משני הדברים.

(ולא כתבת אם את אוכלת דגים,אבל אם כן,כמובן שהם אופציה)

****מאחר שמדובר בתינוק בן 8 חודשים,אני מניחה כאן שההנקה היא לא התזונה הבלעדית/עיקרית שלו,אבל אם כן- כדאי לודא עם גורם מקצועי שהתזונה שלך מאוזנת ומכילה את כל מה שצריך לא רק מבחינת תכולת חלבון...

ladybug6

New member
תודה על העצות מיכליות, רק שימי לב

שזהו פורום צמחוני-טבעוני ואיננו ממליצים כאן על אכילת בעלי חיים, לרבות דגים.

ממליצה?

בתור צמחונית מזה 25 שנה,שעברה ב-5 השנים האחרונות תהליך של מעבר לטבעונות,אני לא ממליצה לאף אחד על אכילת מוצרים מן החי.
אבל,אם אני מדברת עם מי שלעדותו אינו צמחוני ואינו טבעוני אלא נמצא בתהליך לכיוון בכיוון מכל סיבה שהיא,וששואל שאלה ספציפית לגבי חלבונים בתזונה שלו נראה לי סביר להצביע על מקורות כאלה גם אם לא הייתי מכניסה אותם בעצמי לפה.
אני נותנת לו קרדיט ומניחה שהוא מבין שדג הוא חלבון מן החי ושאם מטרתו היא להפחית צריכה של הנ"ל הוא לא יצרוך אותו.
משאמרנו את זה-אם עברתי על החוקים הכתובים או הלא כתובים של הפורום,אני מתנצלת

ladybug6

New member
היי עיינונה, ברוכה הבאה

מרגש לקרוא על הסיפור שהביא אותך להפסיק לאכול בע"ח ומוצרי חלב. מעניין שדברים שאנחנו מודעים להם ברמה מסוימת כמעט כל החיים, בבת אחת מתבהרים לנו בראש, ומאותו רגע כבר אין חזור.

לשאלתך בנוגע לחלבונים -
אני לא בטוחה שחלבונים זה מה שאת מחפשת בדיוק כי בתזונה הצמחו/טבעונית חלבון הוא לא הדרך להמעיט בקלוריות. מה שכן כדאי הוא להוסיף כמה שיותר ירקות (ופירות), ולשלב אותם עם הדגנים והקטניות והאגוזים.
ובכל זאת, חלבונים יש בקטניות - מעבר לסויה יש מלא סוגים נוספים כמו עדשים בכל מני צבעים, שעועית לסוגיה, חומוס, פול, אזוקי, תורמוס. מכל אלו אפשר להכין סלטים, תבשילים, לביבות, פשטידות, מילוי למאפים, אפשר להנביט אותם ואפשר להכין מהם ממרחים.
גם בסייטן יש כמות יפה של חלבון. מסייטן אפשר להכין שווארמה, שניצלים, תבשילים וכו'. אפשר לקצוץ או לטחון אותו ולעשות מזה בולונז/צ'ילי או חלק ממילוי של ממולאים וכיסונים.
קמח חומוס ו/או עדשים זה אחלה תחליף לקמח הרגיל, אפשר להכין אותו כחביתה עם ירקות ואפשר להשתמש בו כדי לצפות או לעבות קציצות, דברים מטוגנים, פשטידות ומאפים.

בשורה התחתונה, את לא צריכה להיות מודאגת מעניין החלבון. אני באופן אישי לא מקפידה לאכול "משהו חלבוני" כל היום, אני פשוט מקפידה לשלב ירקות עם דגנים וקטניות, כשהדגנים הם לא בהכרח העיקר - אני משתדלת שהירקות יהיו העיקר (לא תמיד זה מצליח לי, אבל משתדלת). אז למשל בקציצות אני אשתמש בקמח עדשים והרבה ירק, בסלט אני אוסיף עדשים מונבטות ואגוזים, בכל תבשיל שלא יהיה אני אשתדל שלא לשים כף תבשיל על צלחת אורז אלא לפחות חצי חצי, לחם אני משתדלת שלא לאכול ואם כן אז מעט מאוד. מעדיפה להתמלא מהירקות והתבשילים והסלטים. ואם זה לא מאוד משביע אז בין לבין אני אוכלת פירות טריים ויבשים, אגוזים, עוגיות.

מעבר לכל זה אני ממליצה לך להציץ קצת בבלוגים טבעוניים ולקבל עוד רעיונות. ההתחלה תמיד הכי קשה כי יש תקופת הסתגלות שלא בדיוק יודעים מה לעשות בה.. ברגע שמתרגלים לשגרה חדשה, זה נהיה לגמרי פשוט.
ובכל מקרה, אנחנו פה לעוד שאלות :)

Ofericko

New member
כל הכבוד על המהפך
הנה קישור

לרשימת בלוגים של מתכונים טבעוניים.
יש המון המון מתכונים מכל המינים והסוגים. אני משוכנע שתמצאי שם כל מה שצריך.

למעלה