עזרה בנושאי אוכל....
מקווה שזה בסדר שפתחתי שרשור חדש
וגם מקווה למצוא פה מקום חם מעניין ולא שיפוטי כמו יתר מעוזי הטבעונות ברשת.
אני אמא לשניים, ומניקה בייבי בגיל 8 חודשים.
לפני שלושה חודשים ביקרתי עם בני בן ה5 בחווה, והלכנו לטייל ולראות את החיות.
נכנסנו לדיר. ראינו שם המון עזים וכבשים, ודיר קטנטן ומופרד מהאמהות בו היו הטלאים והגדיים לבדם.
הוא הסתכל עליהם, חשב קצת ואז אמר לי "אבל אמא, למה הם לבדם? למה אין מבוגר שישגיח עליהם וישמור עליהם? ואם יקרה להם משהו?"
מאז לא נגעתי בבשר (באשר הוא, גם לא עוף) או במוצרי חלב.
הבעיה העיקרית שלי היא, שאני מרגישה שאני צורכת אך ורק פחמימות מאז.
אני לא טבעונית כיוון שאני צורכת ביצים ודבש.
אני בשלנית לא גרועה בכלל, אבל הרעיונות שלי די מיצו את המג'דרה, ותבשילי השעועית והקטניות (שלכולם יש אותו טעם בעיני תכלס).
בגלל שאני מניקה הנקה מלאה, ולבייבי שלי סויה עושה ממש לא טוב (עד כדי המנעות מיניקה!) אני לא כוללת סויה בתפריט שלי (לא חלב סויה, ולא טופו)-
וכאן אתם נכנסים
אשמח לרעיונות לדברים חלבוניים לאכול (כי פחמימות זה סופר כיף, אבל משמין ודי נמאס בשלב מסויים. רעיונות לפחמימות ותוספות יש לי בשפע- פשטידת ירקות, פסטות, תפוחי אדמה, אורז וכהנה זו לא הבעיה). קינואה מרגישה לי יותר פחמימה מבשר (אני יודעת שיש בה חלבון, ועדיין). המתכונים שאני מוצאת ברשת הם בעיקר לתוספות הפחמימתיות, וחלבון זה כמעט הכל רק טופו או צ'ילי צמחוני.
אני לא "מתגעגעת לבשר", אז ממש לא צריכה תחליפים שהם ללכת בלי ולהרגיש עם (בלי).
בעלי עדיין צורך ונהנה מבשר וחלב ואני לא מונעת ממנו, אבל כן מנסה להכניס לפחות יומיים ללא בשר/חלב לתזונה הביתית (גם רומא לא נכבשה ביום).
מודה מראש לרעיונותיכם הטובים.
מקווה שזה בסדר שפתחתי שרשור חדש
וגם מקווה למצוא פה מקום חם מעניין ולא שיפוטי כמו יתר מעוזי הטבעונות ברשת.
אני אמא לשניים, ומניקה בייבי בגיל 8 חודשים.
לפני שלושה חודשים ביקרתי עם בני בן ה5 בחווה, והלכנו לטייל ולראות את החיות.
נכנסנו לדיר. ראינו שם המון עזים וכבשים, ודיר קטנטן ומופרד מהאמהות בו היו הטלאים והגדיים לבדם.
הוא הסתכל עליהם, חשב קצת ואז אמר לי "אבל אמא, למה הם לבדם? למה אין מבוגר שישגיח עליהם וישמור עליהם? ואם יקרה להם משהו?"
מאז לא נגעתי בבשר (באשר הוא, גם לא עוף) או במוצרי חלב.
הבעיה העיקרית שלי היא, שאני מרגישה שאני צורכת אך ורק פחמימות מאז.
אני לא טבעונית כיוון שאני צורכת ביצים ודבש.
אני בשלנית לא גרועה בכלל, אבל הרעיונות שלי די מיצו את המג'דרה, ותבשילי השעועית והקטניות (שלכולם יש אותו טעם בעיני תכלס).
בגלל שאני מניקה הנקה מלאה, ולבייבי שלי סויה עושה ממש לא טוב (עד כדי המנעות מיניקה!) אני לא כוללת סויה בתפריט שלי (לא חלב סויה, ולא טופו)-
וכאן אתם נכנסים

אשמח לרעיונות לדברים חלבוניים לאכול (כי פחמימות זה סופר כיף, אבל משמין ודי נמאס בשלב מסויים. רעיונות לפחמימות ותוספות יש לי בשפע- פשטידת ירקות, פסטות, תפוחי אדמה, אורז וכהנה זו לא הבעיה). קינואה מרגישה לי יותר פחמימה מבשר (אני יודעת שיש בה חלבון, ועדיין). המתכונים שאני מוצאת ברשת הם בעיקר לתוספות הפחמימתיות, וחלבון זה כמעט הכל רק טופו או צ'ילי צמחוני.
אני לא "מתגעגעת לבשר", אז ממש לא צריכה תחליפים שהם ללכת בלי ולהרגיש עם (בלי).
בעלי עדיין צורך ונהנה מבשר וחלב ואני לא מונעת ממנו, אבל כן מנסה להכניס לפחות יומיים ללא בשר/חלב לתזונה הביתית (גם רומא לא נכבשה ביום).
מודה מראש לרעיונותיכם הטובים.