עזרה בנושא אפליקיישן לדירה

aoferiko

New member
עזרה בנושא אפליקיישן לדירה

שלום לכולם.
שמי עופר ואני ומשפחתי עוברים למלבורן בקרוב, מגיעים על ויזת PR.
אני אגיע בתחילת יולי על מנת לחפש לנו דירה ולעשות התארגנויות ראשונות. כחלק מההכנות בארץ התחלתי להסתכל על דירות במלבורן וניסיתי לפתוח פרופיל ב 1form ע"מ שאוכל להגיש אפליקיישן לדירות רלוונטיות. נתקלתי בכמה בעיות טכניות ויש לי מספר שאלות:
1. הטופס דורש היסטוריית שכירות. עד כמה היסטוריית השכירות שלי בישראל בכלל רלוונטית? בלי קשר לרלוונטיות, הטופס לא מאפשר למלא כתובת שאינה באוסטרליה או ניו זילנד. מישהו נתקל בזה? איך התגברתם בבקשה?
2. הטופס דורש ממליצים (references), אם הבנתי נכון. לא חושב שיש לי שני ממליצים שחיים במלבורן מספיק זמן ע"מ לתת המלצה. שוב, כיצד להתגבר על העניין?
3. יש למישהו דוגמא ל cover letter עבור דירה?
שאלות אחרות אשר אינן קשורות לטופס 1form:
1. יש למישהו בבקשה המלצות לחנויות ריהוט יד שנייה במלבורן (איזור St. Kilda East, Balaclava, Elwood)?
2. האם עם רשיון ישראלי אוכל לשכור וואן בכדי להעביר את הריהוט הזה במלבורן?
אשמח לכל מידע וקישור,
המון תודה מראש,
עופר.

(פירסמתי את הפוסט הזה גם בקבוצה בפייסבוק, מתנצל על הכפילות
)

הי עופר, ברוך הבא

אין לי המון מה לתרום לך, אז רק כמה הערות:
- ראשית, קצת סימפטיה: זה לא רק אתה - הבעיה שאתה נתקל בה היא באמת לא קלה. סוכני נדל"ן להשכרה מאד אוהבים שוכרים 'בטוחים' עם היסטוריה מקומית נאה וממליצים וכו'. הם פחות מתרשמים מהיסטוריית שכירות מעבר לים. זה אכן מקשה על מהגרים למצוא את הדירה הראשונה שלהם. אחר-כך הדברים כבר הולכים הרבה יותר קל.
- כיוון שזה המצב, ייתכן בהחלט שמילוי טפסים דרך השירות שמצאת אינו רעיון טוב עבורך. שווה לציין שלא שמעתי עליו מימיי (אם כי מצד שני כבר שנים לא חיפשתי דירה להשכרה). חיפוש זריז ברשת הראה שלא כולם מרוצים מהשירות, וזה בלשון המעטה:
http://www.productreview.com.au/p/1form.html
https://www.reddit.com/r/melbourne/comments/32sfpe/1form_pray_you_never_have_to_use_it/
&nbsp
כיוון שכך, תצטרך כנראה למלא בקשות באופן ידני. זה מה יש. בטפסים (או ב-cover letter) תוכל גם לציין דברים נוספים שיכולים להרגיע את הסוכנים החוששים שאתה 'סיכון' - למשל, תוכל לומר שאתה מוכן לשלם כמה חודשים (או אפילו שנה) מראש, או לצרף הצהרה מהבנק על הסכום שיש לך בבנק. אגב, כשאתה מופיע לבדוק את הדירה בזמן המיועד, אל תשכח להתלבש יפה, לדבר עוד יותר יפה, וליצור רושם של מליאן.
&nbsp
- מבחינת ממליצים זו אכן בעיה. אם לא תצליח ליצור קשרים עד שתגיע, אולי לא תהיה ברירה אלא שהגיע אלינו לכוס קפה ואנחנו נמליץ עליך (אם תימצא מתאים, כמובן
).
&nbsp
חנויות רהיטים אני לא מכיר (לא גר באיזור ההוא, חלילה), אבל כל חנות יד-שניה גדולה (מה שנקרא כאן op shop) תוכל לתת לך מענה.
&nbsp
לגבי רישיון לא אמורה להיות לך בעיה, למיטב הבנתי.
&nbsp

aoferiko

New member
תודה!

היי,

תודה רבה על התגובה.
אני גם ראיתי שאנשים לא מרוצים מהשירות אך נראה שהרבה סוכנים עובדים איתם. בכל מקרה, אם אפשר למלא אפליקיישן ידני זה בסדר מבחינתי.

לגבי מה שרשמת מבחינת cover letter , תשלום מראש ו bank statement, אכן תכננתי לעשות זאת, תודה.

אני מאוד מעריך את ההזמנה לקפה (וגם לבירה, מפוסט קודם שכתבתי) ואת הנכונות לעזור עם המלצה, במידה ואמצא מתאים (אני מרוקאי, זה מוריד לי מהניקוד?
).

המון המון תודה.

עופר.

אני לא בטוח שבכל מקום ייתנו לך למלא ידנית

אולי באמת המצב השתנה מאז שעברתי את ההליך לאחרונה - אני יכול לדמיין מצב שבו סוכן ישלח אותך למלא את הטופס שלהם ברשת. אבל אם אתה נמצא פיזית בדירה מול הסוכן, יש סיכוי סביר שתוכל לשאול אותו איך להתנהל עם התנאים הספציפיים שלך.

כאמור, בהחלט אפשרי שבכמה מן הדירות שתרצה להגיש להן, יעשו לך פרצופים של "תמלא את הטופס, אל תמלא את הטופס, לא בעיה שלנו, יש לנו עוד עשרים עותרים לדירה הזו" (זה לא מה שהם יגידו לך בפרצוף, כי הם אוסטרלים, אבל זה מה שהם חושבים).
זה לא פייר, אבל...נו, ברוך הבא לחווית ההגירה - חלק מהאופציות שלך יוגבלו בהתחלה, ורק אחרי שתצבור קצת פז"ם הן תיפתחנה. לא מן הנמנע שבהתחלה תצטרכו להתפשר קצת על תנאי מגורים. בית החלומות שלכם יחכה שנה-שנתיים.

Caput femoris

New member
בקצרה

היתרון הגדול של 1form הוא שכשמו כן הוא, כל מה שצריך זה למלא אותו פעם אחת ואז צריך לשנות רק את פרטי הדירה כל פעם. מאוד יעיל כשאתה צריך להגיש בוחטה של בקשות.
לגבי פרטים שהטופס לא מכיל (כמו שכירות מחוץ לאוסטרליה אם זה אכן לא קיים שם), פשוט תוסיף הבהרות ופרטים בבוקסה של comments או בחלק של attachments.
חשוב: כך או כך, דקה אחרי שאתה שולח את הטופס שלח מייל ישיר לסוכן שבו אתה מציין שהגשת בקשה ומבהיר כל מה שלא ברור בטופס. תן פסקה טובה על כל מעלותיך וההכנסה שלך בהווה ובעתיד. אם יש לך כבר הצעת עבודה חשוב לציין מה ההכנסה הצפויה.
כפי שציין עמיתי המלומד אתה אמנם בקטגורית סיכון אבל אם הבית ממש מוצא חן בעינייך תן עוד פרמיה קטנה על המחיר ותתחייב לתשלום חודשי. מניסיון של חמש שנים ושבע דירות (אל תשאל) יש הרבה random variation עם הדברים האלה - לפעמים גם דירה טובה במחיר טוב עלולה להיתקע בשוק כמה שבועות והסוכן יסכים לקחת קצת יותר ריזיקו עם עולה חדש.
לגבי cover letter: לא זכור לי שמילאתי אחד אבל הרעיון הוא לתת לסוכן חומר לעבוד איתו. קריטי: הכנסה, מקצוע, מקום עבודה, השכלה (תן את התארים שלך אחרי השם), בעלות על נכס בישראל. טוב לדעת: פרטים כנ״ל לגבי בן/בת הזוג, גיל הילדים, לא מעשנים.

arieltr

New member
אז תתני להם שתי סטירות מצלצלות בלחי

ותסבירי להם שאף פעם לא מאוחר לעבור לוויסקי נקי, אבקות למיניהם וכמובן אתרים תאילנדים בחסות תפוז...
או שפשוט לומדים להימנע מלעשן בתוך הדירה. ואם מתגוררים בבית פרטי עושים היכרות טובה עם החצר.

ובכל מקרה, ב-99% מהמקרים אם מצהירים שמעשנים בתוך הדירה, מבחינת הסוכן המשמעות הינה שלום ולהתראות. הוא פשוט עובר לאפליקיישן הבא.

pixie66

New member
כל הכוונה שלי

ברור לך שהתבדחתי (אתה יודע שהילדים שלי עדיין עוד לא, לא. אלא אם כן בביצפר הם בהפסקות מצליחים להיעלם למורים ולעשן במאחורה של הכיתות כמו שאימא שלהם עשתה בתיכון) (מזל שהם לא בתיכון עדיין) (עוד יותר מזל שהם לא בביצפר ציבורית)
&nbsp
אני לא חושבת שיש מישהו שמעשן בתוך הבית (באוסטרליה)
&nbsp
גם אם זה הבית שלו ולא שכור
&nbsp
אתה רואה, אוסטרליה זה לא רק קשה איטי ומאתגר... יש כמה דברים טובים

למעלה