עזרה בנושא דחיית מילואים.

meninblack2

New member
עזרה בנושא דחיית מילואים.

שנה שעברה עשיתי בחודש דצמבר 23 ימי מילואים, למרות שאני סטודנט. לכבוד השנה החדשה קיבלתי מילואים לחודש אפריל לתקופה של שבועיים (גם דאגו שהמילואים יהיו בדיוק על כל חג פסח). העניין הוא שאני מתכנן לנסוע בחודש מרס לתקופה של 4 חודשים בערך לטיול + השתלמות בארצות הברית. התקשרתי לקצינת הקישור שלי וסיפרתי לה והיא אמרה שאני אשלח לה פקס ושהיא תדון בזה עם המפקדת שלה. הסברתי לה שאין באפשרותי לדחות את הטיול גם מפני שתיכננתי את זה המון זמן (מאז השיחרור וגם בגלל הלימודים) אמרתי לה שאני מעדיף לעשות את המילואים כמו שעשיתי את זה עד עכשיו - בחודש דצמבר. השאלה שלי, מה לעשות אם היא תגיד שסירבה לבקשתי ושאני צריך לעשות? אני רוצה לציין שבכל מקרה אני לא מתכוון לעשות את המילואים האלה בשום מצב, גם מפני שזה נופל על החג, ועם כל הכבוד אני רוצה לעשות את החג בחיק משפחתי וגם בגלל שאני רוצה לנסוע. עזרה בבקשה מה לעשות בנידון.

קונג

New member
עקרונית.....

בשורה רעה: לפי אתר קמל"ר אתה מחוייב להגיע למילואים. אתה ביחידה אורגנית או עושה אבט"שים? אם אתה ביחידה אורגאנית, דבר עם המפקד הישיר שלך. לפי נסיוני, הוא בד"כ יעזור לך. אם כבר יש כרטיס, זה יעזור להוכיח שהתכוונת לטוס לפני שידעת על המילואים. אם אתה ביחידת אבט"שים וקצינת הקישור היא זו שמחליטה ועונה בשלילה (אני לא מכיר מה הנהלים ביחידות כאלה), או אם אין עם מי לדבר, תהיה אגרסיבי. אני לא רואה דרך אחרת. לצערי, אנשי קבע הם אטומים לחלוטין בנושא זה. בהצלחה.

לא משנה אם אתה

אם אתה קצין היו חושבים פעמיים היות ואתה חייל סדיר הצבא מראה מדיניות קשוחה ואטומה הבעיה שכמה שזה נשמע מצחיק הקצינת קישור שלך מנהלת לך את החיים ולא אתה כן כן אם היא אומרת שלא אתה צריך להתייצב במילואים ואם אתה חושב לא להגיע אתה טועה חביבי בגדול לא יתנו לך לצאת מהארץ (אתה מוזמן לנסות בכל אופן אחי צא מהצבא תעשה לעצמך טובה צא לפני שיום אחד זה יגמר רע

קונג תזהר! :)

אל תהיה אגריסיבי עם קצינת הקישור שלך!!!!!!! ותפסיקו להוציא עלינו עצבנים יא מילואמניקים מתוסכלים. אנחנו בסך הכל בתפקיד המסריח הזה בשביל לעזור לכם בלי לקבל כלום בתמורה. קונג, תאמין לי, שלקצינות קישור אין הרבה אימרה בעניין של לשחרר חייל. וחוצמזה- תגיש ולת"מ אם אתה מקבל תשובה שלילית מהקישור, ואם מאוחר מדי בשביל ולת"מ- תגיע, תתחייל, יהיה לך שם מפקד זמני אם אתה לא מיחידה אורגנית, תדבר איתו ותגיעו להסכמה. הצבא לא זורק סתם את חיילי המילואים שלו לשטח שיחנקו שם ובטח שלא קצינת הקישור.

Section

New member
מה שאתה יכול לעשות...

אם כבר הזמנת כרטיסי טיסה תשלח לה צילום מההזמנה המקורית (!) מהסוכנות נסיעות. שם כתוב מתי היא בוצעה- אם לפני הוצאת הצו או יום-יומיים אחריו אז מה טוב! כך בוודאי תוכל להוכיח שתכננת את הטיול עוד מראש. שים לב שאם ההזמנה היא אינה המקורית נרשם למעלה התאריך בו היא הודפסה בשנית- ע"פ בקשתך, וזה לא מספיק טוב. רק דבר אחד לא מובן לי, אתה מתכוון לסוע במרץ ל-4 חודשים וגם רוצה לעשות את פסח עם המשפחה? ליל הסדר הוא ב- 16 אפריל...נשמע לי קצת סותר... וחוץ מזה, רק שתדע, שאני מכירה הרבה סטודנטים שהיו נותנים הרבה מאוד כדי לעשות את המילואים על פסח ולא על הסמסטר..

syair

New member
נסיון אישי

לא חייבים לאשר לך, אני הזמנתי כרטיסים מהנוסע המתמיד לשתי טיסות, נסעתי חזרתי לחודש, ואז באותו חודש קיבלתי צו, והם סירבו לבטל לי את המילואים שאמורים להיות בסוף החודש, יש להם עוד שנה לנדנד, ולא הסכימו לדחות. אז מה עושים? אולי צריך שאחת המפלגות גם ידאגו לנושא זה, כמו שיש לסמים קלים. הפתרון שלי הוא פשוט לעזוב מדינה שמעצבנת את אזרחיה, ולא מסוגלת לספק עבודה ראויה.

באנה אתם פשוט לא מכירים את החוקים

איזה מילאומניקים מצחיקים אתם. דבר ראשון אתה סטודנט לעזאזל!!!- על פי חוק אתם צריכים לעשות רק 21 יום בשנה הסטודנטיאלית. זאת אומרת מאוקטובר עד יולי יוני???- מתי נגמרת לכם השנה??? מותר רק ל21 יום בהנחה שאכן העברת לק.הקישור את המסמכמים שמאשרים שאתה סטודנט השנה ווידאת שהיא קיבלה אותם (אי אפשר לבנות יותר מדי על הפקסים\מערכת הדואר בצבא). דבר שני בעניין חו"ל: אם יש לך הוכחה שקנית את כרטיס הטיסה לפני שקיבלת את הצו, על פי חוק אתה לא מחוייב להגיע. אם היית בחו"ל וחזרת, אתה צריך להתייצב עד היום ה-21 מחזרתך לארץ בהנחה שהתאריכים על הצו מכסים גם את היום ה-21. (כאילו אם חזרת בראשון לחודש והמילואים הם מ18 עד ה-30, אתה מחוייב להגיע עד ה20 לחודש, אבל אם הם מה25-29 או מה10-17 נגיד אז אתה מן הסתם לא מחוייב...)

תפסיקי להגן על מערכת אטומה

אני ראיתי איך קצינת הקישור פועלות תפסיקי לנפנף עם החוקים הצבא זה לא מערכת משפטית צריך מה לעשות לדאוג גם לצד האנושי שבה אחרת את תהיי הקצינת קישור הראשונה בלי חיילים ביחידה שלך אנחנו לא עורכי דין ולא נעליים הגיע הזמן שהצבא יתחשב או במילים אחרות בבאר שהוא שותה ממנה אחרת לא רק שהמים יתלכלו אלא יגמרו אז תחשבי על זה כי יום אחד גם הילדים שלך יסבלו ומיצטער על האגרסיביות
) לא לקחת את זה אישית
אם אתם דפקתם מישהו מישהו ידפוק את ילדכם זה כמו בומרנג​

Section

New member
נו באמת...

אם יש חוק והמשרד קישור לא ממלא אחריו החייל יכול לקבול דרך נקח"ל! ואם הוא צודק הקבילה תתקבל! אז בטח שיש חוקים ובטח שצריך לציית להם!

אני מגנה עליה?!?!

אני שונאת את הארץ הזאת ואת המערכת המעוותת הזאאאאאאאת ואת התפקיד המסריח עליו נפלתי. ותאמין לי, שהילדים שלי לא יוולדו פה, בארץ הזאת, גם אם זה אומר שהם לא יוולדו בכלל. ועזוב גם אם הייתי קצינת קישור מורעלת ופטריוטית הייתי אומרת לך אותו דבר: זה לא נתון להחלטת קצינת הקישור!!! הן באמת אלו שמנסות לדאוג לצד האנושי, אבל יש להן קשל"חית או מג"ד או מפקדים למיניהם שקובעים אם לשחרר את החייל או לא. אנחנו רק מסבירות את החוקים ובמידה והם לא עוזרים אנחנו מנסות לשכנע את המפקדים שישחררו, וכשהם לא משחררים אנחנו אלו שחוטפות את הצעקות, ואתם אלה שלוקחים את זה אישית.

אולי הגיע הזמן

תראי יש לי הצעת יעול איך לייעל את המערכת במקום לזרוק את הכל על המפקד היות והוא זה מחליט והיות ותמיד יש מקרים חריגים כי המערכת לא מתאימה את עצמה לאזרחות או אין גורם שמתאים את עצמה היות וזה צבא עם אם המערכת הייתה חושבת טיפה כל מה שקשור לשילוב בין האזרחות לבין הצבא שתבנה יחידה שכל העבודה שלה זה למצוא את השילוב בין החיים באזרחות לבין החיים בצבא היות וזה מתחיל מסדיר אחרי זה מילואים ותמיד יש אזרחות אחרת הצבא ישאר עם חייל אחד ואז ייפול לו האסימון זה נכון שסדר העדיפיות של הצבא זה א.ב זה נכון שקודם כל הצבא (פיקוח נפש ) ואחרי זה אנחנו באזרחות אין לי עם זה בעיה אז ככה או להרחיב את השרות הסדיר או להפוך את כל הצבא לצבא קטן אמין וחכם ככה תמיד יהיה כח עבודה לא יהיה צורך לרדוף אחרי חיילים וכל מיני דברים אחרים זאת אומרת צבא קטן חכם לכל אורך תקופת החיים וכמובן מי שרוצה לתרום יכנס למערכת בתור מיתנדב או בשכר זמני

syair

New member
קצינת קישור!!

מותר לשאול של איזו יחידה או שזה סוד? האם לא סיפרו לכן שיש ועדת מצפון בצבא? לפחות שלי לא שמעה על זה.

אסור לשאול של איזו יחידה!

אני מפחדת ללכת לועדת מצפון כי ייכנסו בי על זה, אז אתה עוד רוצה שאני אגיד לך לאיזה יחידה?! חוצמזה...ועדת המצפון לא תיתן לי פטור מהצבא על אף שנראה לי שזה הדבר הטרויאלי לעשות... אני אאלץ ללכת לקב"ן ולהסביר לו מה שהייתי מסבירה לועדת מצפון והוא זה שיתן לי פטור יותר מהר, עם יותר הבנה ובלי שהיחידה שלי יספקו להיכנס בי על הדעות שלי.

למעלה