עזרה בנושא החלפת גן

ariasun

New member
עזרה בנושא החלפת גן

שלום,
אני חדשה בפורום הזה - וזקוקה לעזרה... התייעצות אני ממש לא יודעת מה לעשות..
בתי בת עשרה וחצי חודשים
היא נכנסה לגן לראשונה בגיל 5 חודשים והכניסה היתה די חלקה .. לפחות לדברי המטפלות שלה.
השנה הכנסנו אותה בספטמבר שוב לאותה תינוקיה עם אותה מטפלת.

באוקטובר -במהלך החגים יצא שעברנו דירה וגם כתוצאה מכך הוצאנו אותה מהגן שלה והכנסנו לתינוקיה אחרת.
שבוע שעבר היא נכנסה לתינוקיה החדשה להסתגלות (אחרי שבוע וחצי שהיתה איתי בחופשה בסוכות בבית החדש שזה היה זמן הסתגלות לבית, כמובן שלקחנו מהחדר הקודם שלה מדבקות וכל דבר שיכול לגרום לחדר החדש להראות מוכר ונעים ולא מנוכר)
הכנסתי אותה ביום הראשון לשעתיים לתינוקיה ומתוכן הייתי איתה רק רבע שעה בהתחלה - בדיעבד אני חושבת שאולי עשיתי טעות כי התחלתי איתה הסתגלות בלי להיות איתה ביחד בגן יותר מרבע שעה. המטפלות אמרו שהיה לה לא קל ושבכתה מדי פעם.
ביום השני לקחתי אותה לבדוק התאמה לפעוטון (גילאים טיפה יותר גדולים) והשארתי אותה לראות איך היא מסתדרת למספר דקות . זה לא עשה לה טוב (עוד אנשים וילדים חדשים). היא החלה לבכות והיה לה מאוד קשה אז אחרי כרבע שעה החזרתי אותה לתינוקיה שבדיעבד גם זו היתה טעות כי אחכ היא ממש לא הסכימה לישון וגם בכתה להם - כנראה שהיה לה יום קשה מדי.
למחרת היתה בגן שלוש שעות ושוב לא ישנה ולא היתה רגועה
ביום שישי היתה בגן ארבע שעות ודווקא היתה בסדר .. למעט העובדה שסירבה לישון...
היום - שוב הכנסתי אותה ושוב קשה לה - לדברי המטפלות היא בכתה אחרי לכתי (נפרדתי ממנה יפה אמרתי שלום והכל...), סירבה לאכול, ובכתה שוב כשהשכיבו אותה לישון וסירבה לישון (נרדמת מעיפות בישיבה בלבד מסרבת שיגעו בה, ).
מאוד קשה לי לשמוע את זה כי מדובר בילדה שבדכ מאוד רגועה ..
מאוד קל להשכיב אותה לישון .
והיא מאוד זורמת אך כאן מאוד קשה לה
לאחר שקמה משינה (ישנה בסוף לאחר שנרדמה בישיבה כרבע שעה בלבד) לאחר מכן סרבה לאכול גם צהרים כלומר לא אכלה כלום משש בבוקר.
בשעה 12 קראו לי לאסוף אותה....
האם יש משהו שאני יכולה לעשות ?
אולי להתעקש בגן לבלות איתה יותר זמן שם ?
אולי להשכיב אותה לישון בעצמי שם פעם אחת ?
אשמח לכל עזרה
בנוסף, כאמור, היום היא לא הסכימה לאכול בכלל בגן וכשהיא כבר נרדמה בתינוקיה (בישיבה כאמור) , הן דיברו איתי ושאלו אותי מתי להעיר אותה לאכול .

אני תמיד אומרת להן שלא יעירו אותה ויתנו לה לקום בעצמה ..
אני לא חושבת שיש צורך להעיר תינוק משנתו כדי לאכול .
אשמח לעצה גם בנושא זה ..

תודה רבה שוב

ariasun

New member
המשך לשאלה

א. עשיתי רשימה של הדברים ששונים מהגן הקודם לנוכחי :
1. אנחנו נוסעות לגן בעגלה (בקודם נסענו ברכב) כי הנוכחי במרחק הליכה
2.הגן הנוכחי מרווח יותר הקודם היה ממש קטנטן ולכן המטפלות היו ממש קרובות כל הזמן (אולי משפיע על האינטימיות ותחושת הלבד
בגן הנוכחי)
3.הגן הנוכחי השינה מתקיימת בחדר נפרד שבו יש רק לולים ובקודם השינה היתה בחדר שבו שיחקו (שם היו הלולים) בנוסף האכילה בגן הנוכחי מתבצעת בחדר נפרד בעוד שבגן הקודם היא היתה מתבצעת במקום שבו שיחקו.

זה בעיקר, ואשמח לקבל חוות דעת האם יש מקום להתייחסות או לשינוי (אולי לבקש שיתנו לה לישון על המזרנים במשחקיה ולא בחדר הנפרד
אולי להסיע אותה בכל זאת לגן למרות שהוא קרוב).
בנוסף, חשבתי על לדבר עם המטפלות ולוודא שכשהיא בוכה היא מקבלת מענה מיידי .
(זה מקובל? )
ובנוסף לוודא שמדברים איתה כל הזמן ומקריאים לה סיפורים , שירים ובכלל כי היא גדולה יותר משאר הילדים בתינוקיה
שאלה נוספת ואחרונה אני חושבת, :
אשמח לעצה בנוגע למשפט / מחוות פרידה, כזו שתבהיר ותקבע את זה שאמא הולכת ותחזור בהמשך ....
הגזמתי ?
אשמח לתגובה מאחר ואני ממש אובדת עצות ....
תודה וסליחה על האורך

smile li

New member
שינויים רבים לילדה כ"כ קטנה

קראתי הכל ומתוך הדברים הרגשתי (כמבוגרת) שינויים כל כך רבים בזמן כה קצר. אם אני הרגשתי כך (ורק מתוך הקריאה), מה מרגישה ילדה קטנה? סחרור וחוסר בטחון, תחושה שאין שגרה ידועה מראש, שהכל פתאום לא צפוי והדבר היחיד שהיא מנסה להאחז בו (את), לא יכול להיות לצידה מעבר למספר דקות ביום ואז היא נותרת לבד עם כל התחושות האלה, כשהיא נדרשת גם לעמוד בכללי הגן.

יחד עם זאת, ילדים מתסגלים למציאות חדשה, במיוחד אם לא "מפצים" אותם על השינויים הללו. ההתחלה תהיה קשה, יהיה בכי, רגרסיה בהתנהגות והפרעות באכילה ובשינה, אך זה יעבור. אם תתני לה את התחושה שאת כל הזמן לצידה ומודאגת מאוד, היא תבין שזה ככל הנראה בגלל שאת מאמינה שהיא מתמודדת עם דברים לא טובים ומפצה אותה על כך. היא תאהב מאוד את זמן האיכות איתך ובכל עת שתלך לגן תבכה ותרצה לחזור להיות איתך.
חשוב למצוא את האיזון - לתת לה תשומת לב, אך לא לפנק אותה ולתת לה להתמודד, גם אם הקצב איטי, בעצמה. מה שכן, כדאי לשדר לה בטחון ולהשתדל שהמסגרת תהיה עקבית. אם כל יום קורה משהו אחר, זה שוב מפר את האיזון והיציבות. היא צריכה להתאים את עצמה לשגרה כלשהי, שתמשך לאורך השנה.
לא כדאי ללחוץ עליה. אם היא לא רוצה לאכול - בשום אופן לא להכריח. כשהיא תהיה רעבה, היא תאכל. לא צריך להעיר משינה כדי לאכול. כשמעירים משינה, רבים הסיכויים שהילדה תהיה מבולבלת ולא נעימה ותתנגד לאוכל. לא יקרה דבר אם קצת יתגמשו לקראתה.
עדכני אותי בבקשה בעוד שבועיים. אני מאמינה שבפרק הזמן הזה הדברים קצת יתמתנו ובתך תתחיל להתרגל למסגרת החדשה.
בהצלחה!

ariasun

New member
כל כך קשה ....

היי דנה

תשובתך העלתה דמעות בעיני..
כל כך קשה לדעת נכון בשבילה
ואכן, השינויים רבים ואפילו לי קשה להסתגל אליהם אז מה תאמר תינוקת קטנה .
השאלה היא איך להקל עליה ?
ביום חמישי האחרון נסעתי איתה לביקור אצל הסבים והסבתות שנמשך עד יום שישי (פגשנו את שני הצדדים )
היא נצמדה לסבתות ב-ל-ח-ץ- וסירבה לרדת מהן
כאילו פוחדת שאקח אותה מהן שוב
ממש קשה לתאר כמה היא נצמדה אליהם
למחרת (שבת - היום) הגיעו הוריו של בעלי לביקור אצלנו וחמתי החמודה נשארה לעזור...
הקטנה - לא הסכימה ללכת לישון עד שחמתי לא הגיעה להשכיב אותה..
בד"כ היא נרדמת בלי בעיה אחרי הדייסה של הלילה. אולם, היום היא פשוט לא הפסיקה לבכות עד שקראתי לחמתי שתבוא להרדים אותה..
אני יודעת שמחר צפוי לי בוקר מאוד קשה בפרידה ממנה בגן כי נוסף על הקושי להפרד ממני יהיה הקושי להפרד בבוקר מהסבתא
קשה לי לתאר כמה קשה לי להתמודד עם זה .
אין לי מושג איך להקל עליה
סיכמתי עם מנהלת הגן שבימים הקרובים אשאר איתה טיפה יותר זמן בבוקר ואלך רק אחרי שנראה שהיא נרגעת. אך לא נראה לי שהיא תרגע כל כך מהר.
האם הסיכום הזה נראה לך בריא?
מה ניתן לעשות אחרת כדי להקל עליה ?
ברגע שאני אראה שהיא מתאקלמת גם לי יהיה קל יותר.
אבל כרגע מממממממממממממממממממשש קשה לי ..
אשמח לכל מילה
תודה

smile li

New member
פרידה באופן הדרגתי

אין תשובה חד משמעית ואי אפשר לנבא את התוצאות.
אני מניחה שאפשר במשך מס' ימים להיות איתה קצת יותר זמן לפני שתלכי, כדי להקל על הפרידה. לאט לאט לקצר את הזמן, עד למצב האופטימלי שבו לא תצטרכי להישאר לאחר הגעתכן לגן.
אני מבינה את הקושי, אך חשוב לדעת שלרוב הילדים יש את היכולת להסתגל למצבים חדשים, גם אם בהתחלה נראה שהם אבודים ושהמצב יגרום להם לטראומה. תמשיכי בבקשה לעדכן.

ariasun

New member
smile li,אני מקווה שתצליחי לראות את התגובה

שלום,

בהמשך להודעותי הקודמות - אני חוזרת לעדכן...
עברו שבועיים... הקטנה שלי כבר לא בוכה כל היום בגן אלא השלימה עם המצב
יחד עם זאת .. הפרידה בבוקר מאוד קשה לה. וזה למרות שהלכתי איתה כמה צעדים אחורנית : התחלתי להשאר איתה בבקרים בהתחלה חצי שעה ואחכ בהדרגה פחות עד לחמש דקות .
זה אומר שכשאני הולכת היא בדכ בוכה .
אני חושבת שהסיבה שהיא בוכה מעבר לפרידה ממני היא שאולי משעמם לה בגן ..
רציתי להתייעץ.. מאחר ולא הייתי אף פעם באסיפת הורים / הסבר של גננת על הפעילויות בגן בגילאים האלו..
אילו פעילויות אמורות להיות רלוונטיות לגיל הזה (החודש תהיה בת שנה)?
אני מתכננת לעשות שיחה עם הגננת האחראית על הנושא הזה אך לא יודעת כל כך מה לצפות ומה נכון לבקש עבור ביתי . אולי שעה ביום או שעתים של "פעילות" למשל קריאת סיפור או משהו בסגנון ?
אני חוששת שמאחר והיא הכי גדולה בגן (למעט ילד אחד נוסף כל שאר הילדים בשני שבעה חודשים ומטה), היא לא זוכה לפעילות חינוכית מתאימה שתאתגר אותה ותגרום לה לרצות לחזור לגן מדי יום.. ולכן קשהלה עם חזרה מדי בוקר..
אודה מאוד לתשובתך

ariasun

New member
אשמח לתגובתך .. אני מרגישה שעשיתי איתה כל...

... מרגישה שעשיתי איתה כל טעות אפשרית בנושא הכניסה לגן..
ההסתגלות שלא היתה מותאמת לגיל שלה..
ועכשיו - השאלה מנקרת בי כל הזמן : אולי לא הייתי צריכה להכניס אותה לתינוקיה אלא לפעוטון..
אולי אני צריכה להעביר אותה עכשיו לפעוטון (או בעוד כמה חודשים כשתתחיל ללכת) מכיון שאולי הפעילויות בתינוקיה לא מתאימות לה יותר. הצעצועים לא מתאימים לגיל שלה.. היא כבר אוהבת לטפס על נדנדות ובימבות וכמובן שבתינוקיה אין כאלו דברים
מה עושים ??????? כל כך הרבה יסורי מצפון :(
אני מרגישה שלא הייתי מספיק חזקה בהחלטות שלקחתי בכל מה שקשור בזה - ממש אשמח לעזרה
בתחושת הבטן שלי אני מרגישה שצריכה להעביר אותה עוד מעט לפעוטון אבל פוחדת שזו תהיה טעות נוספת וקשה (הסתגלות מחדש למטפלות וכו', מצד שני אולי אם עושים את זה ממש בהדרגה, ביקורים באמצע היום יחד איתי במשך שבוע שלום בפעוטון למשך שעה כל יום או משהו כזה) בסדרה של טעויות שכבר עשיתי..

תודה

למעלה