עזרה בנושא החלפת גן
שלום,
אני חדשה בפורום הזה - וזקוקה לעזרה... התייעצות אני ממש לא יודעת מה לעשות..
בתי בת עשרה וחצי חודשים
היא נכנסה לגן לראשונה בגיל 5 חודשים והכניסה היתה די חלקה .. לפחות לדברי המטפלות שלה.
השנה הכנסנו אותה בספטמבר שוב לאותה תינוקיה עם אותה מטפלת.
באוקטובר -במהלך החגים יצא שעברנו דירה וגם כתוצאה מכך הוצאנו אותה מהגן שלה והכנסנו לתינוקיה אחרת.
שבוע שעבר היא נכנסה לתינוקיה החדשה להסתגלות (אחרי שבוע וחצי שהיתה איתי בחופשה בסוכות בבית החדש שזה היה זמן הסתגלות לבית, כמובן שלקחנו מהחדר הקודם שלה מדבקות וכל דבר שיכול לגרום לחדר החדש להראות מוכר ונעים ולא מנוכר)
הכנסתי אותה ביום הראשון לשעתיים לתינוקיה ומתוכן הייתי איתה רק רבע שעה בהתחלה - בדיעבד אני חושבת שאולי עשיתי טעות כי התחלתי איתה הסתגלות בלי להיות איתה ביחד בגן יותר מרבע שעה. המטפלות אמרו שהיה לה לא קל ושבכתה מדי פעם.
ביום השני לקחתי אותה לבדוק התאמה לפעוטון (גילאים טיפה יותר גדולים) והשארתי אותה לראות איך היא מסתדרת למספר דקות . זה לא עשה לה טוב (עוד אנשים וילדים חדשים). היא החלה לבכות והיה לה מאוד קשה אז אחרי כרבע שעה החזרתי אותה לתינוקיה שבדיעבד גם זו היתה טעות כי אחכ היא ממש לא הסכימה לישון וגם בכתה להם - כנראה שהיה לה יום קשה מדי.
למחרת היתה בגן שלוש שעות ושוב לא ישנה ולא היתה רגועה
ביום שישי היתה בגן ארבע שעות ודווקא היתה בסדר .. למעט העובדה שסירבה לישון...
היום - שוב הכנסתי אותה ושוב קשה לה - לדברי המטפלות היא בכתה אחרי לכתי (נפרדתי ממנה יפה אמרתי שלום והכל...), סירבה לאכול, ובכתה שוב כשהשכיבו אותה לישון וסירבה לישון (נרדמת מעיפות בישיבה בלבד מסרבת שיגעו בה, ).
מאוד קשה לי לשמוע את זה כי מדובר בילדה שבדכ מאוד רגועה ..
מאוד קל להשכיב אותה לישון .
והיא מאוד זורמת אך כאן מאוד קשה לה
לאחר שקמה משינה (ישנה בסוף לאחר שנרדמה בישיבה כרבע שעה בלבד) לאחר מכן סרבה לאכול גם צהרים כלומר לא אכלה כלום משש בבוקר.
בשעה 12 קראו לי לאסוף אותה....
האם יש משהו שאני יכולה לעשות ?
אולי להתעקש בגן לבלות איתה יותר זמן שם ?
אולי להשכיב אותה לישון בעצמי שם פעם אחת ?
אשמח לכל עזרה
בנוסף, כאמור, היום היא לא הסכימה לאכול בכלל בגן וכשהיא כבר נרדמה בתינוקיה (בישיבה כאמור) , הן דיברו איתי ושאלו אותי מתי להעיר אותה לאכול .
אני תמיד אומרת להן שלא יעירו אותה ויתנו לה לקום בעצמה ..
אני לא חושבת שיש צורך להעיר תינוק משנתו כדי לאכול .
אשמח לעצה גם בנושא זה ..
תודה רבה שוב
שלום,
אני חדשה בפורום הזה - וזקוקה לעזרה... התייעצות אני ממש לא יודעת מה לעשות..
בתי בת עשרה וחצי חודשים
היא נכנסה לגן לראשונה בגיל 5 חודשים והכניסה היתה די חלקה .. לפחות לדברי המטפלות שלה.
השנה הכנסנו אותה בספטמבר שוב לאותה תינוקיה עם אותה מטפלת.
באוקטובר -במהלך החגים יצא שעברנו דירה וגם כתוצאה מכך הוצאנו אותה מהגן שלה והכנסנו לתינוקיה אחרת.
שבוע שעבר היא נכנסה לתינוקיה החדשה להסתגלות (אחרי שבוע וחצי שהיתה איתי בחופשה בסוכות בבית החדש שזה היה זמן הסתגלות לבית, כמובן שלקחנו מהחדר הקודם שלה מדבקות וכל דבר שיכול לגרום לחדר החדש להראות מוכר ונעים ולא מנוכר)
הכנסתי אותה ביום הראשון לשעתיים לתינוקיה ומתוכן הייתי איתה רק רבע שעה בהתחלה - בדיעבד אני חושבת שאולי עשיתי טעות כי התחלתי איתה הסתגלות בלי להיות איתה ביחד בגן יותר מרבע שעה. המטפלות אמרו שהיה לה לא קל ושבכתה מדי פעם.
ביום השני לקחתי אותה לבדוק התאמה לפעוטון (גילאים טיפה יותר גדולים) והשארתי אותה לראות איך היא מסתדרת למספר דקות . זה לא עשה לה טוב (עוד אנשים וילדים חדשים). היא החלה לבכות והיה לה מאוד קשה אז אחרי כרבע שעה החזרתי אותה לתינוקיה שבדיעבד גם זו היתה טעות כי אחכ היא ממש לא הסכימה לישון וגם בכתה להם - כנראה שהיה לה יום קשה מדי.
למחרת היתה בגן שלוש שעות ושוב לא ישנה ולא היתה רגועה
ביום שישי היתה בגן ארבע שעות ודווקא היתה בסדר .. למעט העובדה שסירבה לישון...
היום - שוב הכנסתי אותה ושוב קשה לה - לדברי המטפלות היא בכתה אחרי לכתי (נפרדתי ממנה יפה אמרתי שלום והכל...), סירבה לאכול, ובכתה שוב כשהשכיבו אותה לישון וסירבה לישון (נרדמת מעיפות בישיבה בלבד מסרבת שיגעו בה, ).
מאוד קשה לי לשמוע את זה כי מדובר בילדה שבדכ מאוד רגועה ..
מאוד קל להשכיב אותה לישון .
והיא מאוד זורמת אך כאן מאוד קשה לה
לאחר שקמה משינה (ישנה בסוף לאחר שנרדמה בישיבה כרבע שעה בלבד) לאחר מכן סרבה לאכול גם צהרים כלומר לא אכלה כלום משש בבוקר.
בשעה 12 קראו לי לאסוף אותה....
האם יש משהו שאני יכולה לעשות ?
אולי להתעקש בגן לבלות איתה יותר זמן שם ?
אולי להשכיב אותה לישון בעצמי שם פעם אחת ?
אשמח לכל עזרה
בנוסף, כאמור, היום היא לא הסכימה לאכול בכלל בגן וכשהיא כבר נרדמה בתינוקיה (בישיבה כאמור) , הן דיברו איתי ושאלו אותי מתי להעיר אותה לאכול .
אני תמיד אומרת להן שלא יעירו אותה ויתנו לה לקום בעצמה ..
אני לא חושבת שיש צורך להעיר תינוק משנתו כדי לאכול .
אשמח לעצה גם בנושא זה ..
תודה רבה שוב