עזרה בנושא הכרובים בתנ"ך (חיה כמובן

spongebob1

New member
עזרה בנושא הכרובים בתנ"ך (חיה כמובן

שלום אני עושה עבודת חקר על הכרובים שתנ"ך ואני מחפש חומר על הכרובים בבקשה תעזור לי למצוא חומר אני מצאתי רק בויקפדיה .. חומר באנגלית גם אפשר בבקשה אך רצוי כמובן ב עברית! תודה לעוזרים!!

יוסי ר1

Active member
כרובים

שמעתי פעם פירוש מקורי של מישהו שהתפלל בבית הכנסת שלנו, שטען כי הכרובים שבמשכן לא בהכרך היו דמויות יצורים. הוא טוען כי אין אנו יודעים מה בדיוק היתה צורתם ומה סימלו, אבל "פניהם" הכוונה לחזית שלהם, לצד הקדמי, ואילו "כנפיהם" הכוונה לשוליים, לקצה שלהם, כמו כנף הבגד.

spongebob1

New member
תודה

תודה רבה על התגובות אבל אני ממש צריך הרבה חומר על זה אתם יודעים אולי למשהו יש אתרים מסוימיםן וזה ?

שיבולית

New member
תמונות זה טוב?

אני כמעט בטוחה שיש תמונות של הכרובים באתר של "מכון המקדש".

יוסי ר1

Active member
את הכרובים עשה משה, לא שלמה!

"ועשית כפורת זהב טהור אמתיים וחצי אורכה ואמה וחצי רוחבה. ועשית שניים כרובים זהב מקשה תעשה אותם משני קצות הכפורת. ועשה כרוב אחת מקצה מזה וכרוב אחד מקצה מזה מן הכפורת תעשו את הכרובים על שני קצותיו. והיו הכרובים פורשי כנפיים למעלה סוככים בכנפיהם על הכפורת ופניהם איש אל אחיו אל הכפורת יהיו פני שני הכרובים. ונתת את הכפורת על הארון מלמעלה ואל הארון תתן את העדות אשר אתן אליך. ונועדתי לך שם ודיברתי אתך מעל הכפורת מבין שני הכרובים אשר על ארון העדות את כל אשר אצווה אותך אל בני ישראל". ספר שמות, פרק כה

יוסי ר1

Active member
כרובים, משה, שלמה

לרונית שלום. למה את לא עומדת על דעתך?! כמעת נתת לי להטעות אנשים בפורום! גם משה וגם שלמה עשו כרובים!!! משה עשה כפי שציינתי בספר שמות, ואילו שלמה עשה כרובי עץ מצופים זהב, במלאכים א פרק ו "וַיַּעַשׂ בַּדְּבִיר, שְׁנֵי כְרוּבִים עֲצֵי-שָׁמֶן: עֶשֶׂר אַמּוֹת, קוֹמָתוֹ. כד וְחָמֵשׁ אַמּוֹת, כְּנַף הַכְּרוּב הָאֶחָת, וְחָמֵשׁ אַמּוֹת, כְּנַף הַכְּרוּב הַשֵּׁנִית; עֶשֶׂר אַמּוֹת, מִקְצוֹת כְּנָפָיו וְעַד-קְצוֹת כְּנָפָיו. כה וְעֶשֶׂר, בָּאַמָּה, הַכְּרוּב, הַשֵּׁנִי: מִדָּה אַחַת וְקֶצֶב אֶחָד, לִשְׁנֵי הַכְּרֻבִים. כו קוֹמַת הַכְּרוּב הָאֶחָד, עֶשֶׂר בָּאַמָּה; וְכֵן, הַכְּרוּב הַשֵּׁנִי. כז וַיִּתֵּן אֶת-הַכְּרוּבִים בְּתוֹךְ הַבַּיִת הַפְּנִימִי, וַיִּפְרְשׂוּ אֶת-כַּנְפֵי הַכְּרֻבִים, וַתִּגַּע כְּנַף-הָאֶחָד בַּקִּיר, וּכְנַף הַכְּרוּב הַשֵּׁנִי נֹגַעַת בַּקִּיר הַשֵּׁנִי; וְכַנְפֵיהֶם אֶל-תּוֹךְ הַבַּיִת, נֹגְעֹת כָּנָף אֶל-כָּנָף. כח וַיְצַף אֶת-הַכְּרוּבִים, זָהָב. כט וְאֵת כָּל-קִירוֹת הַבַּיִת מֵסַב קָלַע, פִּתּוּחֵי מִקְלְעוֹת כְּרוּבִים וְתִמֹרֹת, וּפְטוּרֵי, צִצִּים--מִלִּפְנִים, וְלַחִיצוֹן." ל spongebob1 : עזוב אותך מהתשובות שלנו. יש לך עבודה לעשות על הכרובים? מצויין! עצתי לך לחפש במאגר התנ"ך (או בקורקונדנציה)את כל המקומות שהמילה כרוב / כרובים מופיעה. נסה להבין מהכתוב על מה מדובר. זו מילה שאינה פשוטה להבנה אינטואיטיבית. מה זה "וירכב על כרוב ויעוף", הקב"ה רכב על מלאך? על ענן? אח"כ חפש בפרשנים המפורסמים, כגון רשי, איבן עזרא, רמבן, חזקוני ועוד. אם תרצה להשקיע יותר, חפש גם מאמרים - או באינטרנט, או בסיפריה אוניברסיטאית . על פי הוראות אילו תוכל לכתוב עבודה בהיקף של עמוד אחד עד אלף, לפי כמה שתשקיע. בהצלחה!

לא יודעת...אני למדתי ששלמה עשה

ופתאום אתה אומר לי שמשה.. אז לא יודעת חשבתי שטעיתי..

יוסי ר1

Active member
כרובים

האמת, אף פעם לא שמתי לב לזה, תמיד זכרתי שמשה הצטווה ועשה כרובים , מיקשה אחת. זכרתי גם שבתיאור המשכן של שלמה הכרובים מוזכרים. אחרי ההערה שלך, הלכתי לבדוק שוב, וראה זה פלא - הכרובים של שלמה אינם מיקשה אחת זהב , אלא עץ מצופה זהב! מה שמוכיח ששלמה אכן עשה כרובים! מה קרה לכרובים המקוריים שמשה עשה? האם נעלמו עם הקרוון בהתנתקות? באמת מעניין לברר. לא ראיתי שרש"י או המצודות מתייחסים לזה, אבל יש לי עניין לחפש ולראות איך באמת המפרשים מתמודדים עם השאלה. יישר כוחך שהארת את עיני ומנעת ממני להטעות את הקוראים האחרים.!

יוסי ר1

Active member
עוד כרובים

להלן קישור לסיכום מעניין בנושא כרובים. יש לי הסתייגות אחת, מהזיהוי של עץ השמן עם הזית, אבל לבד מכך המאמר מאלף.

למעלה