עזרה בנושא המשך זכאות לקצבת נכות

guy872

New member
עזרה בנושא המשך זכאות לקצבת נכות

שלום רב, 1. אבי עבר ארוע מוחי לפני 9 חודשים ומאז הוא משותק בפלג גוף ימין עם יד ימין לא פונקציונלית ומסוגל ללכת מספר צעדים קטן מאוד עם סד ומקל ארבע נקודות והוא נעזר בכסא גלגלים. 2. ביטוח לאומי בשנה הראשונה החליט על קצבת נכות שעומדת על מאה אחוז( הבנתי שזה הנוהל מקבלים "אוטומטית" לאחר אירוע מוחי קשה). 3. השבוע קיבלנו מכתב מביטוח לאומי שעלינו להציג אישורים רפואיים על מצבו הנוכחי על מנת שימשיך לקבל קיצבת נכות. 4. משיחות שערכתי עם מספר אנשים הבנתי כי כנראה זהו שלב שהביטוח לאומי רוצה לקבוע לו נכות קבועה ועל פי זה יקבע לו גובה הקיצבה לנכות. 5. אני חושש שביטוח לאומי לא ממש מתכוון לתת לו את אחוזי הנכות שבאמת מגיעם לו ובעקבות כך יקבל קיצבה נמוכה ממה שבאמת הוא זקוק לה. 6. אני מניח שמחכה לנו מלחמה עם ביטוח לאומי על גובה הנכות שלו ואנני יודע איזה מסמכים ופרטים אחרים עלי להכין. 7. כל מה שיש ברשותי זה: א. סיכום שיחרור מבית לוינשטיין שמעיד על מצבו מלפני שישה חודשים. ב. סיכום מרופא משפחה שהינו תקציר בכמה שורות שאבי עבר CVA. ג. סיכום מרופא נירולוגי מקופת חולים שגם מאוד מקוצר ומתייחס בעיקר לראייה שלו (אין לי מושג למה דווקא החליט לתמקד בריאה ולא בציין את המוגבלות הפיזיות שלו). 7. אין לנו כל כוונה לרמות אותם אחרי הכל המצב מאוד ברור לעין הוא אינו מסוגל לתפקד לבדו ונעזר בכסא גלגלים. 8. כפי שציינתי יש לי חשש שביטוח לאומי יקבע לו אחוז נכות נמוך למרות מצבו בעיקר בגלל שהמסמכים אינם מפורטים מספיק. 9. האם לפי דעתכם מסמכים אלו יכולים לעזור? 10. איך אפשר להשיג אישור רפואי מקצועי על מצבו מבלי להוציא הרבה כסף לרופא פרטי שלוקח לפחות 2500 ש"ח? 11. האם רופאים בקופת חולים כללית יכולים או צריכים לשתף פעולה ולרשום חוות דעת מפורטת שיכול לעזור לנו או שאין זה מחובתם? 13. יש לציין שביטוח לאומי מפריש גם שר"מ בעקבות מצבו ומשרד הבריאות קבע לו 70 אחוז בניידות (מה שגם יכול להוכיח שהוא אינו יכול להתנייד בעצמו). 12. למי עלינו לפנות לקבלת עזרה על מנת להערך לקביעת המשך הזכאות. מודה לכם על עזרתכם, גיא

haimra

New member
לעניות דעתי רופא המשפחה יכול לתת

בידכם מסמך המאשר את נכותך על פי המסמכים,ולאור מה שתארת למרות כל ההרגשה שלך איני צופה בעיות אבל ליתר בטחוןדאג להיות נוכח בועדה ודרוש מחברי הועדה להזדהות וכמו כן אני מוסיף לך קישור כיצד להופיע בפני ועדה. http://www.nfc.co.il/archive/003-d-9860-00.html?tag-18-47-56

למעלה