עזרה בנושא ויזת עבודה לאשת-סטודנט|*

highlander

New member
עזרה בנושא ויזת עבודה לאשת-סטודנט|*

שלום שלום בעלי רוצה לעשות תואר שני בחו"ל (כנראה בארה"ב) והבנתי שהוא יכול לקבל ויזת טודנט. רציתי לשאול מה האפשרות שאני אוכל לקבל ויזת עבודה תודה מראש על העזרה

roy269

New member
אישור עבודה

תלוי מה הויזה שיקבל בעלך ישנה אפשרות אחת של ויזת J1 ואז את מקבלת ויזת J2 המאפשרת להגיש בקשה לאישור עבודה האישור אינו מיידי עם קבלת הויזה J2 אלא לוקח מספר חודשים לקבלת האישור האישור בדר"כ טוב לשנה וצריך לחדש אותו מידי שנה עלות של כ - 140$ לאישור. אפשרות שנייה - הוא מקבל ויזת F1 ואז את מקבלת F2 ואז יש בעייה כי עם ויזת F2 את לא יכולה לקבל אישור עבודה. לכן חשוב מאד לברר איזה ויזה האוניברסיטה מנפיקה ולהשתדל שזו תהיה מסוג J1 האופציה המועדפת היא כמובן שאת תוציאי אישור עבודה בזכות עצמך אם יש לך אופציה כזאת...

efrat100

New member
קצת תוספות...

על מנת לקבל ויזה מסוג J בעלך צריך להתקבל עם מלגה ואז את יכולה לקבל ויזה J2 - כל התהליך לוקח בסביבות 4 חודשים מהיום שמגישים את הבקשה (אצלנו זה היה דרך האוניברסיטה). שבוע עד קבלת האישור שה- INS קיבל את הבקשה 90 יום בדיוק עד שהתייצבנו אצלהם במשרדים וקיבלתי אישור עבודה זמני עוד שבועיים עד שקיבלתי Social Security ואז אפשר להתחיל לעבוד. האישור הקבוע מגיע אחרי חודש-חודשיים בדואר (וכיום הם נותנים אישורים ל- 4 שנים). זה ממש לא נורא, ממילא חודש חודשיים ראשונים צריך להתאקלם, לקנות דברים לבית, להכיר את הסביבה, אז הזמן הזה טס. מה גם שמנסיוני זה מאוד לא פשוט למצוא עבודה (אלא אם את מורה לעברית, או רוצה לעבוד בתור גננת). הויזה השניה היא ויזה F כמו שכבר ציינו פה ואז אין לך שום אפשרות לעבוד. מה שצריך לזכור זה שאת גם לא יכולה יותר מדי להסתכן, כי אם תופסים אותך, אוטומטית זה גירוש גם לך וגם לבעלך, ואז מה השגתם מזה שנסעתם?? על איזה עיר אתם חושבים? כי למשל בשיקאגו או ניו יורק יהיו לכם יותר אופציות מהקהילה היהודית/ישראלית מאשר אם תחליטו לנסוע לניו מקסיקו או טוסון (סתם מקומות... אני מבקשת לא להעלב..
) בכל אופן, שיהיה בהצלחה, לדעתי זאת חוויה מדהימה, והתועלות שוות את כל הקשיים והלבטים. אפרת.

jhm

New member
אישור עבודה

לפי דעתי אישור עבודה בימים טרופים אלה כאשר הכלכלה בארה"ב בשפל, היא חלום בלבד. פקטור נוסף הוא היעד. בערים גדולות ומרכזיות כמו ניו יורק, ולוס אנג´לס הסיכויים טובים יותר מאשר במקומות אחרים, ובכלל בחוף המערבי, דרומי של ארה"ב הסיכויים הם טובים יותר. אמריקאיים מקומיים שעבדו עשרות שנים במקום עבודה ופוטרו עם גלי הפיטורים הענקיים הפוקדים כרגע את ארה"ב, ובדרך כלל הם בעדיפות ראשונה, נתקלים בקשיים בהשגת מקום עבודה חדש. מנסיוני, חיפשתי עבודה כשלוש וחצי שנים עד אשר קיבלתי את הסכוי להוכיח את עצמי וזאת אפילו לא במקצוע שלמדתי, (מחשבים וגרפיקה), ועבדתי תקופה די ארוכה במעדניה באחד הסופרמרקטים עד אשר במקרה מצאתי את הג´וב שבו אני עוסקת כרגע וכולל את המקצוע שלי + קורסים נוספים שלקחתי כאן וכיום מעמדי הוא די מרכזי בחברה. רק לידיעה, שלחתי מעל 1,200 קורות חיים (הפסקתי לחשב לאחר 1200) לחברות שונות וקיבלתי בערך כ-4% תגובות בלבד, כאשר רובם, היו ראיונות עבודה טלפוניים, וכאשר נשמע המבטא שאינו אמריקאי טהור, הסיכויים שנקראתי לראיון ממשי, שאפו לאפס. סיכוי טוב להשיג עבודה כיום הוא באם קיימים קרובי משפחה אמריקאיים שהם עצמם בעלי חברות פרטיות ויכולים לארגן עבורך את ויזת העבודה בתור עובדת נדרשת.

אין קשר בין אישור עבודה לכלכלה

אישורים מתקבלים על פי התנאים הספציפיים של הויזה והבקשה, אין להם לא קשר למיקום ולא לכלכלה. שוב כמו שאמרו כבר אני ממליצה על ויזת J1 לבעלך וJ2 לך, תוכלי לבקשת את האישור, היום זה עולה 120 דולר ולוקח 80 יום לקבל אותו מיום שהם מקבלים את הבקשה. יש אינפורמציה נוספת בנושא התהליך הזה בעמוד הקישורים של הפורום. בהצלחה!

למעלה