עזרה בנושא כדור נוגד דיכאון - מחברה שביקשה להישאר אנונימית

noaronen1

New member
עזרה בנושא כדור נוגד דיכאון - מחברה שביקשה להישאר אנונימית

אם למישהו/מישהי יש ניסיון (או ידע מקצועי) ותוכלו לעזור נודה לכם. ואני משערת שאם יש אחרים שמתלבטים בנושא ויוכלו ללמוד מהתשובה עוד יותר טוב!
הנה השאלה:
לאור אינטרבלים קצרים בין דכדוך ולדכדוך וכמה התקפי חרדה שהיה לי קשה להשתלט עליהם, הוצע לי לקח כדור נוגד דכאון, כמו צפרלקס אבל משהו אחר. אחרי עוד זמן מה של התלבטויות ביני לבין עצמי, החלטתי לקנות אותו ולהתחיל לקחת. אבל אז הסתכלתי בתופעות הלוואי ואני חייבת לציין שקצת הלחיץ אותי. מעבר לעייפות, סחרחורות, ועוד סכנות כאלו ואחרות, הבנתי שיש מצב שזה יפגע בחיי המין, ואולי זה שטחי אבל לא הייתי רוצה שזה יפגע. עוד כתוב שהכדור יכול לגרום לנדודי שינה וגם ככה השינה היא לא הצד החזק שלי. אז.... יש כאן משהי/ו שהתנסו ויכולים לשפוך אור על הנושא?
 
מנסיוני


כל הכבוד לך שאת מחפשת עזרה/פתרונות. אני יודעת כמה זה קשה, כי בעלי היה במקום הזה כמה פעמים, ולרוב מצליח לצאת מזה בלי כדורים. הקיץ הוא הגיע למצב שהוא ביקש כדורים מהרופא המשפחתי. הוא לקח כמה סוגי כדורים עד שמצא את הכדורים שמתאימים לו. אחרי שבוע עם הכדורים, פתאום הכל השתנה. חזר למקום טוב, חזרנו לשיגרה מבורכת
אחרי עוד שבועיים (ורק לבקשתי, כי הוא היה מפסיק עוד קודם) הוא הפסיק לקחת אותם.
נכון, אומרים שזה יכול לקחת כמה שבועות עד שמרגישים את ההשפעה, ולא מפסיקים מיד. אבל אצל בעלי זה עבד.
הוא גם סבל מהמון תופעות לווי. אבל בסופו של דבר זה שווה את זה. זה לא חייב להיות לתקופה ארוכה.

אל תפחדי מזה, אם אחרי כמה ימים זה לא עושה לך טוב, תחזרי לרופא. יש המון תרופות בשוק, וכל אחת מהן עובדת בצורה אחרת. אל תוותרי. המון המון בהצלחה לך, ואת מוזמנת לפנות אלי בפרטי במידה ואת מעדיפה.
 

forglemmigej

New member
לא לקחתי אף פעם אנטי דפרסנטים

אבל היות שהאקס שלי הוא פסיכיאטר ,אני זוכרת לפעמים שאנשים היו מתקשרים שזה לוקח הרבה זמן עד שיש השפעה, זו הבעיה עם תרופות אלו ,שזה לוקח בין שבועיים לששה שבועות עד שיש השפעה, בנוסף, לא כל כדור מתאים לכולם ולא כל מנה שהרופא רושם תמיד אפקטיבית לפעמים צריך לשחק עם המינונים עד שזה עובד .
לפי דעתי הלא קובעת בהחלט, היא צריכה להתיעץ עם הרופא המטפל והוא ינחה אותה עקב הבעיתיות של התרופות.
 

boneguy

New member
מחזק את מה שאמרו

ראשית, גם אם תקראי את האזהרה על אקמול, נורופן, או חס וחלילה תרופות נגד שיעול סביר שלא תרצי לקחת אותן. אני קורא לאזהרות האלה בעיקר כיסוי תחת ביטוחי.
&nbsp
לעניין עצמו, בעקרון, כל תרופה עובדת קצת שונה אצל כל אדם. יש מיליון ואחד פקטורים שמשפיעים על היעילות ועל תופעות הלוואי, חלקם אינדיבידואלים, וחלקם לא ידועים. אם שני אנשים לוקחים אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום, בטוח שקצב חיסול החיידקים שונה בין שניהם. אותו דבר לגבי כאב ראש, בטן, חום, הורמונים, פעילות כבד ומה לא. אלא, שאנחנו לא נדע "לחוש" את ההבדל הזה, שבעיקר יבוא לידי ביטוי תוך כמה זמן הייתה החלמה.
&nbsp
ההבדל הוא שדווקא בתרופות שמשפיעות על מצב הרוח שלנו (פסיכאטריות למינהן) יש לנו יכולת "לחוש" בשינוי בצורה דיי טובה. לכן כאשר הן עובדות, תשמעי סיפורים נפלאים עליהן, וכאשר לא, תשמעי סיפורי זוועה (מילא לא עובדות, לעיתים עושות פעולה הפוכה). בנוסף, חשוב לזכור, שרוב התופעות הפסיכאטריות אינן מוסברות במלואן, והתרופות בעיקר באות לאזן כימיקלים במוח, בלי להבין תמיד את הסיבה לכך. לכן, ייתכן ששני אנשים יראו סימנים שלך דיכאון, שאולי נובע מסיבות שונות, ויצטרכו טיפול שונה על מנת להגיע לאותה תחושת הקלה, ולעיתים טיפול זהה יעזור לשניהם.
&nbsp
שורה תחתונה, זה תחום ענק, עם הממון אפשרויות טיפול (תרופתיות ותומכות). כמו שאמרו לך, אפילו משחק במינון, תזמון, ומשך הטיפול משתנה ומשנה לגמרי את התוצאה אצל אנשים שונים. בנוסף, ידוע שלרוב דרוש פרק זמן של כמה שבועות עד שמתחילים לראות שינוי, מה שמוסיף גם אפקט של פלסבו.
&nbsp
אני חושב שהיא צריכה לשבת עם הרופא, לקבל הפנייה למומחה, ולהתחיל בהתאם למה שיומלץ. אני מניח שאם חלילה הייתה לה בעיה בתפקודי כליות, או כבד, לא היו לה החששות האלו, והיא הייתה מתחילה טיפול תרופתי בהתאם למה שהיו ממליצים לה. צריך להבין שדיכאון, ומחלות נפש אחרות, הם מחלות אורגניות בדיוק כמו כשל כליות או אי ספיקת ריאות, ויש לטפל בהן בהתאם.
&nbsp
בהצלחה
 

שרשיא

New member
מהמעט מאד נסיון מקצועי שיש לי

כמו שאמרו, כל אחד מגיב אחרת ולוקח זמן להגיע לתרופה/מינון המתאים. אבל זה יכול לעשות שינוי לטובה משמעותי מאד בהרגשה האישית אבל גם בכל הדינמיקות בבית ועל שאר חברי המשפחה, ולזה יש אפקט שרשרת מבורך. תמיד אפשר להפסיק.
אמנם לא עונה על השאלה ישירות אבל חשוב, אם היא לא עשתה כבר, אז לעשות בדיקת הורמונים מקיפה. לפעמים מחסור בויטמין, כשל בתפקוד איזשהי בלוטה מביא לתסמינים של דכאון ושינויי מצב רוח. האם היא עשתה שינוי באמצעי מניעה לאחרונה? לחלק מאמצעי המניעה ההורמונלים יש לעיתים סיידאפקט של השפעה על מצב הרוח. אגב, זכור לי שהיו פסיכיאטרים שעבדתי איתם שטענו שדכאון (לא עמוק) לרוב יעבור מעצמו לאחר תקופה מסויימת, אבל למה לסבול???
 
למעלה