עזרה בנושא לימודים בקנדה

ZS CA

New member
עזרה בנושא לימודים בקנדה

מה זה post secondary institution האם ההבדל בין אוניברסיטה למכללה (college) בקנדה ,דומה להבדל בניהם בארץ?

flafson

New member
אז ככה

תקנו אותי אם אני טועה אבל עד כמה שאני יודע זה אומר לימודים אחרי תיכון. לגבי השאלה השניה לא, ההבדל שונה מהארץ בגדול. מכללה בקנדה זה לימודים מקצועיים בלבד, אתה לומד לקראת מקצוע מסויים בעוד באוניברסיטה אתה לומד לתואר שיכול לאפשר לך מספר רחב של מקצועות, כלומר ההבדל הוא אחד לימודים ספציפיים והשני לימודים לתואר. מקווה שעזרתי.

נכון שמדובר בלימודים על תיכוניים

אבל הקטע מכללה - אוניברסיטה לא מדוייק. אוניברסיטה היא מוסד מחקרי שבו נלמדים לתואר כולל תארים מתקדמים. במכללות בקנדה אין מחקר, וכמובן שהם לא מעניקים תארים שלישיים ומגוון התארים השניים מאד מוגבל. יש מכללות מכמה סוגים: מכללות טכנולוגיות שנותנות דיפלומות מקצועיות במגוון של מקצועות, מ קורסים קצרים של 12 שעות, ועד לימודי תעודה נחשבים של 4 שנות לימוד אלה מקבילים לבתי הספר להנדסאים בישראל ולמכללות להנדסה בישראל. יש גם מכללות טכנולוגיות/אקדמיות שבהן אין מחקר אבל הן נותנות גם תואר ראשון שמאפשר להמשיך לדוקטורט באוניברסיטה וחלקן המועט אף נותנות תארים שניים מקצועיים מוכרים בתחומים מוגדרים ומוגבלים כמו מב"ע, חשבונאות ואולי גם משפטים. גם בלימודי התואר השני של המכללות האלה ניתן לקבל הכרה ללימודי המשך באוניברסיטה, אבל כמובן שמי שלמד תואר שני במכללה (ללא תיזה) ייאלץ להשלים תיזה וחובות שמיעה לפני שיוכל להתקבל לדוקטורט באוניברסיטה. בדרך כלל לומדים בהם אנשים שבטוחים שלא ירצו בקריירה אקדמית אלא רק ברכישת מקצוע - TRADE

למעלה