עזרה בנושא מועדפת

עזרה בנושא מועדפת

לפני כשבועיים התקבלתי לעבוד בתחנת דלק כעבודה מועדפת, רציתי לברר כמה ימים אני צריכה למועדפת? למי לפנות על מנת להגיד שהתחלתי מועדפת או שבכלל רק אחרי שסיימתי אני צריכה להגיש טפסים? אבל לאן? והבנתי שיש אפשרות לעבור בין מקומות עבודה שנחשבים מועדפת אם מקום העבודה לא מוצא חן בעיני..מה עושים במצב כזה שיש לי רק חלק מהשעות? האם המעסיק מחויב לתת לי טופס שרשום שם את כל הימים שעבדתי (כדי שאוכל להשלים במקום עבודה אחר)? אשמח לפרטים..תודה!

ועוד שאלה..

אני כבר שנה ו-4 חודשים משוחררת ורק עכשיו התחלתי את המועדפת..מה קורה אם כבר עוברות שנתיים מתאריך השחרור שלי וסיימתי את חלק מהימים ולא את כולם? האם אפשר להמשיך להשלים את כל הימים (במידה ואני כבר לקראת סוף\באמצע המועדפת?) ?

תשובה מאת מועדפת

שלום לך, דבר ראשון ששמתי לב אליו הוא שאתה משוחררת כבר מעל לשנה. לנתון זה שתי השפעות עליך, - את צריכה לסיים את המועדפת עד שנתיים מהשחרור - אין הקלות בנושא הזה או מתן מענק חלקי בגלל שלא הספקת. - את צריכה להוכיח לביטוח לאומי שבשנה שקדמה לעבודה המועדפת היית זכאית לדמי אבטלה דבר שני, את אכן יכולה להחליף עבודות בשביל להשלים את מכסת הימים. עדיף שתחתימי את המעסיק על כל הטפסים הרלוונטים (אותם את משיגה מביטוח לאומי) לפני שתסיימי לעבוד כדי להימנע מבירוקרטיה ארוכה שאולי תקרה לך. את הטפסים את מגישה לאחר שסיימת את מכסת הימים ואת מגישה אותם לביטוח לאומי בצירוף תלושי משכורת המאשרים כי עבדת. שיהיה בהצלחה מצוות מועדפת - מציאת עבודה לחיילים משוחררים

תודה רק..

אני לא מבינה איך הדמי אבטלה קשורים? אני עבדתי במהלך השנה הראשונה לשחרור פשוט לא במועדפת אלא בעבודה רגילה..

תשובה מאת מועדפת

מכוון שלא עבדת בעבודה מועדפת הם רוצים לדעת שבאמת עשית משהו עם עצמך ולא רק התבטלת. זה הליך רגיל אך כנראה דורש מעט בירוקרטיה - פני לביטוח לאומי ב*6050 והם יוכלו לעזור לך עם הנושא.\ בהצלחה מצוות מועדפת - מציאת עבודה לחיילים משוחררים

למעלה