עזרה בנושא נישואים לאזרח אמריקאי

סמדר23

New member
עזרה בנושא נישואים לאזרח אמריקאי

אני ובן זוגי(אזרח אמריקאי)רוצים לטוס לבקר את משפחתו בארה"ב. החלטנו להתחתן בנישואים אזרחיים בקפריסין על מנת שתהליך קבלת האישור כניסה ארה"ב יהיה יותר קל. שאלותי הן: 1.הבנתי שיש בקשה לקבלת ויזה עבור בת הזוג גם לפני חתונה(ויזה ארוסה k1) האם זה נכון והאם כדאי? 2.האם יהיה לי יותר קל לבקש ויזה אחרי שאתחתן? 3.איזה סוג ויזה אני אקבל כנשואה לאזרח אמריקאי(האם אוכל לעבוד או ללמוד בארה"ב אי פעם) לאיזה תקופת זמן הויזה הראשונית והאם ניתן להאריך אותה בארה"ב? 4.האם כדאי לי לנסות לפני הכל לבקש ויזת תייר ולהסתכן בשלילה שתסכן את המשך התהליך? תודה למי שיש לו הסבלנות לענות אני פשוט אובדת עצות כי זה נראה כל כך מסובך.
 

doronf65

New member
מנהל
לא להיבהל... :)

היי, אשמח לעזור עד כמה שיש לי נסיון, אבל קשה לי להבין ממך מה את מתכוונת לעשות בעתיד. לכן, כמה שאלות, ואז נוכל לעשות סדר. יש פה 3 מצבים אפשריים: 1. את נוסעת לטיול, וחוזרת לארץ. במקרה זה, למה לא תתחתנו בארה"ב? אני ואשתי (שהיא אזרחית) עשינו את זה. נכנסנו ללא קשר, היא כאזרחית ואני כתייר רגיל, והתחתנו שם. אין שום מניעה חוקית. במקרה זה, פשוט הוציאי לך ויזת תייר ללא בעיות, או אולי כבר יש לך? 2. אם את רוצה אחרי שאת נשואה וחזרת ארצה, להוציא גרין קארד, אין בעיה, תתחילי הליכים מהארץ. אם תרצי הרחבה בנושא, אשמח. 3. מצב שלישי: את נוסעת לשם על מנת להישאר שם, ולהוציא לך גרין קארד שם. במקרה זה יש להוציא ויזת K (ארוסה), ושוב, שם אתם גם יכולים להתחתן, לא חייבים להגיע לשם נשואים. לאחר מכן מתחילים בהליכי קבלת גרין קארד. דעי לך שהתהליך מהארץ הרבה יותר קצר ומהיר (כחודשיים מול עד שנתיים-שלוש, תלוי בעומס של משרד ההגירה בארה"ב) הגידי לי מה כוונותייך, ונרחיב בהתאם. בהצלחה! דורן מצב
 

סמדר23

New member
דורון יקר......תודה על תשובתך (המשך

תודה תודה ושוב תודה על סבלונתך. 1.הייתי מעוניינת להוציא ויזת תייר ולהתחתן שם אבל הבנתי שיש בעיה לקבל ויזת תייר וגם אם אכן אקבל זה לא יהיה לזמן רב. 2.הבנתי ממקור לא מוסמך שאם פעם אחת לא נתנו לך ויזה לא יתנו לך אף פעם. 3.לא כל כך הבנתי מה זה ויזה ארוסה(k) אשמח להרחבתך בנושא. חשוב לציין שאני לא רוצה להתחתן ברבנות. בעקרון המטרה לנו היא כזו:לטוס לארה"ב למשפחה שלו אולי קצת לעבוד ואם ממש יהיה לנו טוב אז להישאר. אשמח אם תוכל להסביר לי מה האפשרות שלי בתור תיירת לגבי לימודים עבודה וגם כנשואה לאזרח אמריקאי. והאם בתור תיירת אני יכולה להאריך את השהות שלי שם ללא בעיה או שזה מורכב. מקווה שלא ייאשתי אותך. ושתדע שכבר קצת יותר רגוע לי עכשיו. שוב תודה.
 

doronf65

New member
מנהל
בעונג רב :)

היי סמדר, להוציא ויזת תייר זה די פשוט, את הולכת לכל משרד נסיעות והם מגישים בקשה בשמך, שולחים את הדרכון דרכם לשגרירות, ומקבלים חזרה דרכם. כל זה נכון, אם: 1. יש לך מזל ואת לא נופלת במדגם אקראי לחלוטין שאותם הם מבקשים לראיין, ואז צריך להגיע אליהם לראיון לת"א, ולאחר שהתרשמו שאינך מתכננת הגירה (הם לא יודעים על החבר שלך) הם מנפיקים לך ויזת תייר. 2. אם אין לך איזה נתון שנחשב "מועד לפורענות" מבחינתם: למשל, אם אין לך עבודה קבועה ולא רכוש בארץ, ואת צעירה שעלולה לפתוח שם חיים חדשים ובלתי חוקיים וכו', הם עלולים לקרוא לך לראיון בשגרירות ואת צריכה לשכנע אותם אחרת. ככלל, באף מקרה של ראיון, לא כדאי לך לשקר!! לאמריקאים לא משקרים אם רוצים לפתוח איתם ברגל ימין, ואין לך שום סיבה כי כל הנתונים הטובים בידייך! לכן, עצתי לך היא שחברך האמריקאי ייגש לשגרירות בת"א, יציג את העניין שלכם שאתם רוצים להתחתן שם, ואת תקבלי ויזת K שהיא ויזה המאפשרת לך להיכנם ולהתחתן שם תוך כמה זמן. אחרי החתונה תוכלי להגיש בקשה למעמד של תושב קבע (Permanent Resident) שזה מה שנקרא בשפת העם Green card. לשאלתך, כתיירת את לא יכולה לעבוד, גם אם את נשואה לבוש בכבודו ובעצמו. אבל כאשתו של אזרח את יכולה להגיש בקשה לגרין קארד והיא תתקבל ב- 100%. אני לא בטוח אם עד שהיא מתקבלת את יכולה או לא לעבוד, וייתכן (צריך לברר, אפשר לשאול את יעקב שהוא העו"ד של הפורום) שבויזת K תוכלי לעבוד עד שתקבלי גרין קארד. מתוך מה שאמרת, אני מבין שאת לא תחזרי לארץ על מנת לעשות את הבקשה מכאן, כי מכאן זה קל ומהיר יחסית. לגבי סטודנטית: אם היית מישהו אחר ללא חבר או בעל אמריקאי, בעודך בארץ, את צריכה להתקבל כסטודנטית באוניברסיטה כלשהי בארה"ב, ואז לקבל ויזת סטודנט מהארץ. אבל זה לא המסלול שלך, כי את תגישי בקשה מתוך מעמדך כנשואה לאמריקאי ובהליכי קבלת גרין קארד, כך שהאוניברסיטה מתייחסת אלייך כאל אמריקאית ןתקבל או תדחה אותך על פי קריטריוני קבלה רגילים. הבעיה היא שכר הלימוד. בעיקרון, בארה"ב באוניברסיטאות ציבוריות של המדינה (ברובן השם מתחיל ב- U ואחכ האות הראשונה של שם המדינה למשל UC עבור קליפורניה) את לא משלמת שכר לימוד (נע בין 10-20 אלף דולר לשנה) אלא רק מה שנקרא מיסים (כ- 3000 דולר בלבד) אם את נחשבת ל- Resident של המדינה. כלומר - תושב קבוע במדינה הספציפית ללא קשר למעמדך כאזרח או בעל גרין קארד, וזה לוקח כשנה של שהייה במדינה החדשה. שיהיה ברור - גם בעלך, אם הוא עובר מדינה בתוך ארה"ב, חייב להיות Resident על מנת לקבל השתתפות המדינה בלימודיו באוניברסיטה ציבורית של המדינה. לכן - עצתי לך לחכות שנה של התארגנות לפחות עד שתנסי להתקבל, גם משיקולים כספיים. עוד לא סיימנו - כסטודנטית זרה עלייך לעבור בחינה באנגלית שנקראת Toefl לפני שאת מתקבלת. חוץ מזה, כסטודנטית רגילה (כל אחד, גם אמריקאי) חדשה עלייך לעבור מין בחינה דומה לפסיכומטרי שנראת GRE. על סמך זה ועוד נתונים שהם דורשים (תלוי אם את רוצה להתקבל לתואר 1, 2, או דוקטורט) הם יקבלו אותך או לא. זה כמו בארץ בעיקרון. אם את רוצה עוד הרחבות - נא העבירי מסר בקשר למה. אבל את המסר תעבירי כתשובה למענה זה, ולא כהודעה חדשה מתחת למקורי שלך, ואז אקבל הודעה ב- E-mail שלי שיש לי הודעה ממך ואענה מהר. אחרת אני צריך להיכנס במקרה לפורום ולראות שיש ממך משהו, (מה שקרה היום, יכולתי עוד לענות לך אתמול). ביי ובהצלחה!
 
למעלה